|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Stamina
Vilshion - 26-08-2008, 07:41 Temat postu: Stamina Proponowalbym cos w stylu staminy poniewaz uzaleznieni ludzie moga siedziec na grze caly dzien.
Np: Cala stamina umozliwia grac przez dajmy na to 10 h i laduje sie podobnie co ruchy.
Po to to jest by zmiejszyc uzaleznienia od gier
[moze pomysl byl, niewiem nieczytalem wszystkich tematow]
Conrado - 26-08-2008, 07:47
Dlatego żeby nie było uzależnionych ludzi są ruchy posiedzisz kilka minut na grze i tyle
Anonymous - 26-08-2008, 07:48
Jak ktoś jest uzależoniny niech martwią się jego rodzice. Bo od tego oni są. Od tego są oni.
A zresztą kto mądry przesiaduje 10 h przed kompem?
Nie wiem czy w ogole życie na to pozwala. Szkoła przynajmiej jeśli mowimy o niepełnoletnich.
Od 8.00 - 13-14.00
odrabianie pr. dom itp. .. a jeśli mowa o pełnoletnich...to jak jest tak uzależoniony to wysyła esy a z czego? musi pracować, to zajmuje jeszcze wiecej niż szkoła...kto tu gada o 10 h...
Bart - 26-08-2008, 08:00
A czy to adminów sprawa ile kto siedzi?
Jak ktoś chce siedzieć cały dzień to jego sprawa...
[Ex-GM] Shell - 26-08-2008, 08:02
Vilshion napisał/a: | [moze pomysl byl, niewiem nieczytalem wszystkich tematow] |
Oczywiście, że był i to może nie tyle nawet co MF ale co zerżnięte to z Tibii.
W Tibii pomysł polegał nie tyle na ograniczenie "uzależniowców" od gry a ograniczenie polu popisu dla Botów.
W MF takiego problemu nie ma. A to, że ktoś się aż tak uzależnił to już naprawdę jego problem ; p
W końcu gra na takich ludziach zarabia ; D
Vilshion - 26-08-2008, 08:30
Ruchy tak ale jak ruchy sie koncza to ludzie stoja przed miastem prawda?
Ale rowniez chodzi oto ze stamina nieladowala by sie co 1 min tylko np 2% 30 min NP oczywiscie .
A ze stamina z tibi dal botow to oczywiscie wiem.
A ze ludzie siedza po 10 h to bylo oczywiscie powiedzenie NP.
Razem ze stamina wchodzi to ze lvle niebyly by tak wysokie...trudnosc nabijania
Pograsz np 3 dni po 2h w MF to przez 1 dzien laduje sie stamina i masz przerwe...
Anonymous - 26-08-2008, 08:34
Nie rozumiem idei Twojego pomysłu, Twoje wypowiedzi nawzajem się eliminują.
Zrób wszytko w pomysle w JEDNYM poście, Vilshion napisał/a: | A ze ludzie siedza po 10 h to bylo oczywiscie powiedzenie NP. | Wg. mnie cały pomysł podpina się właśnie pod tą wypowiedz. A jeśli wypowiedziedz byla podana jako przykłąd, to o czym my tu gadamy? Znajdz mi taką osobę co siedzi 10h dziennie. To naprawde albo ma kompleksy i nie wychodzi z domu, albo brat/siostra dla kawału przy graniu w mfo uderzył tego kogoś w główkę i tak zostalo.
Vilshion - 26-08-2008, 09:01
Rozumiem cie. NIesprostowalem. Chodzilo mi oto ze ludzie siedza po ponad mozliwosci.Ponad to, ile powinni Wedlug badan naukowcow itp powinno sie siedziec gora 2 h dziennie takie dzieci nie? a siedza minimum powyzej 3-5h dziennie i znam wlasnie takich ludzi.
A to wedlug mnie jest takze sprawa zalozycieli gry ze stworzyli tak piekna gre i napewno liczyli sie z tym ze uzalezni dzieci. Wiec sprawa jest do nas samych-graczy oraz zalozycieli ktorzy blokady na gre niezrobili.
[ Dodano: 26-08-2008, 10:02 ]
Days napisał/a: | Nie rozumiem idei Twojego pomysłu, Twoje wypowiedzi nawzajem się eliminują.
Zrób wszytko w pomysle w JEDNYM poście, Vilshion napisał/a: | A ze ludzie siedza po 10 h to bylo oczywiscie powiedzenie NP. | Wg. mnie cały pomysł podpina się właśnie pod tą wypowiedz. A jeśli wypowiedziedz byla podana jako przykłąd, to o czym my tu gadamy? Znajdz mi taką osobę co siedzi 10h dziennie. To naprawde albo ma kompleksy i nie wychodzi z domu, albo brat/siostra dla kawału przy graniu w mfo uderzył tego kogoś w główkę i tak zostalo. |
Chodzilo mi bardziej oto ze sami wiecie...sami pomyslcie ile siedza tacy maniacy
[ Dodano: 26-08-2008, 10:03 ]
Conrado napisał/a: | Dlatego żeby nie było uzależnionych ludzi są ruchy posiedzisz kilka minut na grze i tyle |
Tu sie mylisz kolego. Ruchy zrobili glownie po to by nieblo tak duzych lvli.Poniewaz jakby to zalezalo od uzaleznienia to niezrobili by mozliwosci ich zaladowania za 3,66
Anonymous - 26-08-2008, 09:07
No ten posta jest już jasny i mogę się wypowiedzieć.
Vilshion napisał/a: | a siedza minimum powyzej 3-5h dziennie i znam wlasnie takich ludzi. |
Takich to i ja znam.
Vilshion napisał/a: | A to wedlug mnie jest takze sprawa zalozycieli gry ze stworzyli tak piekna gre i napewno liczyli sie z tym ze uzalezni dzieci. |
To nie ich wina, że stworzyli tą grę. Zrobili ją po to, aby grało dużo ludzi. Jak zawsze znajdą się ludzie o słabej psychice którzy ulegną przyjemności i będą mieć wszystko w du** i pochłoną się w świecie gry.
Osobiście znam gościa, który grał w 11 gier na internecie, w tym i mfo, spał kilka godzin dziennie i to po 40 min. Takie drzemki. Budził się po nocach, bo u ogame go zaatkują. Żal mi go było. Ale cóż poradzić. Wkońcu dali go na odwyk.
Jednak dalej sądzę, że pomysł do bani. Spokojnie oni by znaleźli sposób żeby ciągle grac.
Np. Zalogują się na inną postać. albo wymyślą nowy sposó ominięca Stamina i będzie jak z multialarmem... ;p
Zdesperowany człowiek potrafi wiele,....
[ Dodano: 26-08-2008, 10:08 ]
Vilshion napisał/a: | Conrado napisał/a:
Dlatego żeby nie było uzależnionych ludzi są ruchy posiedzisz kilka minut na grze i tyle
Tu sie mylisz kolego. Ruchy zrobili glownie po to by nieblo tak duzych lvli.Poniewaz jakby to zalezalo od uzaleznienia to niezrobili by mozliwosci ich zaladowania za 3,66 | racja
Przedewszystkim na ruchach administracja zarabia
Vilshion - 26-08-2008, 09:09
Tez jak mysle pomysl niejest na 100% dobry nawet na 50% ale przynajmiej moglem sie wypowiedziec i niektore rzeczy wyjasniec
SaKe - 26-08-2008, 09:16
heeh to ile kto siedzi to nie twoja sprawa...ale np ja powiem ci tyle,ze mam zawsze wlaczone mf...ale nie zawsze jestem aktywny,tzn np sprzatam w domu,wyjde do sklepu/na dwor itd...czekam na wiadomosci...duzo ludzi tak robi
btw jak ktos chce to niech siedzi...
ADIHC1 - 26-08-2008, 10:46
A co Ci do tego ile kto czasu poświęca na grę?
DrygI - 16-09-2008, 16:25
a moze to Ty za malo grasz bo Ci ktos nie pozwala i chcesz ukarac innych hehe?;]. wedlug mnie pomysl calkowicie bez sensu, kazdy siedzi ile chce, od ograniczenia sa ruchy, a przed miastem sobie mozna postac w chwilach wolnych i przeciez chyba chodzi o to, zeby troche powalczyc, prawda?
|
|