My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - moje wrazenia i propozycje po pieciu minutach gry

surilnaber - 16-08-2008, 11:10
Temat postu: moje wrazenia i propozycje po pieciu minutach gry
hej

ogolnie gra jest fajna; grafika jest bardzo ladna.

...ale kilka rzeczy mi przeszkadza ;) poniżej lista pt. 'co sprawiloby, ze polubilbym te gre bardziej (wrazenia z pierwszych pieciu minut)' :

1. szybsze chodzenie.
2. mozliwosc wybierania wariantu odpowiedzi w dialogu z klawiatury: naciskam cyfre 2 i moja postac odpowiada drugim od gory wariantem (takie rozwiazanie bylo w starych dobrych grach od black isle)
3. szybsze chodzenie
4. ciut wieksza mapa
5. szybsze chodzenie
6. mozwilosc konfiguracji klawiszy poruszania - gram na laptopie i nie mam klawiatury numerycznej!
7. szybsze chodzenie
8. mozliwosc wylaczenia animacji (ja akurat wole bez; przydaloby sie tez gdyby komus gra wolno chodzila)
9. szybsze chodzenie
10. zeby zakladanie konta w grze rownalo sie zalozeniu konta na forum (plus automaczyczna aktualizacja statystyk w rodzaju 'level', etc w forumowym profilu).
11. SZYBSZE CHODZENIE
12. patrz wyzej.
13. patrz pkt. 11.

Lag - 16-08-2008, 11:33

surilnaber napisał/a:

1. szybsze chodzenie.

popraw szybkość transferu, albo zmień przeglądarkę na safari, ew. Firefoxa 2.0
Cytat:
10. zeby zakladanie konta w grze rownalo sie zalozeniu konta na forum (plus automaczyczna aktualizacja statystyk w rodzaju 'level', etc w forumowym profilu).

a co jeśli ktoś ma konto na 3 światach ? będzie miał multi na forum
ogólnie pomysły nie potrzebne, jedynie minimalnie ułatwiającymi rozgrywkę ...

Pitazboras - 16-08-2008, 11:36

Szybsze chodzenie? Masz na myśli prędkość animacji? Bo na zwiększenie tempa odnawiania ruchów nie masz raczej co liczyć.

surilnaber napisał/a:
6. mozwilosc konfiguracji klawiszy poruszania - gram na laptopie i nie mam klawiatury numerycznej!

Większość obecnych laptopów (w tym mój) ma klawiaturę numeryczną, tylko trzeba ją "aktywować" (u mnie się to robi Fn+Ins). W razie czego pozostaje sterowanie myszką.

surilnaber napisał/a:

Z tym to ciężko, bo jedna osoba może mieć kilka kont, na przykład na różnych światach.

surilnaber napisał/a:
2. mozliwosc wybierania wariantu odpowiedzi w dialogu z klawiatury: naciskam cyfre 2 i moja postac odpowiada drugim od gory wariantem (takie rozwiazanie bylo w starych dobrych grach od black isle)

To byłoby fajne :) Mi się marzy przerobienie gry tak, żeby w ogóle nie trzeba było myszki używać.

FMF1 - 16-08-2008, 13:10

1.to znaczy??
2.jestem za
3.to znaczy??
4.po co? jest ok
5.to znaczy??
6.to co napisał Pitazboras
7.to znaczy??
8.to trzeba z adminem, ale nie wiem czy wejdzie
9.to znaczy??
10.ktoś ma więcej postaci to co ma zrobić?? założyc 3 konta?? a automatyczna aktualizacja na tak
11.to znaczy??
12.to znaczy??
13.to znaczy??

to znaczy?? - czyli, że ci wolno chodzi, czy normalne chodzenie jest ci za wolne??

Ogólnie na nie!

mklem1 - 16-08-2008, 13:12

Jedyna rzecz warta uwagi to odpowiedzi na numery ale nie mowie tu o klawiaturze numerycznej tylko zwyklej

Reszta do bani.......

mnietuniema - 16-08-2008, 14:06

FMF1 napisał/a:
1.to znaczy??

obstawiam że nie podobają się punkty ruchu :D

Howard Webb - 16-08-2008, 20:33

Jak dla mnie bez sensu, chcesz szybciej chodzić? Wykup sobie szybkie łącze :)
mariossjex - 16-08-2008, 20:45

Cytat:
1. szybsze chodzenie.

E ? Oraz brak lagów,i 100 punktów MF dla każdego.Jakby admin mógł zrobić by chodziło się szybciej,zrobiliby to
Cytat:

Litości.Aż tak często wybierasz ten wariant ?
Cytat:
4. ciut wieksza mapa

Nie chce mi się nawet nad tym myśleć bo nie wiem czemu miałoby tak być
Cytat:

To brzmi dosyć sensownie.
Cytat:

8. mozliwosc wylaczenia animacji (ja akurat wole bez; przydaloby sie tez gdyby komus gra wolno chodzila)

Ile tracisz na te animacje ? 5 minut to maksimum...
Cytat:

10. zeby zakladanie konta w grze rownalo sie zalozeniu konta na forum (plus automaczyczna aktualizacja statystyk w rodzaju 'level', etc w forumowym profilu)
.
A jak ktoś gra na więcej niż 1 liczbie światów

Dess - 16-08-2008, 21:00

surilnaber napisał/a:

Tak to by zaśmieciło jeszcze bardziej forum ... większość ma konta na każdym świecie (w tym inni mają multi na s3 lub nawet na 1,2).
To jeden graczy by miał ile kont (ja z 10 :D )

Szybsze chodzenie? To zależy od szybkości twojego łącza/przeglądarki.
Większa mapka? Taka starcza, nawet jak powiększą to i tak mi bez różnicy.

GuN - 16-08-2008, 21:43

ewentualnie przy rejstracji może być pytanie czy chcesz zalożyć konto na forum ewentualnie pod jakim nick

Pitazboras ja na laptopie tez nie mam numlocka a na cyferkach to ciezko sie gra

Pitazboras - 16-08-2008, 23:45

GuN napisał/a:
Pitazboras ja na laptopie tez nie mam numlocka a na cyferkach to ciezko sie gra

Jestem prawie pewien, że masz, tylko musisz dobrze poszukać ;)

Vienio - 17-08-2008, 08:36

powinien byc rowniez wybor przy zadaniach np
1.srac na braciszka zaprzyjaznie sie z szatanem i bede gnebil ludzi (zle zadania) :573: :twisted:
2.uratuje braciszka ,zamieszkam pieknym blogim lesie i bede pomagal kazdemu wiesniakowi
:-D :o :-)

Anonymous - 18-08-2008, 02:02

jedyna warta poświeceniu propozycja to 2. reszta to spam i żenada w wykonaniu autora :!:
mariossjex - 20-08-2008, 21:10

Gnębienie osób zważywszy na to że na wioske przypada 1-2 osoby nie byłoby aż tak trudne.Przydałoby się więcej możliwości wyborów[przynajmniej na początku ;p],ale chyba jakoś mniej...mniej mniej.Rozumiecie,coś co może zmieni coś co stanie się po 3 godzinach,ale nie zmieni diametralnie wszystkiego,że nie będziesz mógł ubić Tharanga czy coś takiego.
Wybaczcie offtopic,skoro podał propozycje to ktoś mógłby skomentować ;p

Corso - 20-08-2008, 21:19

lolololololololol

Wyłącz mapę to będziesz szybciej chodził :S
A jak boli cie animacja to super kozacką kropką zasuwaj :S