My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - MFO w formie PBFu

Creo - 11-10-2008, 11:55
Temat postu: MFO w formie PBFu
Myślałem, że można by zrobić w formie PBFu (mam nadzieje, że to pojęcie jest znane). Nie wiem czy tutaj, ale gdzieś napewno. Jestem na takim dużym forum, gdzie mógłbym ten "MFOwski PBF" umieścić za waszą zgodą, jak i zgodą drugiej strony. Można też założyć forum z takim PBFem, co wy na to? Jeśli coś będzie niezrozumiałe, pisać. :P
Skailer - 11-10-2008, 12:00

http://pl.wikipedia.org/wiki/PBF - jeżeli oto Ci chodzi to raczej nie przejdzie g:P , jeżeli nie oto to proszę wytłumacz pojęcie ; >
Creo - 11-10-2008, 12:05

No, nie o to mi chodziło. PBF to gra forumowa, w której akcja dzieje się poprzez pisanie postów gracza. Grę prowadzi MG, czyli Mistrz Gry, który naprowadza gracza na drogę fabularną, itp. :) Jeden posta MG, jeden gracza, tak dzieje się fabuła i akcja... :D Poszukaj przykładów PBFów w Google :P
NeVeR EnD - 11-10-2008, 12:09

To przyczyni sie do spamowania na forum... Po to zostal zdjęty exp przecież...
Jestem na NIE

Creo - 11-10-2008, 12:13

I kolejny, który źle mnie zrozumiał... nie rozumiesz, że to nie byłoby na tym forum, tylko na innym, nowo założonym? A jeśli nawet na tym to nie zliczałyby się tam posty i byłby porządek. Widać wiele osób nie wie co to jest prawdziwy PBF ;/
NeVeR EnD - 11-10-2008, 12:19

Widocznie zle zrozumiałem... Ale mysle ze nie przejdzie...
Creo - 11-10-2008, 12:20

Można chociaż zrobić coś takiego na próbę ;p
Shark - 11-10-2008, 12:26

NeVeR EnD napisał/a:
Po to zostal zdjęty exp przecież..

Z tego co pamiętam ( ale w sumie jestem na tym forum od stycznia 2007,
więc o wszystkim nie wiem ) to expa nigdy tu nie było ;>
Chyba, że na Areenie ^^

Ja tam jestem za, jakby to było na innym forum to żadnych zastrzeżeń nie mam .
I można by stworzyć do tego taką drugą "Areene", tam by się nabijało lvl,
a na tym PBF'ie przechodziło by się fabułę ^^

Pitazboras - 11-10-2008, 12:29

Na innym forum to "wolność Tomku w swoim domku", możecie robić co chcecie. Na tym forum już jest (a raczej był) PBF - patrz Gospoda.
Creo - 11-10-2008, 13:30

To co? Można robić to forum? :D
Pitazboras - 11-10-2008, 13:48

A któż Ci zabroni? Przecież nie musisz nas pytać o zgodę na założenie własnego forum...
Creo - 11-10-2008, 14:09

No tak, tylko, że problemem mogą być gracze...
Skailer - 11-10-2008, 14:41

Na tym forum jest takie PBF - a mianowicie Arena :) zajrzyj tam, poczytaj i zapisz się :)
A jeżeli chcesz robić własne PBF, które będzie na wzór mfo, to sobie rób... a graczy sam se ściągnij.., nie licz że admin zrobi z tego oficjalne PBF MFO i wrzuci na ogłoszenia g:P , bo mu to rybka, co się dzieje, grunt że ma kasę z mfów X.x

Creo - 12-10-2008, 13:08

No, wiem. Nie liczę na uoficjalnienie tego PBFu, a to byłoby nie małe wyróżnienie. :D OK, biorę się za forum i zaraz dam linka :P
Kraien - 12-10-2008, 14:11

Jak byś dał do Niego linka to chyba kilka ostów byś mógł dostać. temat chyba do zamknięcia bo chłopak wie już że może coś Takiego zrobić :D .

Ps. A ty chyba fabuły,przedmiotów nie będziesz zapożyczał My-Fantasy?? Bo tego chyba nie można.