My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - "Nowa Klasa"

Singami - 16-11-2008, 17:18
Temat postu: "Nowa Klasa"
"Nowa klasa", bo w sumie chodzi tu tylko o dodanie broni typu noże dające ogromne obrażenia, plusy do uników ale małą szansę trafienia. Do tego dodać "zwykłym" broniom mniejszą szansę trafienia, do tego zmniejszenie uników i trafień od tarcz i nowa klasa wbija ładnie i nie burzy zrównoważenia, które i tak jest spieprzone :P Jak widać klasa jest dla hiterów, i właśnie o to chodzi żeby ten kto chce grać hiterem idzie w noże, ryzykuje. No i dzięki temu "te wkurzający hitery" znikną, bo będą miały małą szansę trafienia (choć dobre uniki). Aha, i nazwa klasa oczywiście Złodziej/Morderca/Asasyn/wootever.
Dobra, wiem że to nigdy nie wejdzie nawet jak wszyscy się zgodzą, ale co mi tam :)

Nightfall - 16-11-2008, 17:23

Jestem na Nie. Dobrze jest tak jak jest.
Singami - 16-11-2008, 17:32

Nightfall napisał/a:

Eee, nie kapuję. Ten pomysł nie zmienia nic w rozgrywce oprócz tego że praktycznie usuwa hiterów, więc o co chodzi?

Crypton - 16-11-2008, 17:36

Singami napisał/a:
Nightfall napisał/a:

Eee, nie kapuję. Ten pomysł nie zmienia nic w rozgrywce oprócz tego że praktycznie usuwa hiterów, więc o co chodzi?

O nic, tego podejścia wytłumaczyć się nie da.
Takich osób jest zbyt wiele ...

Oczywiście jestem za pomysłem.

Conrado - 16-11-2008, 18:33

Może było by dobre, ale i tak nie wejdzie ... Zresztą jak większość pomysłów z listy TODO...

Ale to strata admina. Jak nie będzie sie zajmował grą to z kasą będzie kiepsko. Wielu graczy odejdzie jak admin nie będzie robił za częstszych aktualizacji.
I tak juz nie ma co do roboty tylko wbijanie exp'a bo wiadomo że każdy tego up'a przejdzie w 2 tygodnie... ( no moze z wyjątkiem nizszych lvli )

Singami - 16-11-2008, 22:26

ADI, chcesz ostra (lol)? Nie offtopować, bo to nie ma sensu żeby zapełniać wszystkie topic'i tym samym...
ADIHC1 - 16-11-2008, 22:31

A czy Ty jesteś moderatorem tylko po to, żeby ostrzyć? Zamiast mi grozić, wydzieliłbyś posty, do innego tematu..

Dziwne, że w innych tematach nie pilnujesz czy ktoś offtopuje czy nie..

#EDIT
Wydzielone, przeczyszczone..

Byrek - 17-11-2008, 17:26

Aktualne klasy są oki. Lepiej już w systemie gry nie mieszać.

P.S. AIDHC nigdy cię nie widziałem na ś2 on-line xD

goldenguti - 18-11-2008, 16:19

A mi sie pomysl bardzo podoba:)) troche nowosci i to nie glupich zawsze jest dobre;)
Byrek - 18-11-2008, 17:29

Jak już to zmiany na 100% procent będą wprowadzone w ś4.
Dragon1297 - 18-11-2008, 17:42

Cytat:
Jak już to zmiany na 100% procent będą wprowadzone w ś4.

ś4? Jak już to w MFOv3 :roll: Było nie przeszło :roll: Tylko Solidius myśli że w Grze są klasy czy profesje :-)

Singami - 18-11-2008, 19:51

Byrek napisał/a:
Aktualne klasy są oki. Lepiej już w systemie gry nie mieszać.

P.S. AIDHC nigdy cię nie widziałem na ś2 on-line xD

Jak pisałem to nie zmienia nic w rozgrywce.
Dragon1297 napisał/a:
Było nie przeszło :roll: Tylko Solidius myśli że w Grze są klasy czy profesje :-)

Pokaż posta gdzie to było. Ni mo? Widzisz. I nie rozumiesz idei. Nie chodzi tu o dodanie nowej "klasy", bo jak widać po nazwie tematu i pierwszym zdaniu nie chodzi o to by taka miała powstać alternatywnie do maga i woja. Jest to po prostu przerobienie starych Hiterów na nowych, ciekawszych i bardziej wyważonych.

Kamaize - 19-11-2008, 08:08

jestem na tak, ale chciałbym powiedzieć żeby może mieli też mniejszą obronę ? skoro wystarczałoby im kilka pkt w sile/magii, ponieważ mają duże hity od broni to mogliby dawac pare pkt w obronę ;) przez co prowadzenie tej profesji byłoby jeszcze trudniejsze...
Singami - 19-11-2008, 13:56

Mniejsza obrona będzie, ponieważ tarcze będą odejmować celność - więc taki hiter nie założy tarczy, bo to bez sensu.
pawelgumis - 14-12-2008, 19:11

mi sie pomysl podoba wykonczyli by hiteriow i byloby dobrze (wedlug mnie) bo nie idze grac co 2 walki lapie mnie hiter