|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Miasta
devios - 21-09-2008, 17:44 Temat postu: Miasta Na samym początku mówię, że to jest mój pierwszy post na forum.
Po drugie- jeżeli był już taki temat- przepraszam, do kasacji, ale przejrzałem tą stronę tematów i nie znalazłem podobnego.
Otóż mój pomysł jest mały, nic szczególnego nie wnoszący do rozgrywki, a jednak byłoby sympatycznie i przyjemniej grać, gdyby coś takiego wprowadzić.
A teraz do rzeczy:
Moja propozycja polega na dodaniu do każdego miasta jego krótkiego opisu, coś może o bóstwie, podziemiach itp. W tej chwili wchodząc do miasta widzisz:
Współrzędne: ...
Graczy w mieście: ...
Następnie menu i na dole info: Jesteś w mieście ... Tutaj jesteś bezpieczny. Nikt nie może cię zaatakować ani ograbić. Pamiętaj aby zawsze przed wylogowaniem wrócić do miasta, gdyż w ten sposób unikniesz ataków.
Sugeruję, aby pod "Graczy w mieście", albo w INFO dodać taki krótki- 3-5 zdaniowy tekścik przedstawiający miasto.
Aby trochę przybliżyć temat zasugeruję przykładowy tekst o mieście Devos, w którym akurat się znajduję:
"Witaj w Mieście Devos. Mieszkańcy tego miasta wyznają kult bóstwa Shiva (lód), gdyż uważają, że to da im siłę i natchnienie do walki z podmiejskimi Przemytnikami i Żywiołakami. Jedyna świątynia w mieście znajduje się na lekkim wzniesieniu, gdzie każdy mieszkaniec codziennie odprawia modły o przychylność w natchodzącej pracy. Pod miastem znajdują się także podziemne tunele, którymi można przeprawić się do portu w Folhord."
Coś takiego, może trochę zmodyfikowane mogłoby się znaleźć w każdym z miast. Chodzi tu o graczy, którzy z trudem dochodzą do miasta i są z tego powodu zadowoleni- na pewno z chęcią przeczytaliby coś takiego. To dodałoby grze również naturalności, miasta przybrałyby cechy indywidualne, każde wyglądałoby inaczej (teraz każde jest po za karczmą i prawie identyczne). Wypadałoby to przemyśleć, zwłaszcza, że nie wymagałoby żadnych specjalnych przeróbek w silniku gry.
Pozdrawiam i czekam na opinie.
Gajos - 21-09-2008, 17:47
Cytat: | A teraz do rzeczy:
Moja propozycja polega na dodaniu do każdego miasta jego krótkiego opisu, coś może o bóstwie, podziemiach itp. W tej chwili wchodząc do miasta widzisz:
Współrzędne: ...
Graczy w mieście: ... |
Na portalu MF jest wszystko napisane o miastach... To chyba nie ciężyna wejść na potral nie... ?
A co do reszty to może być, ale zbędne...
devios - 21-09-2008, 17:50
Gajos napisał/a: |
Na portalu MF jest wszystko napisane o miastach... To chyba nie ciężyna wejść na potral nie... ?
|
Właśnie, na portalu. Byłbym za tym, aby w grze pojawił się jakiś opis, bo to w grze dzieje się akcja.
Co do zbędności to się zgadzam, ale jak już pisałem, nabrałoby to naturalności w grze, której niekiedy brakuje.
Shark - 21-09-2008, 17:57
Gajos napisał/a: | a portalu MF jest wszystko napisane o miastach... |
Taa, a Portal to jest gra, nie ?
Mi się pomysł podoba, chociaż co do tego mam wątpliwości:
devios napisał/a: | Pod miastem znajdują się także podziemne tunele, którymi można przeprawić się do portu w Folhord |
Tu jest jakby podpowiedź w Fabule
Torax - 21-09-2008, 17:59
Jestem za tym:) raczej dużo nie trzeba byłoby robić a wprowadziło by to jakiś klimat
real madryt xD - 21-09-2008, 17:59
Pomysł tak naprawde nic nie wnoszacy do gry, jednakze moze takie rouzmaicenie byłoby dobre
Shark - 21-09-2008, 18:01
Przydałoby się zrobić coś takiego jak już gra będzie ukończona w 100% pod względem fabuły. Wtedy moim zdaniem można zrobić kilka takich duperelków;]
Ksiega Cieni - 10-11-2008, 09:37
Jestem za tym z powodu tego, że żeby się czegoś dowiedzieć to trzeba właśnie na portal wejść, a jak ktoś jest w mieście i potrzebuje "od zaraz" to wejście na portal odrobinę mu zajmie.
Kamyck - 10-11-2008, 19:55
Gajos napisał/a: | Na portalu MF jest wszystko napisane o miastach... |
Niby tak. Ale to czego w tej grze brakuje to klimat... nie ma go wcale...
Takie małe coś tchnęło by odrobinę życia w grę.
Kraien - 13-11-2008, 15:39
Na tak, ale klimat jest tylko trzeba razem ze znajomymi poruszyć ludzi do klimatycznych rozmów. Nie chodzi mi o pogodę oczywiście
Adik33 - 13-11-2008, 16:14
Pomysł fajny ale jak Shark napisał po zakonczeniu fabuły (troche dziwne jak na MMORPG że jest koniec(chyba)).Ogólnie takie coś jest fajne
Shark - 13-11-2008, 17:56
Adik33 napisał/a: | (troche dziwne jak na MMORPG że jest koniec(chyba)) |
No, ale MF to nie Tibia .
Podobno po zakończeniu fabuły będą jakieś questy,
ale wiecie, kiedy Admin dupę ruszy to święto lasu będzie
Bicek - 08-06-2009, 20:45
ja tam mam koniec fabuly ale by sie przydalo wiecej no.;.... sami wiecie
Progenitus - 08-06-2009, 21:06
Jestem za!
To by ożywiło grę, przydałoby się dodać także questy nie związane z fabuła dotyczące danego miasta, dzięki którym można uzyskać jakieś tytuły itd.
Bicek - 09-06-2009, 01:17
ja tez skończyłem fabule teraz coś by się przydało ale na pewno admini zadbają o to
|
|