My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - nowe potwory w starych lokacjach

piteruss - 09-06-2008, 19:23
Temat postu: nowe potwory w starych lokacjach
Mój pomysł: gdy odwiedza się ponownie jakąś lokację w celu wykonania questa (np podziemia devos) powinny tam atakowac nowe potwory odpowiednio dostosowane do poziomu na którym wykonuje się questa. Działało by to tak że jeśli wchodzimy do lokacji podziemia devos z np 70 lvlem lub większym atakują nas nowe potwory.
Gbriel - 09-06-2008, 19:27

Racja przydałoby się.
NaPatelniChomik - 09-06-2008, 19:30

mysle ze problemem bedzie generowanie potworow dla osob ktore ida do lokacji ponownie i normalnych tych dla graczy z danego lvl maista. Gra bedzie musiala odroznic czy gracz idzie po nowy quest i generowac calkowicie inne potwory

tak mysle

Sosna - 09-06-2008, 19:43

Fakt, pomysł jest całkiem, ale zgodzę się, że z pewnością byłoby sporo bugów typu, zaatakował mnie za silny potwór (tzn. ten który powinien walić tego np 80-90 wali 40)
piteruss - 09-06-2008, 19:52

NaPatelniChomik napisał/a:
mysle ze problemem bedzie generowanie potworow dla osob ktore ida do lokacji ponownie i normalnych tych dla graczy z danego lvl maista. Gra bedzie musiala odroznic czy gracz idzie po nowy quest i generowac calkowicie inne potwory

tak mysle

napisałem przeciez że gra odróżniała by to po poziomie gracza.

Lag - 10-06-2008, 14:06

na NIE. Kto by to wszystko zrobił, z resztą staramy się by gra nabrała większego realizmu, a przecież to mija się z celem, gdy zabijesz 10k upiorów, a tu nagle wyskakuje coś nowego.
Dess - 10-06-2008, 14:10

Na nie. Teraz jest dobrze. W grze panowała by z pewnością panika :smile:
Niektórzy specjalnie chcą sobie cały czas w Eterni zdobywać malutko expa, a gemy nabić.

Holigula_Mixrus, może coś więcej być napisał/a.

Holigula_Mixrus - 10-06-2008, 14:13

Ja również jestem na nie... Jest dobrze, tak jak jest!
ADIHC1 - 10-06-2008, 15:02

Po co nowe potwory w znanych już lokacjach? I tak zdecydowana większość graczy ma wyłączone automatyczne raporty i nawet nie wie z kim przed chwilą walczyli. Także szkoda zachodu i lepiej zostawić zarezerwowane pomysły na kolejne bestie, które będą się pojawiać w aktualizacjach gry.
dracon13pl - 12-06-2008, 10:24

ADIHC1 napisał/a:
Po co nowe potwory w znanych już lokacjach? I tak zdecydowana większość graczy ma wyłączone automatyczne raporty i nawet nie wie z kim przed chwilą walczyli. Także szkoda zachodu i lepiej zostawić zarezerwowane pomysły na kolejne bestie, które będą się pojawiać w aktualizacjach gry.

wyjeles mi to z ust o_O

Ukryty_Samuraj - 13-06-2008, 14:39

Poza tym to nie takie łatwe to zrobienia... Żeby dla każdego lvla były inne potwory. Znaczy, jest do zrobienia, ale nie tak hop-siup. Ewentualnie można by było zrobić drugą mapkę, czyli jak wchodzisz już po jakimś queście to nie widzisz ludzi grających tam którzy jeszcze tego questu nie przeszli.

Na NIE.

romerozz - 14-06-2008, 19:20

piteruss napisał/a:
NaPatelniChomik napisał/a:

tak mysle

napisałem przeciez że gra odróżniała by to po poziomie gracza.

se napisac mogles, ale to nie jest takie proste:P

mklem1 - 14-06-2008, 19:50

Zdecydowanie nie popieram tego pomysłu.......

Co potwory wybierają sobie przeciwników w zależności od poziomów ?
Jak ktoś już wspominał brak tu realizmu....
a to ze fabuła sie skrzyżowała w DEVOS to fajnie,ale jestem ciekaw w ilu miejscach sie jeszcze skrzyżuje i ile razy było by wykorzystane takie rozwiązanie...

romerozz - 14-06-2008, 21:21

mklem1 napisał/a:
Zdecydowanie nie popieram tego pomysłu.......

Co potwory wybierają sobie przeciwników w zależności od poziomów ?
Jak ktoś już wspominał brak tu realizmu....
a to ze fabuła sie skrzyżowała w DEVOS to fajnie,ale jestem ciekaw w ilu miejscach sie jeszcze skrzyżuje i ile razy było by wykorzystane takie rozwiązanie...

a czy ty widzisz realizm walczac z np. minotaurem, trolem itp xD ??

Rafciu - 04-08-2008, 00:27

e tam taka pierdoła xD mi to obojetne :razz: