|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - "Szukaj" - propozycje rewolucji
Anonymous - 19-08-2008, 22:02 Temat postu: "Szukaj" - propozycje rewolucji 1. Numerowanie miast (wbrew pozorom przydatne)
2. Podział na "dwa światy" tzn. grupy : Świat i Salamandria, dokładnie jak to zrobić jest opisane tutaj http://www.kurshtml.boo.p...formularze.html na dole strony, oczywiście odpowiednie miasta do odpowiedniej grupy
3. Pole "puste" oznacza dowolne miasto, więc proponuję tam wpisać "<Dowolne miasto>" będzie bardziej dostępne dla graczy, bo nie ma miasta beznazwowego...czepiam się
4. Ten link na dole "Lista alfabetyczna" proponuje jeszcze mu zmienić kolor na taki, aby go już wcale nie było widać
No i dodać jeszcze kilka nowych "skryptów wyszukiwania":
- Lista wg rankingu
- Lista wg Lv (EXP)
- Lista GM (wyszukuje "[" w wyszukiwarce)
- inne? macie pomysł?
5. Łaskwie zwiększcie szerokość pól do wpisywania liczb max/min hp gdyż aktualnie jest ono ograniczone do 4 znaków czyli max 9999 HP a graczy z większą ilością jest już dosyć dużo, i z każdym dniem przybywają
Trochę rewolucji, a będzie się nam lepiej szukać
SaKe - 19-08-2008, 22:36
1.tak-zwlaszcza dla nowych graczy-nie beda sie pytac ktore miasto jest drugie,ktore trzecie itd...
2.hmm przydatne (link nie dziala)
3.w sumie tak
4.tez na tak,a Lista alfabetyczna-zmienic kolor na czarny/czerwony
5.hmm tez na tak...na wiekszych lvlach noobstaci maja powyzej 20k hp,chociaz zdarzaja sie hybrydy z taka iloscia hp...moze ulatwic wylapywanie noobstatow
Edzio - 20-08-2008, 21:39
Dobrze kombinujesz Mapy
wszystko na Tak
Tylko czego 99% dobrych propozycji spełza na niczym
Ukryty_Samuraj - 21-08-2008, 12:18
Ej no to akurat ma szansę wejść, to raptem kwestia zmiany w każdym przykładzie po parę znaków ;/ No może oprócz pkt.4 ale to też niewiele roboty...
Skailer - 21-08-2008, 13:28
Cytat: | 1. Numerowanie miast (wbrew pozorom przydatne) |
Nie widzę w tym czegoś nadzwyczajnego.. ale propozycja nie jest zła
[GM] MapY napisał/a: | 2. Podział na "dwa światy" tzn. grupy : Świat i Salamandria, dokładnie jak to zrobić jest opisane tutaj http://www.kurshtml.boo.p...formularze.html na dole strony, oczywiście odpowiednie miasta do odpowiedniej grupy |
Taki mały szczegół, a może ułatwić życie
[GM] MapY napisał/a: | 3. Pole "puste" oznacza dowolne miasto, więc proponuję tam wpisać "<Dowolne miasto>" będzie bardziej dostępne dla graczy, bo nie ma miasta beznazwowego...czepiam się |
Większość dzieci o tym nie wie dobry pomysł
[GM] MapY napisał/a: |
4. Ten link na dole "Lista alfabetyczna" proponuje jeszcze mu zmienić kolor na taki, aby go już wcale nie było widać <IRONIA>
No i dodać jeszcze kilka nowych "skryptów wyszukiwania":
- Lista wg rankingu
- Lista wg Lv (EXP)
- Lista GM (wyszukuje "[" w wyszukiwarce)
- inne? macie pomysł? |
Wreszcie jakaś konkretna propozycja z ulepszeniem szukajki
[GM] MapY napisał/a: | 5. Łaskwie zwiększcie szerokość pól do wpisywania liczb max/min hp gdyż aktualnie jest ono ograniczone do 4 znaków czyli max 9999 HP a graczy z większą ilością jest już dosyć dużo, i z każdym dniem przybywają |
Ta propozycja już była, ale w pełni się zgadzam!
Żadko piszesz, ale jak już piszesz to coś konkretnego
Anonymous - 21-08-2008, 13:41
Czy tak to nie wygląda ładniej ?
I gotowy kod dla Pana Admina pozostaje Panu tylko CTRL+C i CTRL+V :
Kod: | <select name="s_city_id" style="width: 100%">
<option value="0" selected>[ dowolne ]</option>
<optgroup label="Świat">
<option value="1">1. Eternia</option>
<option value="2">2. Langeburg</option>
<option value="12">3. Urkaden</option>
<option value="13">4. Eliar</option>
<option value="14">5. Devos</option>
<option value="15">6. Nordia</option>
<option value="19">7. Azarad</option>
<option value="16">8. Kurthus</option>
<option value="20">9. Scythe</option>
<option value="17">10. Oasis</option>
<option value="18">11. Folhord</option>
</optgroup>
<optgroup label="Salamandria">
<option value="9">12. Ballis</option>
<option value="21">13. Ozaroth</option>
</optgroup>
</select> |
Skailer - 21-08-2008, 13:44
Mapy, tylko zamiast "[ dowolne ]" Ładniej by było po prostu "Dowolne miasto."
playcz - 24-08-2008, 21:18
proponuje w wyszukiwarce zrobić jeszcze "wyszukaj w lokacjach" np. w podziemiach wiem, że było by z tym dużo roboty, ale kiedyś by się dało
Gajos - 24-08-2008, 21:42
playcz napisał/a: | proponuje w wyszukiwarce zrobić jeszcze "wyszukaj w lokacjach" np. w podziemiach wiem, że było by z tym dużo roboty, ale kiedyś by się dało |
Masz racje dużo z tym roboty...
A co do pomysłów Mapy to jestem za... szczególnie z tym numerowaniem miast oszczędziło by to modom na forum odpowiedzi na bardzo "inteligentne" pytania typu: Ile jest miast ?, Jakie miasto jest po tym... itd
SaKe - 24-08-2008, 23:23
ja bym proponowal cos a'la szukaj graczy,w lokacjach bez protecta
wspaniale dla lowcow:P
Anonymous - 21-06-2009, 12:06
Jak widać, już prawie rok od mojej propozycji, a nic się nie zmieniło
Evil - 21-06-2009, 13:05
[GM] MapY napisał/a: | Jak widać, już prawie rok od mojej propozycji, a nic się nie zmieniło |
A szkoda, bo powinno. Nie tylko wygląda ładnie i schludnie, ale może ułatwić wyszukiwanie graczy. Mam nadzieje, że jeszcze ma szansę to wejść.
Mellord - 21-06-2009, 14:31
playcz napisał/a: | proponuje w wyszukiwarce zrobić jeszcze "wyszukaj w lokacjach" np. w podziemiach wiem, że było by z tym dużo roboty, ale kiedyś by się dało |
moze by bylo wyszukaj graczy w strefie gdzie mozna walczyc. Wtedy mogli bysmy znalezc graczy co sie wylogowali poza miastem. Bardzo dobre dla 'lapiacych na mapce'
ChOzeN - 21-06-2009, 14:40
Heh i jeszcze wprowadzenie takich zaokrągleń w ramkach :0 ładniejszej grafiki jak twoja Mapy
Pomysły jak najbardziej trafne ale liczysz że się coś zmieniło przez ten rok ?
Frezus - 21-06-2009, 20:13
[GM] MapY napisał/a: | 5. Łaskwie zwiększcie szerokość pól do wpisywania liczb max/min hp gdyż aktualnie jest ono ograniczone do 4 znaków czyli max 9999 HP a graczy z większą ilością jest już dosyć dużo, i z każdym dniem przybywają
|
inne pomysly sa dobre co do tego to mozna wpisac szukaj ludzi z minimalna iloscia 9999hp i na to samo wychodz no prawie x]
|
|