|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Korekta - Pkt. Rank. zdobyte w ciągu 24H
Lag - 07-01-2009, 20:34 Temat postu: Korekta - Pkt. Rank. zdobyte w ciągu 24H Ostatnio dowiedziałem się o pewnej rzeczy, która jest w mojej ocecnie co najmniej dziwna.
Jeśli wbijemy wystarczająco dużo rankingu w 24h dostajemy medal, co jednak się stanie, gdy zdążymy ten rank stracić, np. jedną niefortunną walką ?
Moja propozycja polega na tym, że bez względy na to co stanie się później z punktami, były one nadal wliczanie do 'Pkt. Rankingowe zdobyte w ciągu 24h'.
Lucypher - 07-01-2009, 20:41
Lag. medal otrzymuje sie za rank ktory wzrosl od ostatniego przeliczania rankingu. nie za to ile nabil calkowicie. medal maja dostawac noobki ktore przypadkiem upolowaly kogos na mapie zyskaly te 5k ranka a nie ci ktorzy ten rank uczciwie wbili i zachowali? jestem na NIE
Lag - 07-01-2009, 20:44
Lucypher napisał/a: | Lag. medal otrzymuje sie za rank ktory wzrosl od ostatniego przeliczania rankingu. nie za to ile nabil calkowicie. medal maja dostawac noobki ktore przypadkiem upolowaly kogos na mapie zyskaly te 5k ranka a nie ci ktorzy ten rank uczciwie wbili i zachowali? jestem na NIE |
Ale patrz, gracz ciężko charuje i zdobywa ranking, ale 1 walkę przegrał co wystarczyło, by nie dostał medalu. Ten medal powinien być przyznawany za to, kto najwięcej potrafił wbić rankingu w jeden dzień, nie ważne co on z nim zrobił, ważne że udało mu się tyle wbić.
Phantom - 07-01-2009, 21:05
Lag napisał/a: | Ten medal powinien być przyznawany za to, kto najwięcej potrafił wbić rankingu w jeden dzień, nie ważne co on z nim zrobił, ważne że udało mu się tyle wbić. |
Czyli nie ważne jest, że stracił punkty rankingowe?
Obecny system jest dobry i nie wymaga zmian ... medal jest dla najlepszego,
uważasz, że gracz, który zupełnym fartem pokona dobrego gracza i dostanie z niego powiedzmy 3.000 punktów rankingowych a w następnych walkach wszystko straci to należy się mu medal? No właśnie...
EdwinOdesseiron - 07-01-2009, 21:09
Lag napisał/a: | Ale patrz, gracz ciężko charuje i zdobywa ranking |
"charuje" ? czyli zakłada nowe chary? Aha to metoda Oxygena
Lag napisał/a: | ale 1 walkę przegrał co wystarczyło, by nie dostał medalu |
No nie przesadzaj, często ten medal dostają ludzie, którym się poszczęściło, zdobyli 2k ranq i teraz mają 3k. Więc nawet jak dropną 300 pkt to niewielka różnica. A gdybym np ja czy inny ranker zdobył 2k a potem dropnął ponad 2,5 k to nie o brak medalu bym się wkurzył
Lag napisał/a: | Ten medal powinien być przyznawany za to, kto najwięcej potrafił wbić rankingu w jeden dzień, nie ważne co on z nim zrobił, ważne że udało mu się tyle wbić. |
To za co ten medal będzie? za "dzienne obroty"? wtedy zdobędzie go ktoś kto stoi np pod eliar i cały czas atakuje, 50 walk wygra, 50 przegra, z rankiem będzie na 0 ale będzie miał duże "obroty".
mnietuniema - 07-01-2009, 22:30
EdwinOdesseiron napisał/a: | To za co ten medal będzie? za "dzienne obroty"? wtedy zdobędzie go ktoś kto stoi np pod eliar i cały czas atakuje, 50 walk wygra, 50 przegra, z rankiem będzie na 0 ale będzie miał duże "obroty". |
To za duże ryzyko - dobierze się 2-3 kumpli, najlepiej z czaszkami, mających podobny ranking i się będą tłuc nawzajem, żeby ranking cały czas był u każdego podobny, a na koniec tej zabawy - wręcz identyczny (żeby kary za przekazywanie nie było). Tak na s3 niedawno remisy były tłuczone... Coś jeszcze trzeba dodać?
Lag - 07-01-2009, 22:31
Faktycznie, niezłe argumenty, chyba nie pozostaje nic jak zamknąć
|
|