|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Zwiększenie kary za przekręty...
Zeke - 12-07-2008, 08:38 Temat postu: Zwiększenie kary za przekręty... Jak już pewnie chyba każdy wie na 5lv jest od groma przekrętów
Więc mój pomysł jest taki ,aby zaostrzyć kary za przekręty.
-odbierać cąłe złoto jakie posiada gracz. Jak jest ewidentny przekręt. Najlepiej jak by wprowadzić opcje "Zablokowanie złota" Czyli gracz nie może wydawać ,ani kupować nic za złoto.
Klasyfikacja
Aby czegoś nie uznano za przekręt trzeba-
-Zgłosić to w dziale na forum
-Nie mieć w tym czasie żadnych aukcji na targu i w sklepie.
-Jeżeli gracz zgłosi aukcje, ale zrobi aukcje na targu to i tak jest najostrzejszy wymiar kary
- takie kary obowiązywały by do około eliar-devos.
xShadowx - 12-07-2008, 08:44
Sluchaj moim zdaniem i tak to nic niepomoze, poniewaz teraz kary jakie nakladaja [GM] za coś takiego są i tak dość ostre... i wiadomo że na 1 czy 2 s, ludzie słabi nieumiejący grać nie będą mieć dużo kasy:/ A ludzie doświadczeni będą zbierać skóry dzika i sprzedawać po wyższych cenach.
A jeżeli ci chodzi o 3s, to to już całkiem niepasuje tutaj... 3s jest otwarty na przekręty różnego rodzaju.
EX-EnD - 12-07-2008, 08:46
Bez sensu zablokowanie zoła teraz jest dobrze
I mało pszekrętów
Zahir - 12-07-2008, 08:49
Teoretycznie jestem za... ale jak masz 5 lvl i dostaniesz kare, to zazwyczaj kasujesz konto (lub nawet nie kasujesz) i zaczynasz od nowa.
Moze lepszym wyjsciem byloby ograniczenie mozliwosci handlu pomiedzy graczami, np. zeby gracze pomiedzy ktorymi jest roznica conajmniej pieciu poziomow nie mogli ze soba handlowac.
Skailer - 12-07-2008, 08:53
Zahir nie przesadzaj , biedny fun nie będzie mógł handlować bo z kim? z balumbą i yogą? Z nimi nie ma czym handlować No i czasem w "młodszych" miastach można kupić coś w "promocji"
Lepiej byłoby wprowadzić "Zablokowanie targu" na ileś dni i odebranie całego złota czyli -100%
Zahir - 12-07-2008, 08:57
Blokada przy pewnym poziomie gracza mogla by zmieniac bezwzgledna wartosc levelowa.
[ Dodano: 12-07-2008, 09:57 ]
Skailer napisał/a: | Zahir nie przesadzaj , biedny fun nie będzie mógł handlować bo z kim? z balumbą i yogą? |
A to fun z kims handluje... myslalem, ze tylko walczy w turniejach.
Skailer - 12-07-2008, 09:05
Zahir napisał/a: | A to fun z kims handluje... myslalem, ze tylko walczy w turniejach. |
No chyba jakoś musi utrzymać to 2 miejsce w rankingu złota nie?
Cytat: |
Blokada przy pewnym poziomie gracza mogla by zmieniac bezwzgledna wartosc levelowa. |
Dlatego kilkudniowa
PS. Co ty masz za neta <ikonka pod postem>
Zahir - 12-07-2008, 09:10
Skailer napisał/a: | PS. Co ty masz za neta <ikonka pod postem> |
Jaka ikonka? W jakim sensie neta?
Skailer - 12-07-2008, 09:11
Pod postem masz pokazane, jaki masz system i przeglądarkę... to ty masz jakąś dziwną (nigdy jej nie widziałem)...
SaKe - 12-07-2008, 09:14
Zahir w poscie pod sygnaturka masz 2 ikonki,ktore mowia jaki masz system (windows) i jaka przegladarke (Ty masz bodajze mozzile 4)
co do tematu, mozna by wprowadzic jakies ograniczenia lvlowe w handlu,nie takie jak w walkach,tylko wieksze
pomyslcie np tak:ktos doszedl na eliar na 20lvlu,wbil sobie 25lvl,i chce handlowac miksami lv2,i eq ze sklepue...takie jest zapotrzebowanie w urkaden,i co nie bedzie mogl,bo ma za duzy lvl?
Zahir - 12-07-2008, 09:14
Skailer napisał/a: | Pod postem masz pokazane, jaki masz system i przeglądarkę... to ty masz jakąś dziwną (nigdy jej nie widziałem)... |
Widziales ja wiele razy... Uzywam MS IE 7.0. Ale poniewaz samo IE mnie czasem denerwuje, to uzywam nakladki Maxthon.
[ Dodano: 12-07-2008, 10:51 ]
SaKe napisał/a: | Zahir w poscie pod sygnaturka masz 2 ikonki,ktore mowia jaki masz system (windows) i jaka przegladarke (Ty masz bodajze mozzile 4) |
Za to ciekawi mnie to, ze ja zadnych ikonek nie widze, ani u siebie, ani u Was. Oczywiscie poza "profil" i "pw"
Pitazboras - 12-07-2008, 13:18
Zahir napisał/a: | Moze lepszym wyjsciem byloby ograniczenie mozliwosci handlu pomiedzy graczami, np. zeby gracze pomiedzy ktorymi jest roznica conajmniej pieciu poziomow nie mogli ze soba handlowac. |
Na TODO jest coś podobnego - handel maksymalnie 3 miasta wstecz. Myślę, że to mogłoby też pomóc, a nie byłoby problemu, że "fun nie ma z kim handlować"... Można by pomyśleć o jakiejś hybrydzie tych dwóch pomysłów.
Cytat: | PS. Co ty masz za neta <ikonka pod postem> |
przeglądarka = net?
Cytat: | Za to ciekawi mnie to, ze ja zadnych ikonek nie widze, ani u siebie, ani u Was. Oczywiscie poza "profil" i "pw" |
W prawym rogu, nie lewym
ADIHC1 - 14-07-2008, 10:19
Na TODO są dwa pomysły, które uniemożliwią lub mocno ograniczą przelewanie złota poprzez targ. Tylko co z tego, że są..
|
|