|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Oryginalny pomysł!
Woj Mroku - 02-01-2009, 10:58 Temat postu: Oryginalny pomysł! Już przechodzę do tematu:
Wielu graczy prosi się, aby w grze nie było hiterów (noobstatów), jednak to nigdy nie przejdzie, każdy ma inny styl grania, jeżeli nie możesz wygrać z noobstatem, to sam go zrób . Ale mniejsza o to.
Dzisiaj rano jak się obudziłem ten pomysł sam wpadł mi do głowy: zmniejszmy siłę wroga!
Otóż jak to ma wyglądać...:
Mianowicie, mógłby zostać wprowadzony w grze set, który może także odejmować siłę przeciwnikowi! Dam przykład:
Xxxxxx Różdżka (ten x to nazwa setu)
Obrażenia 2065
Atak mag. 1300
Atak mag. przeciwnika -150
Celność -25
Oczywiście te cyfry są losowe, mogą powstać bardziej odpowiadające liczby.
Inny przykład:
Xxxxxx Pierścień:
Atak 50
Atak przeciwnika -150
Oczywiście można jeszcze coś dodać bądź ująć
Tyle ode mnie proszę o w miarę "mądrą" krytykę, głównie o to proszę GM'ów oraz Adminów gry i forum
------------------------------------------------------------
PS: w grze jest tak:
Twój atak/atak mag. dodatni ---> na zielono
Twój atak/atak mag. ujemny ---> na czerwono
A można atak/atak mag. przeciwnika wstawić tak jak ja, na niebiesko, ale to już jest wolna ręka admina
SaKe - 02-01-2009, 11:05
przeciez odjac atak magiczny jest rownoznaczne z wzmocnieniem obrony...
Woj Mroku - 02-01-2009, 11:14
SaKe napisał/a: | przeciez odjac atak magiczny jest rownoznaczne z wzmocnieniem obrony... |
No tak, ale jeżeli jesteś hybrydą, twója efektywność obrony nie jest zbyt wysoka, a ten czynnik nie będzie brany pod uwagę jako "obrona z eq"
To że atak przeciwnika będzie mniejszy np. o 100, to nie znaczy że twoja obron a zwiększy się o 100. Być może o mniej, tego nie wiem.
Propozycjons - 02-01-2009, 11:34
Woj Mroku, bez sensu żeby rozwalić noobstata tylko trzeba mieć trochę szczęścia i speeda wtedy on będzie chybiał
Woj Mroku - 02-01-2009, 11:46
Propozycjons napisał/a: | Woj Mroku, bez sensu żeby rozwalić noobstata tylko trzeba mieć trochę szczęścia i speeda wtedy on będzie chybiał |
Boże ludzie nie chodzi mi tylko o hiterów! Będzie może trochę łatwiej, poza tym jest to swego rodzaju urozmaicenie w grze!
Takie eq pewnie będzie jednym z droższych
Propozycjons - 02-01-2009, 12:14
Woj Mroku, poco to wszystko teraz jest dobrze poco jakieś wielkie zmiany z broniom
chyba jest lepszy temat niż twój https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=27063
Woj Mroku - 02-01-2009, 12:29
Nie wyskakuj mi z tym tematem bo to czego innego dotyczy.
Nie są wielkie, ale znaczne
Proszę o wypowiedzi innych
Co o tym sądzicie?
MarCin_tcz - 02-01-2009, 14:20
Woj Mroku napisał/a: |
No tak, ale jeżeli jesteś hybrydą, twója efektywność obrony nie jest zbyt wysoka |
Ja jestem hybrydką i mam efektywność 80% i moja obrona wynosi +3000.
A co do tematu to mi to zwisa... Może wejść i nie musi jeśli ktoś gra na rank albo inne pierdoły to może mu sie to przydać mi osobiście nie ;x bo ja jestem/byłem/będe typem bossowca ;s
Soft - 02-01-2009, 15:16
Może w przyszłości... Na razie pozostaje zwiększyć naszą obronę i Hp.
Woj Mroku - 02-01-2009, 15:22
No to mi właśnie chodzi że w przyszłości nowy upek
To nawet trochę urozmaici gre. może eq będzie miało większą ważność niż teraz
EdwinOdesseiron - 02-01-2009, 15:34
Sorry, ale marny pomysł. Jest eq które modyfikuje Twoje statystyki i to wystarczy. Wydaje mi się (głowy nie daję), że od powstania nowego MFO Admin nie wprowadził nowego typu modyfikatorów (u Ciebie np trzebaby dodać statystykę "obniżenie ataku przeciwnika"). I bardzo dobrze, bo te co są wystarczają.
Phantom - 02-01-2009, 15:54
Po 1
Cytat: | 1. Nazwa propozycji powinna krótko charakteryzować jej temat. Tworzenie propozycji o nic nie mówiących nazwach (np. 'Propozycja', 'Moje pomysły', 'Opcja', itp.) jest zabronione. |
Po 2
Ta propozycja to jakieś sajensfikszyn ... jak można bronią odebrać przeciwnikowi siłe?
Broń może dodać nam siły, możemy się nią bronić, może być poręczna dzięki czemu władanie nią będzie znacznie uproszczone (celność), no ale żeby zabierała komuś jego moc?
Chyba już znasz moją opinie co do twojej propozycji...
Woj Mroku - 02-01-2009, 15:57
To magiczne bronie to tylko gra
Fanatyko - 02-01-2009, 16:23
Ale jaki to ma sens? Pragnę zaznaczyć, że jeśli Ty masz taką super broń co odejmie przykładowo 150 ataku przeciwnikowi.. to i przeciwnik ją będzie miał najprawdopodobniej.
Więc jak ktoś tu wspominał o noobstatach to dla nich to zmieni tyle, o ile muszą dać więcej w atak bo obrona/hp taka duza juz nie potrzebna.. bo sobie -150 zrobi bronią
Błędne koło po prostu.
|
|