My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Dział Propozycje

Kraien - 14-10-2008, 20:56
Temat postu: Dział Propozycje
Otóż mam propozycje dotyczącą działu propozycje.

1.Drodzy Admini,GM,Testerzy i inni pełniący ważne funkcje. Niedawno zaglądałem sobie do wątków propozycje qestów,przedmiotów i tych innych. Mam pytanie czy admin przejrzał kiedyś te rzeczy(chodzi mi o ostatnie kilka miesięcy)> Patrzyłem sobie tak i chyba żaden z tych pomysłów chyba nie został zrealizowany. rozumiem że ważne osoby nie mają czasu przeglądać w "stercie pierdół żeby znaleźć jakąś świetny nowy dodatek do gry z stamtąd. Mam, więc propozycje Admini,GM wyznaczyli by jakieś tam odpowiedzialne osoby, które by przejrzały te propozycje i wybrały najciekawsze a admin,GM lub ktoś inny ważny by je ocenił. Istnieje też drugie wyjście usunąć te tematy, bo i tak są nieprzeglądane przez najważniejsze osoby z MF.
Jeśli został zrealizowany jakiś pomysł z stamtąd to prosiłbym o przykład i zwracam honor naszym Adminom,GM i innym.

2.Jak zauważyłem to tylko Adi przegląda tematy w dziale propozycje no czasami też Tomi ale rzadko. Nie wiem jak tu sytuacja stoi i czy jakiś z pomysłów takich poważnych został zrealizowany? Chodzi mi dokładnie o około w czasie 6 miesięcy. I czy Adi zdąża zobaczyć np. ciekawe tematy zanim zostaną usunięte do kosza. Na razie to wszytko z mojej strony.

Ps.Normalni gracze nie piszcie np. zjeżdżając mnie lub chwaląc. Piszcie tylko jeśli macie jakaś kolejna propozycje co do Tego tematu. Piszcie też jeśli macie przykład wprowadzonego ostatnio pomysłu.

Pitazboras - 14-10-2008, 21:21

Na początek podstawowa rzecz, która pewnie dla niektórych jest już dawno znana, ale dla części forumowiczów może okazać się nowością. Otóż ani GM-owie ani testerzy nie mają najmniejszego bezpośredniego wpływu na rozwój gry w jakimkolwiek jej aspekcie. Nie tworzymy fabuły. Nie dodajemy też do gry nowych funkcji ani questów. Nasza rola w tym zakresie ogranicza się do tego samego, co w przypadku wszystkich innych graczy - składania własnych propozycji i komentowania cudzych.

Co do tego, czy admini zaglądają do tematów typu propozycje questów/stworów, to tu jest chyba wystarczający dowód, że czasami im się to zdarza. Natomiast myślę, że Tomi ma fabułę jako-tako przygotowaną, więc raczej nie potrzebuje do niej pomocników.

Kraien napisał/a:
2.Jak zauważyłem to tylko Adi przegląda tematy w dziale propozycje no czasami też Tomi ale rzadko.

Bardzo mnie ciekawi, jak to "zauważyłeś"... :roll:

mnietuniema - 14-10-2008, 23:20

Kraien napisał/a:
Jeśli został zrealizowany jakiś pomysł z stamtąd to prosiłbym o przykład i zwracam honor naszym Adminom,GM i innym.

porównaj opis "świątecznych" zmian z 12.2007) z tym
albo jeszcze lepiej to z wiesz czym :cool:
(dowodów na to że zmiany były zainspirowane tematami na forum oczywiście nie mam, ale zakładać taką możliwość zawsze się da...)

i naprawdę wielka wielka mnóstwo innych :mrgreen:

problemem nie jest to że admini nie przeglądają propozycji, tylko że upki są rzadko, więc nawet jeśli zawierają jakiś pomysł z propozycji - to nikt tego pomysłu już nie pamięta... no i to że zmiany o które dopomina się naprawdę dużo osób nie są wprowadzane, choć niekoniecznie wymagałyby one poważnych zmian w kodzie gry - np. medale za czachy...

Shark - 15-10-2008, 10:49

Kraien napisał/a:
Mam, więc propozycje Admini,GM wyznaczyli by jakieś tam odpowiedzialne osoby, które by przejrzały te propozycje i wybrały najciekawsze a admin,GM lub ktoś inny ważny by je ocenił.

Takie coś już jest, wejdź sobie w "Propozycje godne uwagi " .

Tomi jest adminem razem z Jackiem i chyba wygląda to tak .
Jacek robi grę, a Tomi zagląda na Forum,
daje na tacy jakieś pomysły z forum Jackowi i Jacek
niektóre wykorzystuje .

Chociaż ostatnio Admin zaczął nas olewać,
ważne, że kasa z sms'ów leci, reszta się nie liczy ... ;)

ADIHC1 - 15-10-2008, 14:55

Kraien napisał/a:
Niedawno zaglądałem sobie do wątków propozycje qestów,przedmiotów i tych innych. Mam pytanie czy admin przejrzał kiedyś te rzeczy(chodzi mi o ostatnie kilka miesięcy)> Patrzyłem sobie tak i chyba żaden z tych pomysłów chyba nie został zrealizowany.

W grze pojawiły się głównie monstra, które były tam proponowane/wymyślane. Z tego co kojarzę, to pojawiły się również przedmioty (z poprzedniej odsłony tego tematu). Rzeczy z tych list będą trafiać do gry, jeśli będzie taka potrzeba - braknie pomysłu na nazwę przedmiotu czy skompletowanie nowego bestiariusza. Propozycje questów będą realizowane najprawdopodobniej dopiero po zakończeniu prac nad głównym wątkiem fabularnym - czyli nie wiadomo kiedy.

Kraien napisał/a:
Mam, więc propozycje Admini,GM wyznaczyli by jakieś tam odpowiedzialne osoby, które by przejrzały te propozycje i wybrały najciekawsze a admin,GM lub ktoś inny ważny by je ocenił

Kraien napisał/a:
2.Jak zauważyłem to tylko Adi przegląda tematy w dziale propozycje no czasami też Tomi ale rzadko. Nie wiem jak tu sytuacja stoi i czy jakiś z pomysłów takich poważnych został zrealizowany? Chodzi mi dokładnie o około w czasie 6 miesięcy. I czy Adi zdąża zobaczyć np. ciekawe tematy zanim zostaną usunięte do kosza. Na razie to wszytko z mojej strony.

To nie ma większego sensu, tzn. robienie tego jawnie - ponieważ my nie mamy żadnej gwarancji, że coś trafi do gry. Co ciekawsze pomysły są przedstawiane przez nas podczas końcowych etapów tworzenia aktualizacji. Poza tym już kiedyś o tym wspominałem - Admin nie chce grzebać się w kodzie tej wersji gry i go rozszerzać. Także jeśli pojawią się nowe ficzery, to dopiero w nowej wersji. W tej tylko niezbędniki, na które Admin da się namówić.

Nie oszukujmy się, póki gra będzie tworzona jedynie przez dwie osoby (w tym jedna, to jedynie wolontariat), to jej tempo rozwoju będzie równie ślimacze, jak to obecne. Zakładając, że nie będzie gorzej (kwestia chęci, morale). Jedyną nadzieją jest nowa odsłona gry, lepsze narzędzia do jej tworzenia oraz zarządzania. Ale to pewnie dość odległa przyszłość, dość niepewna przyszłość..

PS. Żadne tematy nie są usuwane w tego działu. Czystki robię raz na jakiś czas (bardzo rzadko) i tylko ja to robię. Także żaden ciekawy temat nie ma prawa stąd zniknąć.

Kraien - 15-10-2008, 15:15

Eh, zamknijcie temat bo jak widzę to i tak na to nić nie poradzę postało mi tylko grac i czekać na przełom ;)
ADIHC1 - 15-10-2008, 15:19

Nie tylko Ty czujesz się tutaj bezradny..