My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Kilka propozycji

Anonymous - 31-05-2008, 19:51
Temat postu: Kilka propozycji
1.Medale:
1a) Wygrane w ciagu 24h
medale dla graczy,ktorzy wygrali najwiecej walk w ciagu 24h

1b) Przegrane w ciagu 24h
medale dla graczy,ktorzy przegrali najwiecej walk w ciagu 24h

1c) Zloto zdobyte w ciagu 24h
medale dla graczy,ktorzy zdobyli najwieksza ilosc zlota w ciagu 24h (dla handlarzy) :)

1d) Wygrane walki z rzedu
czyli ile walk gracz wygral z rzedu (bez remisu/przegranej)
1e) Przegrabycg walk z rzedu
czyli ile walk gracz przegral z rzedu (bez remisu/wygranej)

1f) Walk bez przegranej
czyli od ilu walk gracz nie przegral (suma wygranych i remisow,od ostaniej porazki)

2.Profil
2a) Miniturka postaci,ktora biegamy na mapce w profilu,przy avku/miejscu gdzie mamy medale
Pomagaloby to graczom,ktorzy sa gonieni-mogli by zobaczyc,jakie miniaturki maja "łowcy"

2b) Informacja o blokadzie (oczywiscie jesli gracz ja ma) w profilu,moglby byc to znaczek "B" w profilu,na czerwono oznaczony.

3.Druzyny,zmiana w logach,zamiast tego:
[Data] [Drużyna usunięta] Wyrzucenie z drużyny
cos takiego:
[Data] [Gracz został wyrzcony z druzyny*] Wyrzucenie z drużyny
*lub inny tekst,ktotszy

troche wprawia to w blad-druzynia nie zostaje usunieta,tylko gracz wyrzucony,a to roznica

4.Pojedynki:
Walki w pojedynkach,takie jak turniejowe,czyli az do wygranej jednego z graczy (jako dodatkowy typ pojedynku)

Narazie na tyle.Gdy bede mial jakis pomysl napisze.

Prosze o komentowanie,sugestie,propozycje,poprawki co do tematu
Prosze nie pisac postow "Tak/Nie" ,tylko dodac odpowiedni komentarz

Zeke - 31-05-2008, 19:58

Ja dopisze się do propozycji z medaliami za złota w 24h.
Pogrupować to 1-19 (tak jak turnieje.
To pozwoli wyłapiwac przekręty

Skailer - 31-05-2008, 20:07
Temat postu: Re: Kilka propozycji
InSaNe napisał/a:
1.Medale:
1a) Wygrane w ciagu 24h
medale dla graczy,ktorzy wygrali najwiecej walk w ciagu 24h

Może być g;) Nikomu by nie przeszkadzało g;)

Cytat:
1b) Przegrane w ciagu 24h
medale dla graczy,ktorzy przegrali najwiecej walk w ciagu 24h

emmm... no jak wejdzie 1a to 1b musi wejść dla równowagi....

Cytat:
1c) Zloto zdobyte w ciagu 24h
medale dla graczy,ktorzy zdobyli najwieksza ilosc zlota w ciagu 24h (dla handlarzy) :)

TaaaaK! Świetne g;)
Cytat:

1d) Wygrane walki z rzedu
czyli ile walk gracz wygral z rzedu (bez remisu/przegranej)

Nie, to bez sensu... ciężko wygrać kilka razy pod rząd...
Cytat:

1e) Przegrabycg walk z rzedu
czyli ile walk gracz przegral z rzedu (bez remisu/wygranej)

Jak wejdzie 1d to 1e też powinien wejść (dla równowagi...)
Cytat:

1f) Walk bez przegranej
czyli od ilu walk gracz nie przegral (suma wygranych i remisow,od ostaniej porazki)

To coś podobnego do 1d... g:|

Cytat:

2a) Miniturka postaci,ktora biegamy na mapce w profilu,przy avku/miejscu gdzie mamy medale
Pomagaloby to graczom,ktorzy sa gonieni-mogli by zobaczyc,jakie miniaturki maja "łowcy"

To chyba było... ale według mnie może być g;) taki szczegół
Cytat:

2b) Informacja o blokadzie (oczywiscie jesli gracz ja ma) w profilu,moglby byc to znaczek "B" w profilu,na czerwono oznaczony.

A gdzie chcesz go umieścić? // btw. pomysł dobry wiadomo komu wysyłać zapy g;)
Cytat:

3.Druzyny,zmiana w logach,zamiast tego:
[Data] [Drużyna usunięta] Wyrzucenie z drużyny
cos takiego:
[Data] [Gracz został wyrzcony z druzyny*] Wyrzucenie z drużyny
*lub inny tekst,ktotszy

troche wprawia to w blad-druzynia nie zostaje usunieta,tylko gracz wyrzucony,a to roznica

Ja myśle że to błąd... wogule w tym zwykle są błędy... doszedłem do drużyny to mi to sie nie wyswitliło a jak od niej odszedlem to wyskoczylo ze zostalem wyrzucony i w dodatku druzyna usunięta... ><
Cytat:

4.Pojedynki:
Walki w pojedynkach,takie jak turniejowe,czyli az do wygranej jednego z graczy (jako dodatkowy typ pojedynku)

Masz turniej to ci powinno wystarczyć... ale to by były wtedy "Pojedynki Grupowe", to wtedy by turnieje prywatne można usunąć... chyba żeby zrobić jakiś limit osób biorących udział w pojedynku...

Anonymous - 31-05-2008, 20:12

Kod:
Masz turniej to ci powinno wystarczyć... ale to by były wtedy "Pojedynki Grupowe", to wtedy by turnieje prywatne można usunąć... chyba żeby zrobić jakiś limit osób biorących udział w pojedynku...

nie chodzi o walki grupowe,tylko 2 graczy,i jeden musialby wygrac w tej walce
a i nie kazdy ma kase,zeby dojsc do turnieju,albo chec walki z roznymi graczami (mag/woj)-czytaj anty

albo niektorzy poprostu chca zawalczyc az do roztrzygniecia walki z jednym graczem,a nie meczyc sie w turnieju (trzeba kupic duzo wiecej eli,rege itd)

Daniero - 31-05-2008, 20:17

1. Przegladalem ,i ja jeszcze bym dodal cos takiego jak pojedynek manualny ;] , A jezeli gracz sie nie stawi na odpowiednia godzine ,to przegrywa walkowerem.
2. Moze poje o nic by byly z tym ,ze po walce nic nie tracimy z mikstor ,ktore uzylismy,bo i tak poj o nic.
3. Zapomniales o Remisy w ciagu 24h
4. Remisy z rzedu.

A co do propozycji ,to spodobala mi sie : 1a,1c,1d,1f,2b,3,4. - czyli wiekszosc ;]

Anonymous - 31-05-2008, 20:19

Daniero, pisz po kolei,bo sie pogubilem,ktory komentarz do ktorego pomyslu odpowiada :P

na remisy raczej nikt nie zwraca uwagi...
poje manualne?odpada...wysylam poja graczowi o 50lvli mniejszemu,z duzym rankiem i po nim,tak czy siak

JYN - 01-06-2008, 00:37

1 punkt raczej nie ma większego sensu, bo po co więcej medali? i tak jest ich wystarczająco dużo, poza tym nic nie dają.
Sporo razy na forum były proponowane nowe rodzaje medali i raczej takie propozycje nie przechodziły.
np. https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=15492&start=0

2a - https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?p=254374 + trochę bardziej rozbudowane :)
2b - https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=19217

3 - na tak.
Wystarczyło by zamiast "[Drużyna usunięta]" dać "[tag] nazwa drużyny" i po kłopocie.

4 - https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=16201 (brak ograniczenia tur)