My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Pytania odnośnie konkursu#4

Phantom - 06-06-2008, 18:51
Temat postu: Pytania odnośnie konkursu#4
Pytania zadajemy tylko i wyłącznie w tym temacie :)

Nie odpowiadamy na pytania skierowane drogą mailową!

Legolass - 06-06-2008, 19:38

Można wysłać dokument tekstowy z Microsoft Worda na podany adres email? Czy musi byc to skopiowane i wklejone w treść maila.
Phantom - 06-06-2008, 19:42

Legolass napisał/a:
Można wysłać dokument tekstowy z Microsoft Worda na podany adres email? Czy musi byc to skopiowane i wklejone w treść maila.

Można, najlepiej przysłać w załączniku :wink:

Anonymous - 06-06-2008, 19:47

czy trzeba pisac ze znakami polskimi "ł","ą" itd,czy mozna zamiast "ł" wpisac "l" ?
Phantom - 06-06-2008, 19:54

InSaNe napisał/a:
czy trzeba pisac ze znakami polskimi "ł","ą" itd,czy mozna zamiast "ł" wpisac "l" ?

Cytat:
- Poprawność językową i ortograficzną.
- Estetykę.

Zalecane jest :-)
Czyli TAK, trzeba stosować znaki polskie.

Yondaime - 06-06-2008, 23:13

Rozumiem, że jeśli moja historia została użyta jako przykład to nie mam co brać udziału w konkursie, biorąc na warsztat owe napisane już wypociny? : )
Anyway... historia ma opowiadać o całej fabule MFO? od Dilli po Ballis? czy niekoniecznie?

NaPatelniChomik - 07-06-2008, 01:24

czy historia ma pokrywać się z gra, rozumiem imiona, ale czy nasz bohater ma przemierzać kolejno każde miasto, pokonywać bossy itp ? czy wolność w tej dziedzinie będzie brana jako plus czy minus
Daniero - 07-06-2008, 07:11

Czy mozna jeszcze zrobic taki wstep ,ktory troche odbiegnie od mf ,ale potem dojdzie do normalnych znanych przygod ?
Anonymous - 07-06-2008, 07:13

NaPatelniChomik napisał/a:
czy historia ma pokrywać się z gra, rozumiem imiona, ale czy nasz bohater ma przemierzać kolejno każde miasto, pokonywać bossy itp ? czy wolność w tej dziedzinie będzie brana jako plus czy minus

wlasnie,szczegolnie te pytanie mnie interesuje
ale chyba mozna zrobic opowiadanie, i moga to byc miasta od naszej wioski np do urkaden?

i czy trzeba opisac walke z rapsem/bossami?

mita - 07-06-2008, 07:35

czy historia ma opowiadać wszystkie wydarzenia od dilli do ballis czy to ma być historia od np. dilli do devos...?
pytanie mnie zastanawia gdyż nie wiem czy pisać dużo czy pisać dużo więcej niż dużo :wink:
bo jak mam sie trudzić nad napisaniem grubej książki skoro to nie potrzebne to chciałbym wiedzieć :smile:

i jeszcze jedno...czy pisać opowieść wcielony w gracza, czy tak jak pokazywał przykład jako patrzący z góry narrator narrator?

kaliber94 - 07-06-2008, 09:32

Czekam na odpowiedź na pytanie, które zadał Yondaime: historia ma opowiadać o całej fabule MFO? od Dilli po Ballis? czy niekoniecznie?
i czy w ogóle ma opowiadac o życiu po wyjściu z dilli czy tylko przed (do momentu kiedy Amojra daje bohaterowi pierścień męża)

Crypton - 07-06-2008, 10:05

Yondaime napisał/a:
Rozumiem, że jeśli moja historia została użyta jako przykład to nie mam co brać udziału w konkursie, biorąc na warsztat owe napisane już wypociny? : )
Anyway... historia ma opowiadać o całej fabule MFO? od Dilli po Ballis? czy niekoniecznie?

Nie wiedziałeś, że taki konkurs zostanie zorganizowany więc możesz wziąć
udział. Tylko musiałbyś ją nieco poprawić. :wink:

Od Dilli na pewno, ale nie koniecznie po Ballis. Przecież nie każdy
przeszedł dotychczasową fabułę.
Historia może opowiadać np. do momentu dotarcia do Eliar,
ale musiałaby mieć rozbudowane wątki jak przykładowo spotkanie
przyjaciela z którym łączyła bohatera braterska więź.
Wszystkie przygody z bossami, ciągły pościg za Thanargiem,
czy chociażby dotkliwe porażki czy błyskotliwe zwycięstwa
w turniejach bądź zwykłych pojedynkach i walkach.
Opis konfliktów z prawem też może być ciekawy. :wink:
Nawet przerwę w grze można opisać jako śpiączkę
bohatera.

Cytat:
i jeszcze jedno...czy pisać opowieść wcielony w gracza, czy tak jak pokazywał przykład jako patrzący z góry narrator narrator?

Piszesz jako "ja" w czasie przeszłym.

Cytat:

Lepiej aby to wszystko było po kolei.

Cytat:
Czy mozna jeszcze zrobic taki wstep ,ktory troche odbiegnie od mf ,ale potem dojdzie do normalnych znanych przygod ?

Drobne odbiegnięcia oczywiście będą tolerowane,
punkt dotyczący wiarygodności zabrania dodawania
samolotów, podróży w czasie i takie tam.

NaPatelniChomik - 07-06-2008, 10:11

a slepoty bohatera ? nie smiejcie sie... moj jest slepy :oops:

rozumiem ze mozemy odbiegac od rzeczywistosci jaka nadaje nam gra w granicach dobrego smaku :)

Shaung - 07-06-2008, 10:11

Chodzi o napisanie całego opowiadania czy tylko jakby dopisanie fabuły od ballis i dalej?? Czy chodzi też o to by opowiedzieć całą historię? Czcionka jest obojętna?? Jak długi emusi być opowiadanie?

[ Dodano: 07-06-2008, 11:12 ]
Jeszcze jedno musimy opisywać to co działo się w grze czy można to zmienić??

Phantom - 07-06-2008, 10:27

NaPatelniChomik napisał/a:
rozumiem ze mozemy odbiegac od rzeczywistosci jaka nadaje nam gra w granicach dobrego smaku :)

Cytat:
Zalecamy zachować:
- Wiarygodność (najlepiej aby była ona oparta na faktach).

-------------
Shaung napisał/a:
Chodzi o napisanie całego opowiadania czy tylko jakby dopisanie fabuły od ballis i dalej??

Crypton napisał/a:
Od Dilli na pewno, ale nie koniecznie po Ballis.

-------------------
Shaung napisał/a:
Czy chodzi też o to by opowiedzieć całą historię?

Najlepiej
Shaung napisał/a:
Czcionka jest obojętna??

Tak
Shaung napisał/a:
Jak długi emusi być opowiadanie?

napisz tyle ile będziesz w stanie
Shaung napisał/a:
Jeszcze jedno musimy opisywać to co działo się w grze czy można to zmienić??

Cytat:
Zalecamy zachować:

- Wiarygodność (najlepiej aby była ona oparta na faktach).