|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Kilka propozycji
Anonymous - 31-05-2008, 19:51 Temat postu: Kilka propozycji 1.Medale:
1a) Wygrane w ciagu 24h
medale dla graczy,ktorzy wygrali najwiecej walk w ciagu 24h
1b) Przegrane w ciagu 24h
medale dla graczy,ktorzy przegrali najwiecej walk w ciagu 24h
1c) Zloto zdobyte w ciagu 24h
medale dla graczy,ktorzy zdobyli najwieksza ilosc zlota w ciagu 24h (dla handlarzy)
1d) Wygrane walki z rzedu
czyli ile walk gracz wygral z rzedu (bez remisu/przegranej)
1e) Przegrabycg walk z rzedu
czyli ile walk gracz przegral z rzedu (bez remisu/wygranej)
1f) Walk bez przegranej
czyli od ilu walk gracz nie przegral (suma wygranych i remisow,od ostaniej porazki)
2.Profil
2a) Miniturka postaci,ktora biegamy na mapce w profilu,przy avku/miejscu gdzie mamy medale
Pomagaloby to graczom,ktorzy sa gonieni-mogli by zobaczyc,jakie miniaturki maja "łowcy"
2b) Informacja o blokadzie (oczywiscie jesli gracz ja ma) w profilu,moglby byc to znaczek "B" w profilu,na czerwono oznaczony.
3.Druzyny,zmiana w logach,zamiast tego:
[Data] [Drużyna usunięta] Wyrzucenie z drużyny
cos takiego:
[Data] [Gracz został wyrzcony z druzyny*] Wyrzucenie z drużyny
*lub inny tekst,ktotszy
troche wprawia to w blad-druzynia nie zostaje usunieta,tylko gracz wyrzucony,a to roznica
4.Pojedynki:
Walki w pojedynkach,takie jak turniejowe,czyli az do wygranej jednego z graczy (jako dodatkowy typ pojedynku)
Narazie na tyle.Gdy bede mial jakis pomysl napisze.
Prosze o komentowanie,sugestie,propozycje,poprawki co do tematu
Prosze nie pisac postow "Tak/Nie" ,tylko dodac odpowiedni komentarz
Zeke - 31-05-2008, 19:58
Ja dopisze się do propozycji z medaliami za złota w 24h.
Pogrupować to 1-19 (tak jak turnieje.
To pozwoli wyłapiwac przekręty
Skailer - 31-05-2008, 20:07 Temat postu: Re: Kilka propozycji
InSaNe napisał/a: | 1.Medale:
1a) Wygrane w ciagu 24h
medale dla graczy,ktorzy wygrali najwiecej walk w ciagu 24h |
Może być Nikomu by nie przeszkadzało
Cytat: | 1b) Przegrane w ciagu 24h
medale dla graczy,ktorzy przegrali najwiecej walk w ciagu 24h
|
emmm... no jak wejdzie 1a to 1b musi wejść dla równowagi....
Cytat: | 1c) Zloto zdobyte w ciagu 24h
medale dla graczy,ktorzy zdobyli najwieksza ilosc zlota w ciagu 24h (dla handlarzy)
|
TaaaaK! Świetne
Cytat: |
1d) Wygrane walki z rzedu
czyli ile walk gracz wygral z rzedu (bez remisu/przegranej) |
Nie, to bez sensu... ciężko wygrać kilka razy pod rząd...
1e) Przegrabycg walk z rzedu
czyli ile walk gracz przegral z rzedu (bez remisu/wygranej) |
Jak wejdzie 1d to 1e też powinien wejść (dla równowagi...)
1f) Walk bez przegranej
czyli od ilu walk gracz nie przegral (suma wygranych i remisow,od ostaniej porazki) |
To coś podobnego do 1d...
2a) Miniturka postaci,ktora biegamy na mapce w profilu,przy avku/miejscu gdzie mamy medale
Pomagaloby to graczom,ktorzy sa gonieni-mogli by zobaczyc,jakie miniaturki maja "łowcy" |
To chyba było... ale według mnie może być taki szczegół
2b) Informacja o blokadzie (oczywiscie jesli gracz ja ma) w profilu,moglby byc to znaczek "B" w profilu,na czerwono oznaczony. |
A gdzie chcesz go umieścić? // btw. pomysł dobry wiadomo komu wysyłać zapy
3.Druzyny,zmiana w logach,zamiast tego:
[Data] [Drużyna usunięta] Wyrzucenie z drużyny
cos takiego:
[Data] [Gracz został wyrzcony z druzyny*] Wyrzucenie z drużyny
*lub inny tekst,ktotszy
troche wprawia to w blad-druzynia nie zostaje usunieta,tylko gracz wyrzucony,a to roznica |
Ja myśle że to błąd... wogule w tym zwykle są błędy... doszedłem do drużyny to mi to sie nie wyswitliło a jak od niej odszedlem to wyskoczylo ze zostalem wyrzucony i w dodatku druzyna usunięta...
4.Pojedynki:
Walki w pojedynkach,takie jak turniejowe,czyli az do wygranej jednego z graczy (jako dodatkowy typ pojedynku) |
Masz turniej to ci powinno wystarczyć... ale to by były wtedy "Pojedynki Grupowe", to wtedy by turnieje prywatne można usunąć... chyba żeby zrobić jakiś limit osób biorących udział w pojedynku...
Anonymous - 31-05-2008, 20:12
Kod: | Masz turniej to ci powinno wystarczyć... ale to by były wtedy "Pojedynki Grupowe", to wtedy by turnieje prywatne można usunąć... chyba żeby zrobić jakiś limit osób biorących udział w pojedynku... |
nie chodzi o walki grupowe,tylko 2 graczy,i jeden musialby wygrac w tej walce
a i nie kazdy ma kase,zeby dojsc do turnieju,albo chec walki z roznymi graczami (mag/woj)-czytaj anty
albo niektorzy poprostu chca zawalczyc az do roztrzygniecia walki z jednym graczem,a nie meczyc sie w turnieju (trzeba kupic duzo wiecej eli,rege itd)
Daniero - 31-05-2008, 20:17
1. Przegladalem ,i ja jeszcze bym dodal cos takiego jak pojedynek manualny , A jezeli gracz sie nie stawi na odpowiednia godzine ,to przegrywa walkowerem.
2. Moze poje o nic by byly z tym ,ze po walce nic nie tracimy z mikstor ,ktore uzylismy,bo i tak poj o nic.
3. Zapomniales o Remisy w ciagu 24h
4. Remisy z rzedu.
A co do propozycji ,to spodobala mi sie : 1a,1c,1d,1f,2b,3,4. - czyli wiekszosc
Anonymous - 31-05-2008, 20:19
Daniero, pisz po kolei,bo sie pogubilem,ktory komentarz do ktorego pomyslu odpowiada
na remisy raczej nikt nie zwraca uwagi...
poje manualne?odpada...wysylam poja graczowi o 50lvli mniejszemu,z duzym rankiem i po nim,tak czy siak
JYN - 01-06-2008, 00:37
1 punkt raczej nie ma większego sensu, bo po co więcej medali? i tak jest ich wystarczająco dużo, poza tym nic nie dają.
Sporo razy na forum były proponowane nowe rodzaje medali i raczej takie propozycje nie przechodziły.
np. https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=15492&start=0
2a - https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?p=254374 + trochę bardziej rozbudowane :)
2b - https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=19217
3 - na tak.
Wystarczyło by zamiast "[Drużyna usunięta]" dać "[tag] nazwa drużyny" i po kłopocie.
4 - https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=16201 (brak ograniczenia tur)
|
|