|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Szczęście
sianek - 10-07-2008, 16:04 Temat postu: Szczęście Proponuje zmienić statystykę szczęscie która nie daje unkików od magii
1)magowie wogle mają wtedy małe szanse z wojownikami
2) w jakiej grze widzieliście żeby magia nie trafiała i to jeszcze w wojownika oprócz skilli specjalnych? 3) gracze są już tak chamscy że przy doborze statystyk które miały mało speeda dla woja mówią ze magowie i tak będa chybiać to double casta i tak sie nie boją
Areen - 10-07-2008, 16:07
sianek napisał/a: | Proponuje zmienić statystykę szczęscie która nie daje unkików od magii
1)magowie wogle mają wtedy małe szanse z wojownikami |
Jak juz wyciągasz taki wniosek to chyba wojowie nie mają szans z magami skoro nie mogą unikać ich ciosów
sianek napisał/a: | 2) w jakiej grze widzieliście żeby magia nie trafiała i to jeszcze w wojownika oprócz skilli specjalnych? |
Istnieje coś takiego jak celność gracza...
sianek napisał/a: | 3) gracze są już tak chamscy że przy doborze statystyk które miały mało speeda dla woja mówią ze magowie i tak będa chybiać to double casta i tak sie nie boją |
Właśnie dlatego magowie nie dają w szczęście, tylko nadrabiają speedem by zadawać dwa uderzenie przy nieco większym szczęściu.
Nie rozumiem twojej [propozycji. W kjaki sposób chcesz zmienić to szczęście?
sianek - 10-07-2008, 18:23
Wytłumasz mi czemu przy ankiecie wszyscy jednym chórem mówią ze wojownik jest lepszy na pvp
a co do punktu 2 celność gracza w magii widziałem tylko jednej grze jaką jest Wow a tam wynikało to tylko z lvlem i buffami
P.S. Nawet w tibii pewne jest że jak walniesz z sdka to trafisz;p
SaKe - 10-07-2008, 18:39
Cytat: | Która profesja jest wg. was silniejsza?
Mag
35%
35% [ 45 ]
Wojownik
53%
53% [ 67 ]
Nie można jednogłośnie ocenić
11%
11% [ 14 ] |
z ankiety "Mag czy Woj" -dzial statystyki
MF to nie Tibia=i cale szczescie
nie zawsze woj ma wiecej lucka od maga,i nie zawsze mag ma wiecej speeda od woja
mnietuniema - 10-07-2008, 19:22
sianek napisał/a: | Wytłumasz mi czemu przy ankiecie wszyscy jednym chórem mówią ze wojownik jest lepszy na pvp |
temat stary ale warto przeczytać:
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=12207&postdays=0&postorder=asc&start=0
największy plus dla woja to szczęście - woj z dużym szczęściem wali krytyki, przez co jego ciosy są jakieś 40% silniejsze dzięki czemu może zaoszczędzić punkty na sile, a oszczędności zainwestować w ... szczęście, które daje także uniki przez co mag często chybia... no i jeszcze woj nie martwi się o manę
w niektórych przedziałach levelowych itemki nieco modyfikują sytuację profesji, ale nie zmienia to faktu że woj może nie tyle jest lepszy, co na pewno łatwiejszy w prowadzeniu
kupeq - 31-03-2009, 09:37
[quote="Areen"]Jak juz wyciągasz taki wniosek to chyba wojowie nie mają szans z magami skoro nie mogą unikać ich ciosów.[quote="Areen"] Areen napisał/a: | Właśnie dlatego magowie nie dają w szczęście, tylko nadrabiają speedem by zadawać dwa uderzenie przy nieco większym szczęściu.
Nie rozumiem twojej [propozycji. W kjaki sposób chcesz zmienić to szczęście? | Istnieje coś takiego jak celność gracza...
Koleś weś się zastanów ten temat napisał 6 mag niema doświadczenia w tej grze po prostu się pytał i tyle.
To jest moje zdanie .
Szymon XI - 04-04-2009, 16:56
szczęscie musi byc. tylko z szczęsciem wojownikom udaje się czasem pokonać maga. jak nie będze szczęścia to wojownicy będą przegrywać za każdym razem więc się zastanów co piszesz
EdwinOdesseiron - 05-04-2009, 00:38
Nie masz racji, jest wiele strategii i nie muszą one bazować na szczęściu.
Szymon XI napisał/a: | tylko z szczęsciem wojownikom udaje się czasem pokonać maga. jak nie będze szczęścia to wojownicy będą przegrywać za każdym razem więc się zastanów co piszesz |
Wystarczy odrobinę pomyśleć...
Lord Grindewald - 05-04-2009, 09:11
Kolejny temat o profesjach... Nie można powiedziec, że woj jest lepszy (ja osobiście uważam, że jest gorszy od maga). Popatrzcie na turnieje, raz wygra woj, a raz mag. woj wydaje się większości lepszy, ponieważ mając sporo szczęścia jest efektywniejszy i bardziej ofensywny od maga, jednakże mag jest trudniejszy do pokonania, mając gem leczenie elki, regi etc. Zobaczcie przegraną Voliona na s2, skończyły mu się mixtury i owned. Gdyby był magiem mógłby spokojnie zremisowac, za pomocą leczenia, regów i elek. No i jeszcze jedno: wojem bez dużego lucka też da się grac, może nie pod miastem, ale antywoj i antymag wychodzi nieźle.
M3tzu - 05-04-2009, 11:19
Lord Grindewald napisał/a: | Kolejny temat o profesjach... Nie można powiedziec, że woj jest lepszy (ja osobiście uważam, że jest gorszy od maga). Popatrzcie na turnieje, raz wygra woj, a raz mag. woj wydaje się większości lepszy, ponieważ mając sporo szczęścia jest efektywniejszy i bardziej ofensywny od maga, jednakże mag jest trudniejszy do pokonania, mając gem leczenie elki, regi etc. Zobaczcie przegraną Voliona na s2, skończyły mu się mixtury i owned. Gdyby był magiem mógłby spokojnie zremisowac, za pomocą leczenia, regów i elek. No i jeszcze jedno: wojem bez dużego lucka też da się grac, może nie pod miastem, ale antywoj i antymag wychodzi nieźle. |
ta jego porazka to tylko kwestia czasu byla nie pierwsza i nie ostatnia
co do tematu . . . profesje sa wywazone jedna jest lepsza od drugiej pod innymi wzgledami , wg mnie to zalezy od lvla kim sie lepiej gra "normalnie"
a delejt lucka to czysta glupota jest good i niech tak zostanie
EdwinOdesseiron - 05-04-2009, 12:28
Oj dajmy już spokój ... autorowi tematu chodziło o to, aby magia zawsze trafiała.
Ja natomiast napisałem do Szymona, żeby się nie mądrzył, bo po 1. nie przeczytał dokładnie tematu,a po 2. chyba słabo zna się na PvP. Tworzenie kolejnej dyskusji nt porównania profesji mija się z celem.
BTW. Ma ktoś tą walkę Voliona?
@DOWN
Cytat: | 3.Szczęście jest tu po to żeby wypadały lepsze itemki z bossów ( chyba ). |
Chyba jednak nie
kupeq - 05-04-2009, 12:46
1.Szczęście jest w tej grze po to żeby unikać ciosów magicznych i fizycznych.
2.Szczęście jest po to żeby celniej siekać mieczem i magią.
3.Szczęście jest tu po to żeby wypadały lepsze itemki z bossów ( chyba ).
Xezze - 06-04-2009, 06:57
Moim zdaniem temat nie potrzebny i zbędny. Sam spotykam się z " Luck Statami" czy jak to teraz tam się nazywa. Co dopiero za 3-4 razem walne go:P Więc temat zbędny.
Ukryty_Samuraj - 06-04-2009, 14:14
Mhm, to dawajcie wywalimy też magie, po co wam ona Dobrze jest jak jest...
Rebith ssj - 06-04-2009, 16:55
No niestety albo rybka, albo akwarium. W tym przypadku trzeba wybrać woja (luck) lub maga (speed). Macie rację, poruszanie tego tematu jest bezsensowne, ponieważ autorowi chodziło o POMYSŁ. Trzeba to uszanować mimo to, iż nie zgadzamy się z Nim. Moim zdaniem dobrze jest jak jest
I zmienianie jest niepotrzebne.
|
|