|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Targ - Ignorowanie rzeczy które posiadam.
Skailer - 14-06-2008, 14:53 Temat postu: Targ - Ignorowanie rzeczy które posiadam. Jak szukamy na targu, to czasem kupimy jakąś rzecz i potem okazuje się że ją mamy w plecaku/depozycie.
Według mnie powinna być opcja "Ignoruj posiadane" (Domyślnie zaznaczana, ale można ją odznaczyć) lub coś w tym stylu, wtedy nie będą się pokazywały aukcje z rzeczami które już mamy.
Czekam na krytykę
Anonymous - 14-06-2008, 15:32
dobry pomysl,czasem zapominamy, ze mamy cos np zalozone albo w depo i licytujemy drugi taki sam przedmiot
Phantom - 14-06-2008, 15:40
Skailer napisał/a: | Jak szukamy na targu, to czasem kupimy jakąś rzecz i potem okazuje się że ją mamy w plecaku/depozycie. |
Jak szukamy to chyba wiemy co? Jeśli chodzi o eq itd.
Zawsze możemy kupiony przedmiot sprzedać 2x drożej i zarobić na tym
Ja i tak już nie gram ... więc ani nie jestem za ani przeciw.
Skailer - 14-06-2008, 15:46
Phantom napisał/a: | Jak szukamy to chyba wiemy co? Jeśli chodzi o eq itd. |
Ale czasem tak ogólnie przeglądamy sobie targ i nadzijjemy się na coś ciekawego, a później ZONK mam to! (tak jak ja wczoraj )
Phantom napisał/a: | Zawsze możemy kupiony przedmiot sprzedać 2x drożej i zarobić na tym |
Dlatego pisze:
Skailer napisał/a: | (Domyślnie zaznaczana, ale można ją odznaczyć) |
Gbriel - 14-06-2008, 15:48
Fajny pomysł kiedyś szperałem na targu i patrzę Berdysz 5 k!!!To licutacja no i patrząc na cenę zapomniałem że już go mam
Phantom - 14-06-2008, 15:49
Skailer napisał/a: | Phantom napisał/a: | Jak szukamy to chyba wiemy co? Jeśli chodzi o eq itd. |
Ale czasem tak ogólnie przeglądamy sobie targ i nadzijjemy się na coś ciekawego, a później ZONK mam to! (tak jak ja wczoraj )
|
To przed tym "ZONKIEM" można przejrzeć swój plecak i sprawdzić
Skailer napisał/a: |
Dlatego pisze:
Skailer napisał/a: | (Domyślnie zaznaczana, ale można ją odznaczyć) |
|
Jeżeli już to domyślnie "odznaczona" i można ją zaznaczyć
wtedy może spokojnie wjeść
Holigula_Mixrus - 14-06-2008, 16:15
Ja jestem za;D Czasem mi się zdarzało kupić coś i się okazywało, że to mam;D
KokSiK - 14-06-2008, 16:55
Zbędne.
Po pierwsze na aukcji pisze np. "Posiadasz 1"
Po drugie można wpisać nazwę tego czego szukamy i nie pomylimy się
Skailer - 14-06-2008, 17:00
KokSiK napisał/a: |
Po pierwsze na aukcji pisze np. "Posiadasz 1" |
Mówię o sytuacji jak to przeoczymy i jeżeli przedmiot jest w depo to nie pisze że go posiadam
KokSiK napisał/a: | Po drugie można wpisać nazwę tego czego szukamy i nie pomylimy się |
Skailer napisał/a: | Ale czasem tak ogólnie przeglądamy sobie targ i nadzijjemy się na coś ciekawego, a później ZONK mam to! (tak jak ja wczoraj ) |
piteruss - 15-06-2008, 16:35
coż opcja może być, ale nie powinno to dotyczyć przedmiotów takich jak misktury, kawałki kaktusa itd.
JYN - 15-06-2008, 19:06
piteruss napisał/a: | nie powinno to dotyczyć przedmiotów takich jak misktury, kawałki kaktusa itd. |
Jak już miało by być coś takiego to właśnie żeby nie pokazywało miksów,
bo przeglądając "cały" targ jest strasznie dużo miksów i czasami to denerwuje.
Ogólnie pomysł mi się podoba. Zaszkodzić nie powinien więc w swoim czasie(po ukończeniu gry na 100%) może wejść :>
Anonymous - 15-06-2008, 19:31
no pomysl na TaK ja tak pare razy zrobilem z lustrzana zbroje mialem ja w depo i ja kupilem i jakies 7 mln poszlo .... raczej takie cos by sie przydalo
Zahir - 15-06-2008, 19:43
Widze, ze w wiele gier gracie....
Osobiscie uwazam, ze pomysl jest nie dokonca przemyslany - po co kolejny opis przedmiotow czy czegokolwiek - nie macie czego czytac? Zaraz pojawia sie pomysly, zeby opis uwunac, bo "zanieczyszcza" widok.
Moim zdaniem jesli juz w ogole, to inny kolor podswietlenia przedmiotu, ktory juz jest uzywany. Niestety oba te rozwiazania wymagaja pewnych mechanizmow przeszukiwania baz danych graczy, ktore niekoniecznie musza byc latwe do wprowadzenia. Ale moze sa latwe - to juz musi powiedziec programista - admin czy ktos wiedzacy.
Przyjmijcie wstepnie, ze moze to zamulic gre. O to chodzi w tym ulatwieniu? Chyba nie.
Przeciez nie jestescie az tak leniwi, zeby nie moc kliknac w plecak/depozyt i sprawdzic, czy aktualnie widziany na targu przedmiot nie znajduje sie przypadkiem w Waszym posiadaniu.
A moze jestescie... To moze gra niech sama gra za siebie, po co grze gracze?
ADIHC1 - 15-06-2008, 23:48
Skailer napisał/a: | KokSiK napisał/a: |
Po pierwsze na aukcji pisze np. "Posiadasz 1" |
Mówię o sytuacji jak to przeoczymy i jeżeli przedmiot jest w depo to nie pisze że go posiadam |
To się przyglądaj dokładnie..
A w depozycie trzyma się tylko wartościowe przedmioty, a chyba każdy pamięta co wartościowego posiada.
Tom1993 - 15-06-2008, 23:53
zły pomysł poniewaz jak ktos by miał jedenego elka albo mikste to co nie mugł by jej kupic
|
|