My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Oryginalny pomysł!

Woj Mroku - 02-01-2009, 10:58
Temat postu: Oryginalny pomysł!
Już przechodzę do tematu:

Wielu graczy prosi się, aby w grze nie było hiterów (noobstatów), jednak to nigdy nie przejdzie, każdy ma inny styl grania, jeżeli nie możesz wygrać z noobstatem, to sam go zrób :) . Ale mniejsza o to.

Dzisiaj rano jak się obudziłem ten pomysł sam wpadł mi do głowy: zmniejszmy siłę wroga!
Otóż jak to ma wyglądać...:

Mianowicie, mógłby zostać wprowadzony w grze set, który może także odejmować siłę przeciwnikowi! Dam przykład:

Xxxxxx Różdżka (ten x to nazwa setu)
Obrażenia 2065
Atak mag. 1300
Atak mag. przeciwnika -150
Celność -25

Oczywiście te cyfry są losowe, mogą powstać bardziej odpowiadające liczby.

Inny przykład:

Xxxxxx Pierścień:

Atak 50
Atak przeciwnika -150

Oczywiście można jeszcze coś dodać bądź ująć :)

Tyle ode mnie proszę o w miarę "mądrą" krytykę, głównie o to proszę GM'ów oraz Adminów gry i forum :)
------------------------------------------------------------

PS: w grze jest tak:

Twój atak/atak mag. dodatni ---> na zielono
Twój atak/atak mag. ujemny ---> na czerwono

A można atak/atak mag. przeciwnika wstawić tak jak ja, na niebiesko, ale to już jest wolna ręka admina :)

SaKe - 02-01-2009, 11:05

przeciez odjac atak magiczny jest rownoznaczne z wzmocnieniem obrony...
Woj Mroku - 02-01-2009, 11:14

SaKe napisał/a:
przeciez odjac atak magiczny jest rownoznaczne z wzmocnieniem obrony...

No tak, ale jeżeli jesteś hybrydą, twója efektywność obrony nie jest zbyt wysoka, a ten czynnik nie będzie brany pod uwagę jako "obrona z eq"
To że atak przeciwnika będzie mniejszy np. o 100, to nie znaczy że twoja obron a zwiększy się o 100. Być może o mniej, tego nie wiem.

Propozycjons - 02-01-2009, 11:34

Woj Mroku, bez sensu żeby rozwalić noobstata tylko trzeba mieć trochę szczęścia i speeda wtedy on będzie :grin: chybiał
Woj Mroku - 02-01-2009, 11:46

Propozycjons napisał/a:
Woj Mroku, bez sensu żeby rozwalić noobstata tylko trzeba mieć trochę szczęścia i speeda wtedy on będzie :grin: chybiał

Boże ludzie nie chodzi mi tylko o hiterów! Będzie może trochę łatwiej, poza tym jest to swego rodzaju urozmaicenie w grze!
Takie eq pewnie będzie jednym z droższych :)

Propozycjons - 02-01-2009, 12:14

Woj Mroku, poco to wszystko teraz jest dobrze poco jakieś wielkie zmiany z broniom :roll:

chyba jest lepszy temat niż twój :arrow: https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=27063

Woj Mroku - 02-01-2009, 12:29

Propozycjons napisał/a:
chyba jest lepszy temat niż twój :arrow: https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=27063

Nie wyskakuj mi z tym tematem bo to czego innego dotyczy.
Nie są wielkie, ale znaczne
Proszę o wypowiedzi innych :P
Co o tym sądzicie?

MarCin_tcz - 02-01-2009, 14:20

Woj Mroku napisał/a:

No tak, ale jeżeli jesteś hybrydą, twója efektywność obrony nie jest zbyt wysoka

Ja jestem hybrydką i mam efektywność 80% i moja obrona wynosi +3000.

A co do tematu to mi to zwisa... Może wejść i nie musi jeśli ktoś gra na rank albo inne pierdoły to może mu sie to przydać mi osobiście nie ;x bo ja jestem/byłem/będe typem bossowca ;s

Soft - 02-01-2009, 15:16

Może w przyszłości... Na razie pozostaje zwiększyć naszą obronę i Hp.
Woj Mroku - 02-01-2009, 15:22

No to mi właśnie chodzi że w przyszłości :D nowy upek ;]
To nawet trochę urozmaici gre. może eq będzie miało większą ważność niż teraz ;]

EdwinOdesseiron - 02-01-2009, 15:34

Sorry, ale marny pomysł. Jest eq które modyfikuje Twoje statystyki i to wystarczy. Wydaje mi się (głowy nie daję), że od powstania nowego MFO Admin nie wprowadził nowego typu modyfikatorów (u Ciebie np trzebaby dodać statystykę "obniżenie ataku przeciwnika"). I bardzo dobrze, bo te co są wystarczają.
Phantom - 02-01-2009, 15:54

Po 1
Cytat:
1. Nazwa propozycji powinna krótko charakteryzować jej temat. Tworzenie propozycji o nic nie mówiących nazwach (np. 'Propozycja', 'Moje pomysły', 'Opcja', itp.) jest zabronione.

Po 2
Ta propozycja to jakieś sajensfikszyn ... jak można bronią odebrać przeciwnikowi siłe? :570:
Broń może dodać nam siły, możemy się nią bronić, może być poręczna dzięki czemu władanie nią będzie znacznie uproszczone (celność), no ale żeby zabierała komuś jego moc? :lol:
Chyba już znasz moją opinie co do twojej propozycji...

Woj Mroku - 02-01-2009, 15:57

To magiczne bronie xD to tylko gra ;]
Fanatyko - 02-01-2009, 16:23

Ale jaki to ma sens? Pragnę zaznaczyć, że jeśli Ty masz taką super broń co odejmie przykładowo 150 ataku przeciwnikowi.. to i przeciwnik ją będzie miał najprawdopodobniej.
Więc jak ktoś tu wspominał o noobstatach to dla nich to zmieni tyle, o ile muszą dać więcej w atak bo obrona/hp taka duza juz nie potrzebna.. bo sobie -150 zrobi bronią :)
Błędne koło po prostu.