|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - W logach informacja o ostatnim resecie postaci.
Walkmen - 08-10-2008, 15:35 Temat postu: W logach informacja o ostatnim resecie postaci. Był temat Ochrona przed noob-statami, anty.
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=24352&highlight=reset+postaci
i niestety został zamknięty a szkoda.
Moja propozycja polega na tym aby w logach graczy umieścić informację (np w Doświadczeniu) że o tej godzinie i tego dnia gracz dokonał resetu postaci.
Co to zmieni? A no wiele. Jeżeli ktoś będzie chciał tę wiedzę wykorzystać to i to zrobi.
Zaraz przeczytam wykrzykniki i krytyki od osób, które bardzo często tej funkcji używają. Nie mam nic przeciwko tej usłudze ale chciałbym by się wypowiedzieli za i przeciw.
NeVeR EnD - 08-10-2008, 15:44
Jestem mocno na nie. Przecież można mieć trochę prywatności nie?
Ty byś pewnie dodał od razu jakie ma statystyki...
Walkmen - 08-10-2008, 16:48
NeVeR EnD napisał/a: | ... Ty byś pewnie dodał od razu jakie ma statystyki... |
O teraz to już nie przesadzaj. Nie o to przecież chodzi.
Ta gra polega przecież na walce a nie unikaniu jej. Jeżeli wiem na 100%, że dany gracz nie zrobił resetu postaci od kilku dni to tym bardziej będę z nim próbował walczyć czy będę dążył do rewanżu za przegraną walkę. A w chwili obecnej gracze unikają walk bo obawiają się graczy, którzy z braku dalszej fabuły resetują postacie. Niech to robią. To ich postać ale gra zaczyna się monotonna.
Po ostatniej aktualizacji chyba wszyscy powrócili do gry a po ukończeniu jej (lub nie) znowu gra coraz mniej osób.
Zastanówcie się dlaczego wszyscy w prezentacjach piszą "solo - ignor!!".
Sheep - 08-10-2008, 16:51
Cytat: | Zastanówcie się dlaczego wszyscy w prezentacjach piszą "solo - ignor!!". |
Bo boją się o swój cud miód rank
Co do pomysłu to jestem na nie ^^ Gdzie prywatnosć? Zresztą teraz wszyscy chcą wszystko ukryć, tak jak np madzy manę
Walkmen - 08-10-2008, 17:06
Sheep napisał/a: | ...Bo boją się o swój cud miód rank ... |
Ale przecież bardzo trudno zdobyć rank a potem go utrzymać w nieskończoność. Prędzej czy później i tak i ta ten ""zdobyty rank" będzie niczym.
Sheep napisał/a: | ...Zresztą teraz wszyscy chcą wszystko ukryć, tak jak np madzy manę |
To w takim przypadku może lepiej całkowicie ukryć "Atak - fizyczny/magiczny"? Chyba takie posunięcie nie byłoby najlepsze.
Mówicie o prywatności bo może ... nie chcecie pokazać ile kasy poświęcacie na MFO? Mnie to nie interesuje. To są Wasze pieniądze. Teraz i tak i tak wiadomo kto sponsoruje MFO (i bardzo dobrze bo gra wciąż jest). NP. jedna i ta sama osoba przez 6 dni miała medal za Dośw. zdobyte w ciągu 24h a na pewno nie miała jednego z najwyższych lvl i innego medalu również nie miała. To akurat mnie nie interesuje - uwierzcie mi.
Sheep - 08-10-2008, 17:12
Nie, nie lepiej.
Cytat: | nie chcecie pokazać ile kasy poświęcacie na MFO? Mnie to nie interesuje. To są Wasze pieniądze. |
Ale mozę kgoś obchodzi, jakieś wrednego bachora, który będzie się nabijał z innego bachora i co w tedy?
Zresztą, po co sobie utrudniać życie, ktoś resetuje staty a ktoś nie, na tym polega kogoś taktyka, czemu chcecie mu ja psuć?
mnietuniema - 08-10-2008, 17:22
temat już kiedyś był... resy to prywatna sprawa każdego gracza, jedynie jestem za blokadą możliwości zrobienia resa po wysłaniu komuś pojedynku (też to było... )
a jeśli chodzi o system walk, to tylko na małych levelach walczy się z przyjemnością bo straty można szybko odrobić, no i przede wszystkim jest z kim walczyć (choć jeśli chodzi o straty, to sam proponowałem by stawka pojedynku była mniejsza - co nieco poprawiło sytuację....nieco...)
system walki wymaga przemyślenia i same jawne resy go nie naprawią
michol11 - 08-10-2008, 18:48
NeVeR EnD napisał/a: | Jestem mocno na nie. Przecież można mieć trochę prywatności nie?
|
Zgadzam sie z neverem.
Walkmen - 08-10-2008, 19:47
mnietuniema napisał/a: | ...system walki wymaga przemyślenia i same jawne resy go nie naprawią |
A według mnie zmieni i to dość sporo. BO jeżeli z jednym graczem co level pojedynkuję się i za każdym razem ja i on zmieniamy uzbrojenie i wciąż jest remis to według mnie warto się pojedynkować by w końcu wyjawić zwycięzcę. Ale jeżeli widzę, że gracz by wygrać mienia staty na jakiegoś anty to jak walka Gołoty - cios poniżej pasa.
Co innego jawna i świadoma walka z "antykimśtam" ale nie by w końcu wygrać ktoś robi niezauważalny reset na anty. Takiego czegoś nie toleruję (w ciągu miesiąca miałem 4 takie przypadki!!!!).
NeVeR EnD - 08-10-2008, 19:52
Wystarczy uważać... Ja sam znam takich, którzy przed pojedynkeim resetują statystyki. Wystarczy przyjąć pojedynek z 3min przed rozpoczęciem. A co do walk na mapie, wystarczy spytać o jego ostatnią walke... Jak da jakąś wcześniejszą to odrazu można zrezygnowac z walki...
Klaczu - 09-10-2008, 18:56
Ktoś robi resa to jego sprawa . Może do tego jeszcze kiedy pkt ruchu odnawiał ?
Shark - 11-10-2008, 13:43
Klaczu napisał/a: | Może do tego jeszcze kiedy pkt ruchu odnawiał ? |
Widać, nie zrozumiałeś sensu tematu .
Walkmen napisał/a: | (w ciągu miesiąca miałem 4 takie przypadki!!!! |
I co, przez to, że ty miałeś takie przypadki
to od razu musi być widocznie, czy ktoś robił reset czy nie ?
Trzeba uważać i tyle ;> Ja gdybym uważał miałbym dawno na Sharku ponad 25k ranku,
ale wolę ryzykować, od 2 miesięcy nie proszę już, żeby mi pokazywali walki
no i spadłem na 10k ranku, ale ryzyko to ryzyko .
Walkmen napisał/a: | Ta gra polega przecież na walce |
Polega na walce, ale niekoniecznie z graczami ;>
NeVeR EnD napisał/a: | co do walk na mapie, wystarczy spytać o jego ostatnią walke... |
Tak, brawo, oczywiście ten ktoś da Ci swoją przegraną sprzed 2 dni ;>
Lub jeśli jest anty to pokaże walkę z jakimś niezłym hiterem .
I po sprawie .
NeVeR EnD napisał/a: | Jak da jakąś wcześniejszą |
Nigdy nie masz pewności, że da wcześniejszą ;>
A co do pojedynków, to jestem za tym o czym wspomniał mnietuniema,
już był taki pomysł, aby po wysłaniu pojedynku była opcja,
żeby nie można było robić resetów ;>
Sheep, kochana, magowie ;>
Ogólnie jestem na nie,
chyba po to są resety, żeby kogoś zaskakiwać ...
michol11 - 12-10-2008, 13:23
Po co komus reset jak przed pojedynkiem?
1. Wiadomo z kim sie walczy i samemu sie wybiera
2. Nikt nie bedzie kasy tracil tylko na 1 pojedynek.
3. I tak jestem na nie...
Daniero - 12-10-2008, 19:28
gdyby przeszlo ,to reszta by jeszcze potem chciala aby bylo pokazane na kogo , potem by byla ewolucja i by chcieli ,aby staty byly widoczne ,a gdyby jeszcze to przeszlo ,to bo byly protesty ,bo kazdy by chcial wiedziec kto jakie ma staty
Shark - 13-10-2008, 10:38
michol11 napisał/a: | 3. I tak jestem na nie... |
No to uzasadnij ...
michol11 napisał/a: | 2. Nikt nie bedzie kasy tracil tylko na 1 pojedynek. |
Oj, zdziwilbys sie ...
Jakbys mial np. poja z Volionem ?
Sporo byś dostal ;>
A pamietasz przyklad z Deathmatchem ?
Na jego koles zrobil resa 2 x ...
|
|