My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Stara Wersja MFO (tzw. Old Mfo)

v_PoGrOmCa_v - 11-07-2008, 15:25
Temat postu: Stara Wersja MFO (tzw. Old Mfo)
W słowach wstępu chciałbym powiedzieć, że zdaje sobie sprawę z tego, że pisząc i publikując ten post mogę zostać ukarany ostrzeżeniem, ponieważ zdaje sobie sobie sprawę z regulaminu forum.

~~

Każdy zdaje sobie pewnie sprawę z pojawienia się starej odsłony MFO tzw. Old Mfo.
Nawet nie wiecie ile radości wywołaliście u niejednego starego gracza, który zauważył swój nick w TOP 10 lub ponownie ujrzał swych dawnych kompanów online.

My gracze chcieliśmy już tego od dawna. Ile tematów przetoczyło się przez to forum odnośnie Starego Mfo? Ile propozycji? Doszło nawet do takiego etapu zaangażowania ze strony graczy, że chcieliśmy nawet "wykupić" Mfo od Twórcy Gry, a raczej "wykupić" udostępnienie nam ów wersji przez niego.

I nagle stało się. Nikt nie przypuszczał, że to nastąpi. Z dnia na dzień pojawiła się gratka. Wspomnienia za czasów ŚWIETNOŚĆI MFO. Teraz to powróciło. Dla wielu w tym mnie jest to z pewnością lepsza wiadomość niż Update. Tylko tu pojawia się niepewność "Do kiedy?"

Czy jeżeli z dnia na dzień pojawił się Old to z równie z dnia na dzień ma zniknąć?
Czy ma być tylko "zaspokojeniem" i "odwróceniem uwagi" na dość długie oczekiwania na aktualizacje gry?

Właśnie dlatego składam do Administracji prośbę z całą społecznością Starego Mfo aby ów wersja została. Niejeden poświęcał tam godzinny aby precyzyjnie przygotowywać swoją postać, która nagle zniknęła. I teraz gdy daliście nam nadzieje na to, że przywrócenie Starego My Fantasy Online jest możliwe to odzyskaliśmy zapał do gry.

Wielu graczy się pobudziło do ponownego zasmakowania przygody. Zabawy jaką dawał nam stary Server. Nie odbierajcie nam jej.

Właśnie dlatego powstał ten temat aby przekonać Was, że warto zostawić ten Server działający. Aby razem z pozostałymi światami był aktualny. To nasza prośba do Was,
Drodzy Administratorzy. Fakt, zrobicie co chcecie, jednak daje to nadzieję na ponownego przekonania się konkretnych osób do działania. Wiemy ilu odeszło już ważnych person ze Społeczności MFO. Teraz powracają na nowo aby powspominać dawne czasy.

Kto wie, może Stare Mfo okaże się bardziej nęcić niektórych nowych graczy?
Zawsze warto spróbować!

Liczę na wypowiedzieć któregoś z Administratorów. Mam nadzieję, że moje słowa choć trochę wpadły Wam do serca.

Z poważaniem Adyach.

P.S

Ten temat skierowany do Administracji jest również dla graczy. Ci, którzy pragną wyrazić swoją opinię na powyższe argumenty proszę o wypowiadanie się w tym temacie.
W końcu My gracze także mamy wpływ na tę grę, czyż nie?

MichuL - 11-07-2008, 15:43

Usunąłem stary temat ze względu na spam, tutaj jakikolwiek spam będzie kasowany i nagradzany, więc nie radzę spamować.

ps. Zeke ostra dostałeś za tamten post g;)

KoH - 11-07-2008, 16:22

Nice ^^ niech zostawia old mf pierwszy raz zagralem i odrazu mi sie spodobalo :)
Duda - 11-07-2008, 17:05

Pięknie napisane od serca :cool: .
Milo popatrzec jak wygladala kiedys gra i jakcy byli dobrzy gracze.
Tez nie chcialbym zeby zamykali znowu server z old mfo poniewaz ludzie lubia gry nie dokonca dopracowane,z drobnymi brakami:)

talvi - 11-07-2008, 18:08

Az sie wzruszylem jak zobaczylem ze znowu mozna zagrac w old mfo mialem tylko 48 lv al emoglem sobi e nim troche pograc mam nadzieje ze adminiustratorzy zostawili by nam ten serwer dla graczy co wam skzodzi drodzy admini wprowadzcie dodaktowo usluge mf kupowania i targ byscie poprawilio i wiele nowych osob jak i startuych graczy by zaczelo grac.
Sorandor - 11-07-2008, 18:25

A pomyślałeś za co ten server będzie utrzymywany? bo raczej wątpię żeby admin go utrzymywał ze swojej kieszeni pewnie to nie wejdzie. :neutral:
Kill3rs4 - 11-07-2008, 18:35

Heh.. Największym urokiem tej gry to wbić na 67 lvl ponad 8mln expa heh :)
AnthraX - 11-07-2008, 18:36

Sorandor napisał/a:
A pomyślałeś za co ten server będzie utrzymywany? bo raczej wątpię żeby admin go utrzymywał ze swojej kieszeni pewnie to nie wejdzie. :neutral:

Jakby admin dodał usługi jak na normalnym MFie to założę się że więcej bym wyciągnął kasy niż taki 1 czy 2 świat (Ruchy)

Fajnie by było jakby OLD był jako 4 świat.

Kill3rs4 - 11-07-2008, 18:41

Popieram kolegę wyżej, żeby OLD by był jak 4 świat. Ale, żeby był Targ g:P Bo od 2 lat nie działa g:D
Sorandor - 11-07-2008, 18:42

Ale na pewno większa połowa osób nie będzie grać jak już zmierzacie do tego żeby powstał taki server to lepiej żeby zrobili test server MFO(te co mamy teraz) tylko dać wiekszy exp to by pewnie na tym zarobili,a co do starej wersji nie mam przekonania. :neutral:
talvi - 11-07-2008, 18:56

to jak ci niepasuje ot bys nieghral a pozatym niezdajecie sobie sprawy ile osob laduje mf admin ma kad holery kasy urtrzymacie takiego serrwera to max 50 zl miesiecznie z a zarabia okolo 100 zl jak nieiwecej pomyslcie ile osob inwestuje w mf...
ADIHC1 - 11-07-2008, 18:58

AnthraX napisał/a:
Jakby admin dodał usługi jak na normalnym MFie to założę się że więcej bym wyciągnął kasy niż taki 1 czy 2 świat (Ruchy)

Chyba żartujesz? Zobacz ile osób gra w OLDa a ile w nową wersję. A nie sądzę, żeby frekwencja się zwiększyła..

Póki co OLD stoi na tym samym serwerze, co forum MFO - jak długo tu zostanie? Niewykluczone, że na dłużej zakładając, że OLD na siebie zarobi (koszta transferu, bo serwer hula i hulać będzie ze względu na forum)..

talvi napisał/a:
urtrzymacie takiego serrwera to max 50 zl

Słucham? Coś Ci się pomyliło.. Znajdź mi serwer dedykowany za 50PLN ; >

Sorandor - 11-07-2008, 19:07

Xsenok jak masz takie głupoty pisać to lepiej nie pisz wogóle.. ADI ma racje co do frekfencji.Pomysł z tym OLD raczej odpadnie. A co do serverów dedykowanych to może i sie znajdzie ale jaki ? hmm... na pewno nie taki na którym miało by grac tyle osób co na s1 czy s3.
ADIHC1 - 11-07-2008, 19:12

Sorandor napisał/a:
A co do serverów dedykowanych to może i sie znajdzie ale jaki ?

Przecież już się znalazł - ten serwer (czyt. na którym stoi forum). Ale pozostawienie tutaj OLDa, to większe koszta transferu. A to już od Jacka zależy czy te koszta są dla niego na akceptowalnym poziomie i czy OLD tutaj zostanie..

v_PoGrOmCa_v - 11-07-2008, 19:27

Nieważne gdzie zostanie, dyskutujemy w ogóle czy jego istnieje przetrwa UPa^ (jeżeli to kiedyś nastąpi^).

~~

Proszę nie spamujcie sugestiami co i jak jeżeli nie jesteście świadomi tego co piszecie^

~~

Mhm... To byłby chyba pierwszy z takich większych gestów Admina. Jeżeli nic by na tym nie zyskiwał? Cóż, argumenty choć mało przekonujące napisałem na początku.