My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Przekupywanie strażnika

PatrykSzczescie - 24-10-2008, 13:51
Temat postu: Przekupywanie strażnika
Jest taki ban, że można wylądować w więzieniu, czyli chciałbym przeprowadzić przekupywanie strażnika, w czym można prosto wyjść z więzienia. To jest ryzykowne, bo trzeba dowolną ilość złota zapłacić, ale im większa stawka tym większa szansa na wolność.
Gdy zapłacisz strażnikowi, to zdanie strażnika jest takie:
"Wychodzisz na wolność" - Wtedy możesz wyjść z więzienia.
"Dzięki za złoto" - Wtedy zostajesz w więzieniu (na marne tracisz złoto).
"Co ty mi dajesz? Nie myśl, że wyjdziesz stąd tak prędko" - Zostajesz w więzieniu dłużej o 50%, a tracisz te złoto!
Pamiętaj większa szansa, gdy więcej złota. Gdy zdobędziesz następny poziom, to wtedy szansa, że nei pójdziesz na wolność, a wteyd musisz zapłacić więcej złota.

mnietuniema - 24-10-2008, 14:08

w ankiecie brakuje punktu: czy chcesz żeby autor propozycji dostał ostra za łamanie regulaminu?
:mrgreen:

Phantom - 24-10-2008, 14:14

mnietuniema napisał/a:
w ankiecie brakuje punktu: czy chcesz żeby autor propozycji dostał ostra za łamanie regulaminu?

Cytat:
4. Zabronione są wypowiedzi będące najzwyklejszym spamem. Będą kasowane, a ich autorzy karani. Mam na myśli wypowiedzi typu: 'Tak/Nie', 'Jestem na tak/nie', 'Może być', 'Fajny pomysł' i inne nic nie wnoszące do dyskusji. Dział Propozycji nie służy do 'głosowania' czy temat jest na 'TAK' czy na 'NIE'. Ktoś rzuca pomysł - a my nie piszemy czy to się nam podoba lub nie, tylko jakie to niesie ze sobą korzyści, problemy, trudności etc.

Ten komentarz nawiązywał w jakiś sposób do tej propozycji?
Także możesz już skończyć z tymi komentarzami, które nie wnoszą nic do tematów... w końcu ty zarobisz warna

Co do propozycji, PatrykSzczescie, nie wiem z jakiej gry ten pomysł zaczerpnąłeś,
ale osobiście nie wprowadziłbym go do gry.
Administracja już pisała, że osoba ukarana (winna) ma przesiedzieć co do jednego dnia kary, więc próba przekupienia strażnika nie wchodzi w gre.

PatrykSzczescie - 24-10-2008, 14:16

Zasada 4 nie ma nic wspólnego z tym, co napisałem (nawet z ankietą).
wrobelekek - 24-10-2008, 14:21

... Czy to żart? :D
Taki 100lv+ co ma z 20mln nie moze sie rownac z takim 10 co ma 500k :P
Dajmy na przyklad gracza Pein Nagato z s2
http://w2.my-fantasy.net/...?p=gm&pid=22384
Zostal uwieziony na 5 miechow. Co prawda bylo to kilka kar ale:
Cytat:
W przypadku przyłapania gracza na więcej niż jednym przewinieniu kary sumują się.

Zaplacil by ze 100mln i by wyszedl :P

Wiec jak napisalem wyzej uwazam ten pomysl za żart...
:570:

mnietuniema - 24-10-2008, 14:21

Phantom napisał/a:
mnietuniema napisał/a:

Cytat:
4. Zabronione są wypowiedzi będące najzwyklejszym spamem. Będą kasowane, a ich autorzy karani. Mam na myśli wypowiedzi typu: 'Tak/Nie', 'Jestem na tak/nie', 'Może być', 'Fajny pomysł' i inne nic nie wnoszące do dyskusji. Dział Propozycji nie służy do 'głosowania' czy temat jest na 'TAK' czy na 'NIE'. Ktoś rzuca pomysł - a my nie piszemy czy to się nam podoba lub nie, tylko jakie to niesie ze sobą korzyści, problemy, trudności etc.

Ten komentarz nawiązywał w jakiś sposób do tej propozycji?
Także możesz już skończyć z tymi komentarzami, które nie wnoszą nic do tematów... w końcu ty zarobisz warna

Co do propozycji, PatrykSzczescie, nie wiem z jakiej gry ten pomysł zaczerpnąłeś,
ale osobiście nie wprowadziłbym go do gry.
Administracja już pisała, że osoba ukarana (winna) ma przesiedzieć co do jednego dnia kary, więc próba przekupienia strażnika nie wchodzi w gre.

oj, możnaby tu dać fajny komentarz...
dam taki:
"Regulamin działu Propozycje(...)
5. Tematy zakazane(*):
5.14. Wszelkiego typu tematy o Więzieniu, np: 'Amnestia', 'Targ w więzieniu', 'Skracanie i usuwanie kar za złoto bądź punkty MF'. "

Phantom - 24-10-2008, 14:26

Cytat:
oj, możnaby tu dać fajny komentarz...
dam taki:
"Regulamin działu Propozycje(...)
5. Tematy zakazane(*):
5.14. Wszelkiego typu tematy o Więzieniu, np: 'Amnestia', 'Targ w więzieniu', 'Skracanie i usuwanie kar za złoto bądź punkty MF'. "

Było to napisać za 1 razem ... teraz już taki fajny nie byłeś (a może chciałeś być)...
I nie myśl, że za tego typu komentarze jak w twoim 1 poście, jest się bezkarnym...

mnietuniema - 24-10-2008, 14:28

to była zachęta żeby kilka osób zerknęło do regulaminu... wreszcie :)