My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - lista TODO 2.0

mnietuniema - 14-08-2008, 23:40
Temat postu: lista TODO 2.0
Listę TODO poznaliśmy 2.5.2007
od tamtego czasu część planów została zrealizowana, wiele pomysłów zostało uznanych za "godne uwagi i wprowadzenia" - np. chyba od roku "zaraz" mają być zniesione negatywne medale... Status innych opcji jest nieznany...

Krótko mówiąc obecnie lista TODO ma walor głównie archiwalny i może przyszła pora by ją mocno zaktualizować?

Jej powstanie było efektem skarg graczy, że Admin nie prezentuje własnych pomysłów na grę, ani też nie komentuje propozycji graczy.
Wszystkie zmiany były niespodziankami.
I chyba powoli wracamy do tego samego punktu.
Rozumiem, że uznano, że w pucharach trzeba zmienić przedziały levelowe, ale nowy podział na grupy chyba powinien być podany nieco wcześniej..... ostatecznie MFO to rpg i rozwój postaci jest planowany o czym Adminom przypominam (bo chyba o tym wiedzą!?). Nowy podział na grupy powinien być ogłoszony najpóźniej razem z innymi "upkowymi" zmianami, choć właściwie to na liście TODO info o takich planach powinno być od dawna...

Zatem czekam na kolejne niespodzianki, bo szybkiego opublikowania listy TODO 2.0 jakoś nie jestem w stanie sobie wyobrazić...

:mrgreen:

Skailer - 14-08-2008, 23:55

Lista TODO nie była aktualizowana, od bardzo dawna g:> b. dobry pomysł z tym tematem..
Ale czy ktoś go zauważy (Z administracji)? g:\ Wątpię :>

@ Haha ! ;] , dawaj więcej w speeda bo szczęście jest teraz mało istotne g:P

Lag - 14-08-2008, 23:56

Zgzadzam się, na 100 wpisów na liście może 7-8 zostalo zrealizowanym :P chociaż nie wiem, czy ten temat choć trochę pomoże

@ ech uprzedzony x(

4Funs - 15-08-2008, 00:12

mnietuniema napisał/a:
ostatecznie MFO to rpg i rozwój postaci jest planowany o czym Adminom przypominam (bo chyba o tym wiedzą!?

tak właśnie... straciłem 400 mln na przygotowanie się na turniej... było pisane że będą nowe grupy w turnieju... ale nikt nie pisał że będzie zmieniany przedział grup?! i co... jeden przeciwnik... już nie chodzi mi o te 200 MF które łatwo zgarnąć mając tylko jednego przeciwnika... tylko o przyjemność płynącej z walki(przed zmianą w turnieju byłoby co najmniej z 7 rywali)...

Anonymous - 15-08-2008, 00:19

też jestem zawiedzioy nowymi podziałami w turniejach...:/ ale przynajmniej nie wydalem tyle kasy xD może dlatego że nie mma od kogo czego kupować xD
Ale temat jak najbardziej popieram :!:

Dess - 15-08-2008, 08:00

Lol ? Mam 168 lv specjalnie wykorzystałem własne 35 mf na resa (darmowego wykorzystałem na bossy).
Kupiłem gotycką zbroję i inne z lepszych eq aby być w top w turnieju (ja 168, a grupy do 170).

A teraz wszystko zmarnowane bo nie pokonam tych większych lveli :<

mnietuniema - 15-08-2008, 08:27

Dess napisał/a:
Lol ? Mam 168 lv specjalnie wykorzystałem własne 35 mf na resa (darmowego wykorzystałem na bossy).
Kupiłem gotycką zbroję i inne z lepszych eq aby być w top w turnieju (ja 168, a grupy do 170).

A teraz wszystko zmarnowane bo nie pokonam tych większych lveli :<

heh.... a co ja mam powiedzieć? ostatni raz w turnieju walczyłem w grudniu - ze 171 lvlem w grupie do 210 lvla mogłem se zawalczyć... :mrgreen: expiłem, mfy za grudniowe wygrane trzymałem na upka - bo więcej expa, no i nowe gemy... żeby chociaż 200lvl przekroczyć i mieć "tylko" 10lvli mniej niż najsilniejszy w grupie, a tu zonk i znowu jestem nad kreską bo grupa nie dość że od 200 to do 230 lvla...

gdybym wiedział o planowanych zmianach inaczej bym expem gospodarował...

jakby ktoś chciał mi udzielić mądrej rady żebym dobił te 20 czy choćby 10 leveli to małe info:
lvl 171 to ok. 376kk expa,
lvl 200 - 679kk expa
lvl 215 - 991kk expa
lvl 230 - 1372kk expa...

a ja mam 751kk expa...

DZIĘKI CI TOMI ZA TWE HOJNE DARY! :-P

@down
pewnie że mam problem bo wyjeżdżam i nie wiem czy będę miał dostęp do kompa, więc o jakimś doexpianiu w ostatniej chwili mogłem sobie pomarzyć

DirXo - 15-08-2008, 08:47

heh a mi sie podobają nowe grupy specjalnie nie wbijałem 200 lvla bo wiedziałem ze będą nowe grupy ;) wasz problem ze nie potraficie chwile pomyśleć czy warto wbić lvl czy odczekać kilka dni i sie przekonać.... :-)
Kactuzz - 15-08-2008, 08:52

Ja też nie mam ciekawie ale life is brutal :P
A nowsza lista i bardziej realna by się przydała..

ADIHC1 - 15-08-2008, 13:16

Co komu po nowej liście TODO (którą oczywiście można zrobić), skoro wszyscy doskonale znamy tutejszą rzeczywistość - zmiany w grze same się nie wprowadzą..
Dess - 15-08-2008, 13:18

DirXo napisał/a:
wasz problem ze nie potraficie chwile pomyśleć czy warto wbić lvl czy odczekać kilka dni i sie przekonać.... :-)

Tak, tylko zmian grup nie miało być. Admin wspominał, że doda nowe grupy.

MichuL - 15-08-2008, 13:27

w jakimś poście w temacie o tym Tomi pisał, że zostaną dodane nowe grupy jak i zmienione stare g;)
mnietuniema - 15-08-2008, 13:42

MichuL napisał/a:
w jakimś poście w temacie o tym Tomi pisał, że zostaną dodane nowe grupy jak i zmienione stare g;)

jak to przeczytałem miałem już 201 lvl :P
do tej pory zmiany w turniejach polegały na DODANIU kolejnej grupy...
ja jedynie uważam że ta zmiana jest elementem upka i powinna być o niej pełna informacja najpóźniej w komunikacie o zmianach upkowych
poza tym Tomi różne rzeczy mówi.... np. o tych medalach za czachy.... ;)

Kactuzz - 15-08-2008, 13:47

Eee adi to nie maja byc zmiany na miare walk gildi a takie, które maja szanse zostac opublikowane w najbliższej przyszłości (czyt: <=rok) ;)
ADIHC1 - 15-08-2008, 14:41

mnietuniema napisał/a:
poza tym Tomi różne rzeczy mówi.... np. o tych medalach za czachy.... ;)

Ponoć Jacek nie chce usunąć tych medali..

Informacje o przedziale poziomowym w turniejach nie zostały wcześniej ujawnione, bo nie zapadła ostateczna decyzja jakie one będą. Co nie zmienia faktu, że masz rację - takie informacje wypadałoby podać wcześniej..

Kacc, ale tego typu niewielkich poprawek na obecnej liście TODO (jak i poza nią) jest całkiem sporo (choćby zwiększenie ilości cyfr w polu na HP w wyszukiwarce graczy w grze), a jednak nie są wprowadzane. I właśnie to miałem na myśli pisząc poprzedniego posta. Większe zmiany w ogóle nie wchodzą w grę ze względu na nową odsłonę MFO (której może dożyjemy)..