|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Umiejętności
Luck-Speed - 30-11-2008, 12:59 Temat postu: Umiejętności Piszę tego posta, ponieważ uważam, że ta gra jest po prostu za łatwa. Dobry Anty-Wojownik VS Dobry Anty-Wojownik, pewny remis. Gra na tym traci, ponieważ łatwo dojść do perfekcji, przez co gra szybko się nudzi.
Umiejętności, czyli coś między czarami a gemami. Przykładowa umiejętność dla maga, np. Mag odzyskuje 20% życia z zadanych obrażeń w danej turze. Wojownik ma np. umiejętność "furii", która uaktywnia się gdy postać ma mniej niż 20 % HP. Furia obniża obronę/obronę magiczną, ale zwiększa szczęście/szybkość/atak. To są tylko dwie przykładowe umiejętności, oczywiście wszystko trzeba doskonale przemyśleć i przeliczyć, aby odpowiednio balansować obie profesje. Podstawowe umiejętności można, np kupić w danym mieście, a o te lepsze, trzeba troszkę bardziej się postarać, jakiś boss, zadanie. Na każde 25 leveli przypada 1 umiejętność, przykładowo gracz na 100 poziomie może mieć ich 4. No i ważne jest, aby było dużo możliwości, np. jest jakieś 5-10 rodzajów umiejętności na każdy level. Zwiększy to poziom trudności jeśli chodzi o rozkładanie statystyk, a może powstaną też nowe pod-profesje co jeszcze bardziej urozmaici grę.
Umieszczajcie w tym temacie swoje propozycje umiejętności wg. wzoru:
Nazwa:
Wymagany Poziom:
Dostępność: ( powiedzmy, że w skali od 1 do 5)
Profesja:
Krótki opis:
mnietuniema - 30-11-2008, 13:19
może niekoniecznie wg wzoru, ale za to z listy TODO:
NOWE FUNKCJE - PROTOTYPY*
• Barierr/mBarrier w walkach
• Itemy ofensywne fizyczne/magiczne
• Fokus/Berserk
• Dodanie ataków specjalnych zależnych od różnych czynników np. moc ataku zależy od ilości zabitych potworów. Ciosu specjalnego można użyć po napełnieniu się specjalnego paska.
• Dodanie statusów: slow/poison itp
• Kowal - rozbudowa/customizacja broni/własne nazwy broni
Luck-Speed - 30-11-2008, 13:22
Uważasz, że to to samo?
SaKe - 30-11-2008, 22:36
napewnie nie to samo,skoro nie skopiowales propozycji z listy TODO
po co tyle propozycji,jak lista TODO jest zakurzona gorzej niz piwinica,ktorej nie sprzatalem od kilku lat?:P
ADIHC1 - 30-11-2008, 23:26
Coś mi się wydaje, że te pomysły mogą się przydać, więc nie krępujcie się - piszcie. Byle z sensem..
mnietuniema - 01-12-2008, 09:41
Luck-Speed napisał/a: | Uważasz, że to to samo? |
furia i berserk - na pewno
ale listę przypomniałem żeby nie było tu tekstów "tak, tak! wprowadzić nowe" - bo jak widać takie plany są, tylko żeby od razu podawać przemyślane(!) propozycje, być może przez todo zainspirowane....
Luck-Speed - 01-12-2008, 14:19
Napisałem tego posta bo chcę. aby gra była lepsza i nie wzorowałem się na niczym co pojawiło się lub jest już na tym forum, przecież to się mija z celem, a odnośnie tekstu to uważam, że jest on przemyślany, można jedynie coś poprawić i dodać, ale to normalne, nie od razu Rzym zbudowano Ja wiem, że łatwo jest napisać, "bezsens" "i po co coś takiego", ale trudniej jest już wpaść na jakiś sensowny pomysł, więc doceń to. Berserker - furia to samo, no tutaj masz racje, ale ogólnie takiego pomysłu na tym forum jeszcze nie spotkałem, więc nie masz prawa zarzucać mi, że wzorowałem się na istniejącym już poście, a jeżeli dalej tak uważasz, daj mi link do niego.
Tivens - 01-12-2008, 15:06
Myślę, że urozmaicenie choćby nazw gemów już by było frajdą dla graczy. "Lód" , "Wiatr" - jak to brzmi !? To samo z kolejnymi ich poziomami, np "Lód 2" - też nie fajnie. Ogień mógłby zostać, ale "Ogień 2" może być "Płomień", cokolwiek ... (wiem, wiem nie mam weny twórczej )
Co sądzicie o moim pomyśle małej zmiany ?
Luck-Speed - 01-12-2008, 15:19
Tivens, po pierwsze, nie ten temat, po drugie, to już było
Kraien - 01-12-2008, 15:28
Fajny pomysł, ale nie wjedzie
Tu masz jakby co wyjaśnienie
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?p=346332&highlight=#346332
ADIHC1 - 01-12-2008, 15:55
Kraien, napisałem wyżej, że pomysły dotyczące umijętności mogą się przydać - nie masz nic do dodania, to nic nie pisz. I niech Cię głowa nie boli kiedy wejdzie to do gry.
Posty nie na temat będą nagradzane ostrzeżeniami..
mnietuniema - 01-12-2008, 20:01
Skąd ten brak wiary w to że admin przypomni sobie o swoim dziele!? A może właśnie brak mu pomysłów i czeka na sensowną inspirację?
Luck-Speed napisał/a: | Napisałem tego posta bo chcę. aby gra była lepsza i nie wzorowałem się na niczym co pojawiło się lub jest już na tym forum, przecież to się mija z celem, a odnośnie tekstu to uważam, że jest on przemyślany, można jedynie coś poprawić i dodać, ale to normalne, nie od razu Rzym zbudowano Ja wiem, że łatwo jest napisać, "bezsens" "i po co coś takiego", ale trudniej jest już wpaść na jakiś sensowny pomysł, więc doceń to. Berserker - furia to samo, no tutaj masz racje, ale ogólnie takiego pomysłu na tym forum jeszcze nie spotkałem, więc nie masz prawa zarzucać mi, że wzorowałem się na istniejącym już poście, a jeżeli dalej tak uważasz, daj mi link do niego. |
To miło, że chcesz się przyczynić do rozwoju gry
Ale tym bardziej nie rozumiem tej nerwowości wywołanej przywołaniem listy todo... a to tylko taki szkic... zbiór pomysłów, które można zwalczać lub twórczo rozwijać, jak kto woli, ale niezależnie od dalszych względem niej planów warto ją poznać...
Masz swoją wizję - to ją przedstaw, byle bez zbędnych emocji dobry pomysł sam się obroni...
Cóż - nie zdążyłem dodać że wszelkie tego typu tematy zamieniają się albo w zaoczne biczowanie admina za lenistwo - no ale już to wiesz... albo propozycje kończą się na walce z punktami ruchu lub "noobstatami"... pewnie ich sporo jeszcze jest w śmietniku i okolicach - to je sobie poczytaj
A ten temat może ktoś wyczyści i zagości on na forum na dłużej...
Tivens - 01-12-2008, 20:24
Nazwa : Osłabienie
Prof. : Mag
Opis : Mag mógłby mieć skill, który po jego użyciu zmniejsza umiejętności wroga ( zmniejsza się jego obrona, atak itp.) na przykładowo 5 tur.
Nazwa : Ogłuszenie
Prof. : Wojownik
Opis : podczas krytycznego ciosu ( zdarza się w walce, nie ? ) wojownik mógłby ogłuszyć przeciwnika na następne 1,2 ataki. To jakby ktoś miał wiecie krytyka i zaraz po tym miał dwa ciosy pod rząd.
pawelgumis - 10-12-2008, 11:34
Czy graliscie kiedys w diablo 2 tam jest takie drzewko umiejetnosci i trzeba tez odpowiednia strategie zrobic. mozna tez by bylo zrobnic takie drzewko ale ze co lv 1 pkt ( i tak do 100) bo jak by bylo wiecej to wedlug mnie przesada.
ADIHC1 - 10-12-2008, 14:35
Tivens napisał/a: | Nazwa : Ogłuszenie
Prof. : Wojownik
Opis : podczas krytycznego ciosu ( zdarza się w walce, nie ? ) wojownik mógłby ogłuszyć przeciwnika na następne 1,2 ataki. To jakby ktoś miał wiecie krytyka i zaraz po tym miał dwa ciosy pod rząd. |
Nie dość, że wojownik zada cios krytyczny, to jeszcze po tym będzie miał podwójną akcję? Nie uważasz, że to niezbyt rozsądne? Efekt takiego bonusu zawsze będzie taki sam - śmierć przeciwnika.
|
|