|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Platny wpis w bazie
NaPatelniChomik - 28-06-2008, 21:08 Temat postu: Platny wpis w bazie proponuje za cene minimalna 5mf badz za darmo, aby byla mozliwosc zapisania naszej postaci w bazie danych ktora przetrzymywalaby dane naszego konta czyli eq, staty, zloto , ranq, zdjecie. Bylaby mozliwosc odczytu jednorazowego lecz tylko na podane podczas zapisu haslo (inne niz te z logowania)
Czemu tak ? bo coraz wiecej jest hackow, coraz wiecej osob mowi ze cos jest nie tak. A ja sam coraz bardziej obawiam sie ze w pewnym momencie ktos mi konto zhackuje sprzeda co sie da i tak zostawi. Odzyskiwanie odzyskiwaniem ale eq, zlota i ranqu juz nie bedzie tak latwo odzyskac.
Proponuje po zaplacie 5mf albo nawet za darmo by Przy profilu byl mozliwy zapis ustawien, podawaloby sie haslo dostepu do danych. Mozliwosc zapisu na przyklad raz w miesiacu. Odczytu po uprzednim zgloszeniu do odpowiednich organow do tego wyznaczonych (np jedna osoba tylko zajmujaca sie ta sprawa) podawane byloby haslo i odczyt postaci (jej eq itp)
Daniero - 28-06-2008, 22:40
Nie kapuje za bardzo ,ale wiem ,ze chcesz dobrze ,wic jestem na tak. Sam mialem tak ,ze eq zostalo u mnie sprzedfane ,a kasa przelana na jakies zupelnie inne konto (s3 na szczescie), ale do tej pory nie mam calego eq .
L M - 28-06-2008, 23:41
Ja to rozumiem tak ze bedzie mozna przechowywac wszystko tak jakby pod hasłem ;p Czyli nikt obcy nie bedzie miał dostepu do naszych rzeczy Jesli tak to ma wygladac jestem na tak
NaPatelniChomik - 29-06-2008, 00:02
L M napisał/a: | Ja to rozumiem tak ze bedzie mozna przechowywac wszystko tak jakby pod hasłem ;p Czyli nikt obcy nie bedzie miał dostepu do naszych rzeczy Jesli tak to ma wygladac jestem na tak |
dobrze zrozumiales, odpowiednia osoba po uprzednim podaniu przez gracza hasla robilaby odczyt postaci z danego dnia. uslugi odczytu mozna by bylo uzywac raz na X dni... zapisu czesciej... ale jedynie za podaniem hasla...
chce wyeliminowac przypadek wlamu i zapisu w bazie konta bez eq itp
AoM - 29-06-2008, 07:05
Na Nie
A jak ktoś straci w walce np. eliksir ???
Wtedy będzie tak jakby tej walki nie było bo odzyska sobie all ;/
Cytat: | Ja to rozumiem tak ze bedzie mozna przechowywac wszystko tak jakby pod hasłem |
Ja to zrozumiałem inaczej
Że w przypadku stracenia/sellnięcia czegoś z EQ wpisujemy Hasło w ustawieniach i mamy wszystko tak jak 5 min wcześniej.
Z twojego "zrozumienia" to tak jakbyś zanim sellniesz przedmiot wpisujesz hasło
PS Jeśli źle rozumiem to mnie popraw Ale jeśli rozumiem dobrze to na N.I.E. P
AnthraX - 29-06-2008, 07:21
Jemu chodziło żeby to był zapis naszego stanu konta jakby ktoś je okradł.Wtedy by było pewne że to nasza postać.
Pomysł bardzo dobry, na Tak.
SweeT Dr3aM - 29-06-2008, 09:21
:O pomysł jest zaje**** daje mu 11/10
SerVant - 29-06-2008, 09:35
Jezeli trafiles na hackera (w ogole, macie cos w garze pomieszane, jaki obeznany informatyk bedzie sie pierdzielil w podkradanie bachorom nic nie wartych postaci?) to i tak stracisz wszystko - lacznie z passami do tej twojej calej genialnej bazy i stan konta bedziesz mial zapisany zaraz po jego obrobieniu. W ogole jak sobie wyobrazasz takie kwestie - robisz postac, zapisujesz, jak nachlastales sporo ranku. Po paru przegranych walkach (na przyklad po to, by sprawdzic przeciwnikow) przywracasz stan konta i robisz cyrk. Ten beznadziejny topic nie ma racji bytu, bo w dobrym celu, fakt faktem, ale wszystko sie pomiesza.
Jedna osoba zajmujaca sie tym wszystkim?! Moze jeszcze jakis GM, zeby sie przypadkiem nie nudzil... Moze ty sie podejmiesz, tak? Ciekaw jestem, bo jezeli to ma funkcjonowac zgodnie z twoja wizja, to zdechnie jeszcze przed wprowadzeniem (jakim wprowadzeniem, od tego zacznijmy :] )
Koledzy cie popieraja, bo pewnie nie mieli czasu do konca przeczytac twojego postu, a jak juz przeczytali, to i tak wiele wydedukowac z tego nie mogli - bo wszyscy sa na tak! A wezcie tym baniakiem ruszcie raz od swieta i nie sypcie postami na lewo i prawo...
Nie tedy droga! Chcecie miec bezpieczne konto - wykombinujcie moze porzadne haslo i co wazne - nie dzielcie sie z kimkolwiek danymi do postaci! Wytlumaczcie mi do cholery, dlaczego te wasze "hacki" nie zdarzaja sie osobom z top 20, czy top 50? Nie potraficie grac uczciwie, samodzielnie, to sie nie chwytajcie za te klocki, tylko rozstawcie sobie sapera. Katastrofa z waszym sposobem myslenia jest...
Ziomusiq - 29-06-2008, 09:36
nie ma szans... raj na s3! za 10,98(x2 bo pierwsze doładowanie) możesz zyskać 14x wartość twpjego eq i całej reszty! np taki 100 lvl ma już tego sporo, jeżeli ma dobre eq i gemy to spokojnie wyciągnei 70-100kk , po sprzedaży całego eq gość oddaje koledze/kontu na innym ip kase, przywraca, oddaje, przywraca, oddaje, przywraca, oddaje...
a co Jacka obchodzą banalnie łatwe hasła/ie/hasło zapamiętane w przeglądarce/złośliwe rodzeństwo/czy strony typu "zaloguj sie u nas a będziesz PR0", w regulaminie jest napisane że każdy użytkownik ponosi odpowiedzialność za swoje konto i to co sie z nim dzieje.
Sorandor - 04-07-2008, 10:47
Ja bym postawił na tak bo większość kont które zostały skradzione/hacknięte juz nie grają bo nie maja za bardzo jak się z tego wyplątać a co za tym idzie jeszcze kary od GM'a bo jakiś haker powyzywa ludzi na czacie czy coś podobnego ^^Więc moim zdaniem pomysł nie jest zły.
Tommy The Thunderer - 04-07-2008, 11:44
pomysł nie jest zły sam w sobie, ale przekręty na tym byłyby spore. ten pomysł mógłby wejść w życie, ale za darmo i dla wszystkich, a o przywróceniu nie decydowałby user, ale gm albo admin. no i zaraz ktoś będzie krzyczał, że gmowie mają za dużo roboty i kółko się zamyka
więc jak nigdy w życiu muszę być za a nawet przeciw - pomysł dobry ale zły
Conrado - 04-07-2008, 11:53
Pomysł mi się podoba Bardzo trafny szczególnie jak komuś sprzedali wszystkie przedmioty ...
heh.. np. https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?p=302654#302654
Więcej ludzi by dalej grało po kradzieżach kont
Tommy The Thunderer napisał/a: | ten pomysł mógłby wejść w życie, ale za darmo i dla wszystkich, a o przywróceniu nie decydowałby user, ale gm albo admin. |
Też tak myślę Tylko musiały by być jakieś dowody na to że konto jest twoje Może hasło by wpisał swoje i gdzieś wyświetlało by się gm/adminowi że dobrze wpisał hasło
Tommy The Thunderer napisał/a: | no i zaraz ktoś będzie krzyczał, że gmowie mają za dużo roboty i kółko się zamyka |
Jest jeszcze wyjście zwiększyć liczbę gm
NaPatelniChomik - 04-07-2008, 12:24
SerVant napisał/a: | Jezeli trafiles na hackera (w ogole, macie cos w garze pomieszane, jaki obeznany informatyk bedzie sie pierdzielil w podkradanie bachorom nic nie wartych postaci?) to i tak stracisz wszystko - lacznie z passami do tej twojej calej genialnej bazy i stan konta bedziesz mial zapisany zaraz po jego obrobieniu. W ogole jak sobie wyobrazasz takie kwestie - robisz postac, zapisujesz, jak nachlastales sporo ranku. Po paru przegranych walkach (na przyklad po to, by sprawdzic przeciwnikow) przywracasz stan konta i robisz cyrk. Ten beznadziejny topic nie ma racji bytu, bo w dobrym celu, fakt faktem, ale wszystko sie pomiesza.
Jedna osoba zajmujaca sie tym wszystkim?! Moze jeszcze jakis GM, zeby sie przypadkiem nie nudzil... Moze ty sie podejmiesz, tak? Ciekaw jestem, bo jezeli to ma funkcjonowac zgodnie z twoja wizja, to zdechnie jeszcze przed wprowadzeniem (jakim wprowadzeniem, od tego zacznijmy :] )
Koledzy cie popieraja, bo pewnie nie mieli czasu do konca przeczytac twojego postu, a jak juz przeczytali, to i tak wiele wydedukowac z tego nie mogli - bo wszyscy sa na tak! A wezcie tym baniakiem ruszcie raz od swieta i nie sypcie postami na lewo i prawo...
Nie tedy droga! Chcecie miec bezpieczne konto - wykombinujcie moze porzadne haslo i co wazne - nie dzielcie sie z kimkolwiek danymi do postaci! Wytlumaczcie mi do cholery, dlaczego te wasze "hacki" nie zdarzaja sie osobom z top 20, czy top 50? Nie potraficie grac uczciwie, samodzielnie, to sie nie chwytajcie za te klocki, tylko rozstawcie sobie sapera. Katastrofa z waszym sposobem myslenia jest... |
dzialaloby to tylko na swiatach moderowanych a jak juz powiedzialem tylko specjalnie wyznaczony do tego GM mialby dostep do tej bazy danych i nie mowie tu o czyms na tym samym serwerze Pisaloby sie petycje z dowodami kradzieży i posiadania konta...
Corso - 04-07-2008, 12:30
Równie dobrze zapis może być PO "kradzieży" (lecz ja również nie wierzę że hakerzy zajmują się kradzieżą kont MFO) + to co mówione jest wyżej czyli wczytanie po przegranych.
Więc...
geraltt - 05-07-2008, 12:44
SerVant napisał/a: | Nie tedy droga! Chcecie miec bezpieczne konto - wykombinujcie moze porzadne haslo i co wazne - nie dzielcie sie z kimkolwiek danymi do postaci! Wytlumaczcie mi do cholery, dlaczego te wasze "hacki" nie zdarzaja sie osobom z top 20, czy top 50? Nie potraficie grac uczciwie, samodzielnie, to sie nie chwytajcie za te klocki, tylko rozstawcie sobie sapera. Katastrofa z waszym sposobem myslenia jest... |
Święta racja:P
Hacki* zdarzaja sie low lvl, z rankingiem 1200 ^^
|