My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Exp za słabszych graczy

cezex - 01-06-2008, 08:59
Temat postu: Exp za słabszych graczy
Nazwa tematu pewno brzmi przerażająco dla wszystkich noobków ale zaraz przedstawie swój plan który każdemu powinien przypaść do gustu. Otóż tzn czache pojawiają się po zabiciu więcej niż 2 graczy w ciągu 24h lecz za zabicie slabszego gracza nic sie nie dostaje. Ja na tym lvlu co jestem czyli +100 lvl widywanie czach jest straaaszną żadkością . Żeby zwiększyć ilość czach (bo myśle że to świetna zabawa ganiać czachy po mapie lub jak ganiają ciebie :D ) to można by zrobić małe zmiany otóż: zabicie 1 gracza na 24h i dostawanie za niego normalnego expa. Myśle że to zwiększy ilość pvp i przyniesie świetną frajde a ci którzy sie pomylą i zaatakują więcej niż jeden raz na 24h będą mieli problem :twisted:
Anonymous - 01-06-2008, 09:30

Widać, że niewiele w tej grze osiągnąłeś, bo jeśli taką frajde sprawia Ci oddawanie ranku/golda/expa to pozdrawiam serdecznie :] Absolutnie na nie, każdy ma prawo do pomyłki i dlatego nie powinno się tego zmieniać z dwóch niesprawiedliwych ataków na 1. A tak w ogóle to system czaszek został wprowadzony jako kara, a nie dobra zabawa... ><

Jeszcze idiotyczniejszym pomysłem jes zdobywanie expa za atakowanie niższych leveli. To jest niesprawiedliwe po prostu i jeszcze masz za to nagrodę dostawać?

Sosna - 01-06-2008, 09:53

Cezex jeśli wbiłeś level +100 (w co wątpię) to co ty w tej grze właściwie robiłeś ???
Nie sądzę, aby na takim lvl można wpaść na tak beznadziejny pomysł.
Może w ogóle wróćmy do olda, gdzie każdy może atakować każdego (bo z tego co pamiętam to tak tam było)

Woj Mroku - 01-06-2008, 10:34

Bez sensu pomysł. Jeżeli jesteś noobem, to się nie dziwie że chcesz atakować innych, a co do olda to prawda, że każdy mógł każdego atakować. I ta granica ataku nie została zrobiona po to, żeby wrócić do dawnych czasów znowu... Zdecydowanie na nie
xPIMPx - 01-06-2008, 10:59

powiem jedno ŻAL, patrz jesli taki np. xvegox ranker jak 150, rank 1800. przypuscmy ze jest anty i co ce miec prota i wyjsc przed zmaek to traci rank. lub taki rnaker nas s3 jets spoko koles se niezle peczy(zabija wszytkich) a tu nagle 2 lv wyzej go atkuje -1000 rankai wogole. widac ze jest samolubem i nie myslisz o niksich lvach, i nie masz duzo ranka bo tylko n00b ma takie propozycje. gdyby mozna bylo tu wyklinac to ten pomsył byłby osrany przezmnie po pachy
Simon08 - 01-06-2008, 11:59

Co do xp za niższe lv to byłbym na tak ale musiałoby się to odbyć po określonym lv,
Np. Najlepsze eq jest na 120 lv.
od 140 dostajemy xp za każdą walkę wygraną (nawet z niższym lv)

cezex - 01-06-2008, 12:18

Heh co do waszych wypowiedzi to naprawde mi was żal. Mam chwile czasu to może postaram wam to wytłumaczyć chociaż takim prostakom trudno będzie.

Gofr napisał/a:
Widać, że niewiele w tej grze osiągnąłeś, bo jeśli taką frajde sprawia Ci oddawanie ranku/golda/expa to pozdrawiam serdecznie :] Absolutnie na nie, każdy ma prawo do pomyłki i dlatego nie powinno się tego zmieniać z dwóch niesprawiedliwych ataków na 1. A tak w ogóle to system czaszek został wprowadzony jako kara, a nie dobra zabawa... ><

Jeszcze idiotyczniejszym pomysłem jes zdobywanie expa za atakowanie niższych leveli. To jest niesprawiedliwe po prostu i jeszcze masz za to nagrodę dostawać?

Jak chcesz wiedzieć co osiągnąłem to wejdz na s1 i wpisz mój nick myśle że nie jest tak źle.... I nie wiem czemu napisałeś że frajde sprawia mi oddawanie ranku/golda/expa skoro ja napisałem że polowanie na czachy to świetna zabawa. A co do pomyłek jak ktoś chce grać niby "fer" to nie będzie atakował słabszych lvli i nie będzie miał czach i nie wiem gdzie tu sie można pomylić chyba że ty masz jakieś problemy z posługiwaniem się myszką. A czemu dostawanie expa za niższe lvle jest niesprawiedliwe ? Myślę że jak nic sie nie dostaje prócz golda to jest niesprawieliwe bo ryzykujesz ze czache możesz złapać lub przegrać najzwyczajniej.

Woj Mroku napisał/a:
Bez sensu pomysł. Jeżeli jesteś noobem, to się nie dziwie że chcesz atakować innych, a co do olda to prawda, że każdy mógł każdego atakować. I ta granica ataku nie została zrobiona po to, żeby wrócić do dawnych czasów znowu... Zdecydowanie na nie

A ciebie dzieciaku to ja wogóle nie rozumiem przecież NIGDZIE nie napisałem że chce znieść granice ataku. I czemu napisałeś że nooby lubią atakować innych. Skoro tak definiujesz nooba to współczuje mamie .

Cytat:
powiem jedno ŻAL, patrz jesli taki np. xvegox ranker jak 150, rank 1800. przypuscmy ze jest anty i co ce miec prota i wyjsc przed zmaek to traci rank. lub taki rnaker nas s3 jets spoko koles se niezle peczy(zabija wszytkich) a tu nagle 2 lv wyzej go atkuje -1000 rankai wogole. widac ze jest samolubem i nie myslisz o niksich lvach, i nie masz duzo ranka bo tylko n00b ma takie propozycje. gdyby mozna bylo tu wyklinac to ten pomsył byłby osrany przezmnie po pachy

Heh zapomniałem dopisać że ten "słabszy lvl" straci tylko expa/gloda/eq i ranqu nikt by nie tracił / zyskiwał przez takie "niesprawieliwe" ataki. Człowieku też weś naucz sie konstruować poprawnie zdanie bo piszesz same zagmatwane głupoty. I dzieciaczku pewno gram dłużej w tą gre niż ty po świecie chodzisz więc kogo noobem nazywasz....

Kubi - 02-06-2008, 06:17

Fajnie się offtopuje? Heh, ale z Ciebie lol :sad: .
A co do pomysłu to jest najgłupszy, najbardziej absurdalny, niekonwencjonalny do przesady. W ogóle na Nie i to chyba każdy wie :-P .

dracon13pl - 02-06-2008, 07:02

cezex napisał/a:
Heh co do waszych wypowiedzi to naprawde mi was żal. Mam chwile czasu to może postaram wam to wytłumaczyć chociaż takim prostakom trudno będzie.

Gofr napisał/a:

Jak chcesz wiedzieć co osiągnąłem to wejdz na s1 i wpisz mój nick myśle że nie jest tak źle.... I nie wiem czemu napisałeś że frajde sprawia mi oddawanie ranku/golda/expa skoro ja napisałem że polowanie na czachy to świetna zabawa. A co do pomyłek jak ktoś chce grać niby "fer" to nie będzie atakował słabszych lvli i nie będzie miał czach i nie wiem gdzie tu sie można pomylić chyba że ty masz jakieś problemy z posługiwaniem się myszką. A czemu dostawanie expa za niższe lvle jest niesprawiedliwe ? Myślę że jak nic sie nie dostaje prócz golda to jest niesprawieliwe bo ryzykujesz ze czache możesz złapać lub przegrać najzwyczajniej.

Woj Mroku napisał/a:

A ciebie dzieciaku to ja wogóle nie rozumiem przecież NIGDZIE nie napisałem że chce znieść granice ataku. I czemu napisałeś że nooby lubią atakować innych. Skoro tak definiujesz nooba to współczuje mamie .

Cytat:

Heh zapomniałem dopisać że ten "słabszy lvl" straci tylko expa/gloda/eq i ranqu nikt by nie tracił / zyskiwał przez takie "niesprawieliwe" ataki. Człowieku też weś naucz sie konstruować poprawnie zdanie bo piszesz same zagmatwane głupoty. I dzieciaczku pewno gram dłużej w tą gre niż ty po świecie chodzisz więc kogo noobem nazywasz....

cezex po to dales temat aby inni to komentowali co nie? ... co do pomyslu jestem na nie

aNisek - 02-06-2008, 10:26

cezex napisał/a:

Moja osobista opinia, to taka, że "żal" jest ulubionym słowem dzieci neo, które czasami(jak w twoim przypadku) próbują coś osiągnąć a nigdy nie wybiją się ponad przeciętność. Dodam tylko, że :

cezex napisał/a:
Mam chwile czasu to może postaram wam to wytłumaczyć chociaż takim prostakom trudno będzie
podsumuję twoimi słowami:

cezex napisał/a:
Człowieku też weś naucz sie konstruować poprawnie zdanie bo piszesz same zagmatwane głupoty

cezex napisał/a:

top 800...hmm naprawdę dużo ... :570:
Kod:
13.10.2007, 17:56:39 2  220
- bardzo długo grasz - oj bardzo ;|
to nie jest świetna zabawa, bo powstanie tzw farmienie, niższe levele bać się będą wyłazić przed miasto, bo nie dość, że wyższy level "zrobi" im prota, to stracą expa, a ten "lepszy" gracz, dostanie doświadczenie.
Nie po to, został wprowadzony system czach, by 2-5% graczy znajdowało przyjemność w atakowaniu niższych lvl. To, że atakujesz niższy level jest tylko i wyłącznie twoim wyborem(czasem missclickiem), więc jak boisz się, że przegrasz to nie atakuj . Proste. Nie ma ataku nie ma ryzyka.

cezex napisał/a:

A ja współczuje tobie, że nie umiesz przyjmować konstruktywnej krytyki- jestes jak wielkie dziecko - "ja chcę to!" , gdy słyszysz sprzeciw "płaczesz". Widać, że jesteś na poziomie wielkiego przełomu życiowego jakim jest przejście z podstawówki do gimnazjum. Noob'ami w TEJ grze nazywa się graczy, którzy atakują niższe levele-na tym przykładzie idealnie widać, że ekhm
cezex napisał/a:
gram dłużej w tą gre niż ty po świecie chodzisz więc kogo noobem nazywasz
.

cezex napisał/a:

"Tylko" jest pojęciem względnym, dla jednego "tylko" to jest 1 zł ,a dla innego "tylko to 20 tys zł. Wiele graczy, walczy przed miastem - gdyby wcielona w "życie" została twoja propozycja, to nikt by nie walczył, bo wszyscy mieli prota- prosta kalkulacja- mając 135vl noobek wychodzi przed miasto, atakuje szybko dwóch 130 graczy i ucieka do zamku, co z tego, że ma czachy- zejdą mu po 2 dniach- expa dostał, przedmioty i gold- jest na plusie.

Poza tym:
cezex napisał/a:
Człowieku też weś naucz sie konstruować poprawnie zdanie bo piszesz same zagmatwane głupoty. I dzieciaczku pewno gram dłużej w tą gre niż ty po świecie chodzisz więc kogo noobem nazywasz....

Po pierwsze "weź" a nie "weś"

Po drugie nie mów na innych "dzieciaczku, skoro sam swoimi wypowiedziami pokazujesz, że masz ~11-14 lat

Po trzecie, nie obrażaj innych graczy, skoro przedstawiają tylko konstruktywne i słuszne opinie.

Po czwarte, nie jesteś noobem, lecz :

miejski słownik slangu i mowy potocznej napisał/a:

Lamer
Osoba, która wie niewiele o komputerach lub jest kiepska w grach komputerowych, jednocześnie mając bardzo duże mniemanie o sobie. Poucza innych, wymądrza się, łamie netykiete, nie ma skrupułów przed używaniem chetów. Określenie bardzo pogardliwe, często mylone z mniej negatywnym noobem.

dracon13pl - 02-06-2008, 10:49

Cytat:

miejski słownik slangu i mowy potocznej napisał/a:

Lamer
Osoba, która wie niewiele o komputerach lub jest kiepska w grach komputerowych, jednocześnie mając bardzo duże mniemanie o sobie. Poucza innych, wymądrza się, łamie netykiete, nie ma skrupułów przed używaniem chetów. Określenie bardzo pogardliwe, często mylone z mniej negatywnym noobem.

Absolutna Prawda....

i jeszcze jedno skoro wystawiasz temat na forum to musisz sie liczyc z tym ze nie wszystkim spodoba sie twoj pomysl... zamiast ublizac im i sie wywyzszac powinienes przyjac krytyke na spokojnie...

DirXo - 02-06-2008, 13:39

Na pomysł wpadł noobek wiec można było sie spodziewać jaki będzie ;) absolutnie na NIE chcesz być noobem to ciesz sie ze dostajesz złoto za słabszych ;]
mklem1 - 02-06-2008, 14:44

hehe........
Pomysł jest 1 słowem mówiąc do : D......
Myślę ze zapominasz o 1 zasadzie......
Po co w ogóle są wprowadzone walki z graczami ??

Chyba dla urozmaicenia gry (nudne by było zabijanie ciągłe tylko potworki)...
Wiec jaka ma przynosić satysfakcje i urozmaicenie walka z niższymi lv ?

Przecież to jest jak napaść na bezbronnego ...(tchórz)<--- i ty za takie coś jeszcze chcesz nabijać sobie exp + ranq

ranq i exp to odzwierciedlenie i siły twojej postaci...a z twojego rozumowania wynika ze przodować w statystykach będzie osoba, która najzwyczajniej jet tchórzem...(patrz.noob+Lamer)

3.
Po co obrażasz innych użytkowników forum ??
Jak widać po twoich logach w zakładce Gm'ów -- to jesteś nadpobudliwy i idziesz na łatwiznę ("multi")

Wiec jak nie chcesz poznać opinii innych to nie twórz tematu , albo napisz sobie wlasna gierkę on-line i wprowadź takie zasady jak ci sie podobają

Dziękuję: Bo normalnie krew mnie zalewa jak widze takie propozycje :570:

Anonymous - 02-06-2008, 14:50

jesli mialoby byc to wprowadzone,to od 100lvla,bo tam jest coraz mniej przeciwnikow,chociaz i tak jestem na NIE
cezex - 02-06-2008, 19:46

Heh chyba niektórzy gracze nie podzielają mojego entuzjazmu :grin: . Teraz podsumuje kilka waszych wypowiedzi bo nie zostawie tych głupot bez komentarza.

dracon13pl napisał/a:
cezex po to dales temat aby inni to komentowali co nie? ... co do pomyslu jestem na nie

Oczywiście masz racje a ja ich komentować nie mogę ? Wydaje mi sie że to w dwie strony idzie ale to tylko moja opinia ....

aNisek napisał/a:
Moja osobista opinia, to taka, że "żal" jest ulubionym słowem dzieci neo, które czasami(jak w twoim przypadku) próbują coś osiągnąć a nigdy nie wybiją się ponad przeciętność

Słowo "żal,, napisałem zupełnie w innym kontekście niż tzn dzieci neo to robią jakbyś nie załważył. Chyba za dużo w necie siedzisz i jak widzisz słowo żal to odrazu myślisz że to wypowiedź dziecka neo a to też normalne polskie słownictwo....

aNisek napisał/a:
top 800...hmm naprawdę dużo ... :570:

Ja nie jestem rankerem i nieczaje sie na ludzi z którymi mam dużą szanse na wygraną tak jak to niektórzy robią. Mam lepsze i gorsze dni czasami potrafie zdobyć 1k ranku a czasami stracić o wiele więcej.... A skoro już podjąłeś sie krytyki i mówisz że top 800 to nic to może byś sie pochwalił swoimi osiągnięciami.

aNisek napisał/a:
Kod:
13.10.2007, 17:56:39 2 220
- bardzo długo grasz - oj bardzo ;|

To moja któraś postać z kolej i grałem tutaj kiedyś jak był tylko 1 boss behemot king czy jakos tak ...

Cytat:
A ja współczuje tobie, że nie umiesz przyjmować konstruktywnej krytyki- jestes jak wielkie dziecko - "ja chcę to!" , gdy słyszysz sprzeciw "płaczesz". Widać, że jesteś na poziomie wielkiego przełomu życiowego jakim jest przejście z podstawówki do gimnazjum. Noob'ami w TEJ grze nazywa się graczy, którzy atakują niższe levele-na tym przykładzie idealnie widać, że ekhm

To dla ciebie jest "konstruktywna krytyka" to co on napisał ? Heh bo to dla mnie to było coś podobnego do krytyki... Wypominał że rzeczy których wogóle nie napisałem ani o nich nie wspomniałem nie mogłem tego pozostawić bez komentarza. Większość tej waszej krytyki wygląda tak " jesteś noobem pomysł jest do bani" i na tym sie kończy wasza twórczość. Poza tym to był wstępny pomysł którego można by dopracować i mogło by być naprawde fajnie według mnie ale jak widać tak nigdy nie będzie. Ludzie tutaj chyba tego nie zrozumieli że to był tylko zarys mojego planu a nie jego ostateczna wersja i dopowiadali sobie pewne rzeczy.

aNisek napisał/a:
Po trzecie, nie obrażaj innych graczy, skoro przedstawiają tylko konstruktywne i słuszne opinie.

Haha tym to mnie powaliłeś pierw mówisz żebym nie obrażał innych graczy a potem nazywasz mnie Lamerem . W dodatku dałeś cytat ze słownika slangów to pewno długo myślałeś nad tym pojazdem po mnie :roll:

gfb15421 napisał/a:
Na pomysł wpadł noobek wiec można było sie spodziewać jaki będzie ;) absolutnie na NIE chcesz być noobem to ciesz sie ze dostajesz złoto za słabszych ;]

Jedna z tych waszych konstruktywnej krytyki ....

mklem1 napisał/a:
Przecież to jest jak napaść na bezbronnego ...(tchórz)<--- i ty za takie coś jeszcze chcesz nabijać sobie exp + ranq

ranq i exp to odzwierciedlenie i siły twojej postaci...a z twojego rozumowania wynika ze przodować w statystykach będzie osoba, która najzwyczajniej jet tchórzem...(patrz.noob+Lamer)

Napisałem że ranq by sie nie zdobywało czytaj dokładnie wypowiedzi :wink: I czemu osoba która raz zabije na 24h słabszego gracza ma przodować w statystykach i być tchórzem ? ;) Poza tym przecież jak stoisz na polu i czaisz sie na słabszych graczy to równie dobrze ktoś z wyższej półki może cię też zaciulać. Poza tym ci gracze co mają o 3 czy 4 lvle mniejsze czy jest aż tak wielka przepaść ? Jakoś ja pokonywałem ludzi którzy mieli o 5 lvli więcej albo nawet i o 10 tylko po prostu trzeba umieć grać i mieć troche szczęścia :-P Jeszcze napisałeś że exp odzwierciedla siłę postacie co według mnie to totalna bzdura bo exp można kupić za mf ...

mklem1 napisał/a:
Po co obrażasz innych użytkowników forum ??
Jak widać po twoich logach w zakładce Gm'ów -- to jesteś nadpobudliwy i idziesz na łatwiznę ("multi")

Co do tej nadpobudliwości to rzeczywiście krew mnie zalewa jak ubija mnie jakiś noobstat którego wszystko raporty z walki wyglądają tak : cios .... koniec , cios cios koniec, cios unik cios koniec . Teraz magowie na moich levelach to 80% noobstat to tylko załamać się można . Ludzie nie wiedzą jakie staty dobrać to dają wszystko w magie i hp i wygrywają z najlepszymi. Haha a co do tego multi to nie chce się kłócić z gm już ale wtedy dostał bana mój kolega którego gm uznali za multi :-D