My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Kilka propozycji by SaKe

SaKe - 15-07-2008, 10:03
Temat postu: Kilka propozycji by SaKe
1. Umowione walki-cos jak pojedynki,ale mozna je stoczyc w dowolnym momencie.Moglaby powstac nowa lokacja/moze to byc w karczmie. Gracz wysyla wyzwanie(cos jak pojedynek) i gdy 2 gracz przyjmie wyzwanie,walka odrazu sie odbywa. Nie byloby wiecej wystawiania graczy...

2.Karczmarz-nie wiem czy ludzie podejma sie tego,ale najbardziej klimatyczni gracze mogliby byc karczmarzami w miastach-i rozmawiac (fabularnie) z "klientami". Moglyby powstawac jakies scenki czy cos takiego...dodawaloby to klimatu.

3.NOwy rodzaj turnieju

Gracz moglby sobie wybrac lvl (cos jak druga postac-ale nie multi).Byloby mozliwosc wybrania kilku lvli-te z gornej granicy grup lvlowych czyli :20,30,40,55,70,85,100,120,140,170 i 210lvl

Gracz dostawalby na ta "postac" najlepsze eq,gemy,takie jak chce,wszystkie mozliwe miksy (eliksiry,rege,miksy lv5) itd...

Moglby sobie sam ustawic staty i inte

Dzieki temu mozna byloby wylonic naprawde dobrych zawodnikow. Teraz turnieje glownie wygrywaja Ci,ktorzy maja najlepsze eq i eliksiry,miksy rege itd...
W tym turnieju kazdy mialby rowne szanse.

Wypowiadajcie sie...jak sobie cos przypomnie-napisze.

Desertes - 15-07-2008, 10:09

1. Było wałkowane już takie coś, jest na liście propozycji wartych uwagi.

2. Przykładowo? Samo z siebie się to nie weźnie po tak nie opisanej propozycji.

3. Ta, pewnie. Niech każdy będzie miał najlepsze eq na dany level, i wszyscy będą się trzymać rączkami i biegać w kółeczku że doszli wszyscy do półfinałów...Turniej to turniej...

Pitazboras - 15-07-2008, 10:28

1. https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=13069
2. https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=16955 punkt 4.
3. Kurczę, też był o tym temat na forum, ale jakoś znaleźć nie mogę... :|

v_PoGrOmCa_v - 15-07-2008, 16:11

W którejś z propozycji Ashariela był własnie pomysł dot. punktu 3 Twoich propozycji.
Obecnie na szukanie nie mam czasu.

Lucypher - 17-07-2008, 18:22

1. Nie wypowiadam sie

2. Moim zdaniem zbedne...

3. Bez przesady... Mowa o umiejetnosciach gry a w to zalicza sie rozniez umiejetnosc zarabiania Golda czyli eq mikstury i wszystko gracz powinien sobie zalatwic sam ;]

To by bylo na tyle ;] Pozdro

ForgoN - 18-07-2008, 15:20

1.Beznadzieja
2.Nie bede nawt muwi (gorzej niz w 1)
3.Bez sensu

SaKe - 19-07-2008, 10:24

ForgoN napisał/a:
1.Beznadzieja
2.Nie bede nawt muwi (gorzej niz w 1)
3.Bez sensu

moglbys chociaz powiedziec co Ci sie konkretnie nie podoba,i dlaczego?

tak samo moge powiedziec,ze nie podoba mi sie twoj avek,bo tak i koniec^^

Desertes - 19-07-2008, 13:09

SaKe - wcale nie miał prawa tłumaczyć czemu złe. Pomysły do niczego, tylko 2 może coś tam, ale nie raczysz go opisać lepiej.
SaKe - 19-07-2008, 13:20

Desertes napisał/a:
SaKe - wcale nie miał prawa tłumaczyć czemu złe. Pomysły do niczego, tylko 2 może coś tam, ale nie raczysz go opisać lepiej.

wlasnie powinien napisac czemu mu sie nie podoba-admin wiedzialby,ktorzy gracze i dlaczego sa na tak,a ktorzy na nie...

co do pomyslu nr 2-karczmarz...

mogliby to byc najaktywniejsi gracze z gospody-prowadzilby fabularne rozmowki itd...
karczmarz moglby podawac piwo,lub odmawiac jego sprzedazy...takie scenki moglyby zyskac popularnosc....

mnietuniema - 19-07-2008, 13:48

Desertes napisał/a:

nie masz co się chwalić nieznajomością regulaminu forum....:

"4. Zabronione są wypowiedzi będące najzwyklejszym spamem. Będą kasowane, a ich autorzy karani. Mam na myśli wypowiedzi typu: 'Tak/Nie', 'Jestem na tak/nie', 'Może być', 'Fajny pomysł' i inne nic nie wnoszące do dyskusji. Dział Propozycji nie służy do 'głosowania' czy temat jest na 'TAK' czy na 'NIE'. Ktoś rzuca pomysł - a my nie piszemy czy to się nam podoba lub nie, tylko jakie to niesie ze sobą korzyści, problemy, trudności etc."

a same pomysły? były już takie propozycje i chyba nawet nie zostały zmieszane z błotem ;) po części to nawet na liście TODO wylądowały...

Zahirek II - 21-07-2008, 12:34

1. mi sie podoba...
2.BEZNADZIEJA
3.Bez komentarza...

SaKe - 21-07-2008, 12:41

Zahirek II napisał/a:
1. mi sie podoba...
2.BEZNADZIEJA
3.Bez komentarza...

lol po to jest temat zeby komentowac,chyba zakazane sa posty typu tak/nie

macie powiedziec co wam sie podoba a co nie,jakie korzysci i straty niesie z soba pomysl...ludzie wezcie sie opnauje

Lucypher - 21-07-2008, 13:00

SaKe napisał/a:
co do pomyslu nr 2-karczmarz...

mogliby to byc najaktywniejsi gracze z gospody-prowadzilby fabularne rozmowki itd...
karczmarz moglby podawac piwo,lub odmawiac jego sprzedazy...takie scenki moglyby zyskac popularnosc....

A kto by w tej karczmie siedzial... i prowadzil te rozmowki? myslisz ze komus by sie chcialo? ze ktos by w tej karczmie siedzial? Ja szczeze wątpie....

M3tzu - 23-07-2008, 02:02

1. Pomysl calkiem niezly dla rankerow , gorszy dla wystawiaczy ;] , osobiscie jestem na tak. Zero wystawek zero resow przed pojami itd
2 i 3 jest mi obojetne ;)

harry123 - 25-07-2008, 17:34

hym sake troche dziwnie by to wyglądało w grze ja jestem za nie :-|