My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Powrót po śmierci do najbliższego miasta.

KosBin - 17-02-2009, 21:57
Temat postu: Powrót po śmierci do najbliższego miasta.
Witam

Pewnie spotkaliście się z takim przypadkiem:
Jesteście koło miasta xXxXx i padacie jeszcze nie weszliście do niego i wracacie do poprzedniego. Prawda?
To jest trochę głupie, ale moja propozycja wynika z tąd, że po śmierci wracamy do najbliższego miasta (Nie ma możliwości takiej przed pokonaniem bossa np. nie zabiliśmy serafina i lecimy do tamtego miasta) (zapomniałem jak się nazywa) Takiej możliwości by nie było. A więc jak jesteśmy nie daleko miasta jakiegoś a daleko miasta od tego co weszliśmy jesteśmy w tym najbliższym. Szkoda punktów ruchu :P

Lag - 17-02-2009, 22:34

Niby dobra propozycja, ale jak wiemy, MF zawiera mnóstwo błędów i czasem mimo nie pokonania bossa dostaniemy się do miasta.
Po za tym te kilkanaście punktów ruchu cię nie zbawi.

Shark - 17-02-2009, 22:57

Lag napisał/a:
i czasem mimo nie pokonania bossa dostaniemy się do miasta.

Dokładnie :)
W Margonem zawsze teleportuje do najbliższego, ale tam nie ma bossów-strażników :)
Propozycja ładna, sam kiedyś nad nią myślałem - ale Lag wymienił najważniejszą wadę,
zresztą dobrze jest jak jest :)

KosBin - 18-02-2009, 14:26

Lag, Shark, przez lagi, była by to jako jedyna wada ...
Shark - 18-02-2009, 14:36

KosBin, od czego jest karawana ?
A jak nie możecie dojść do miasta i padacie 3/4 pola przed nim tzn,
że jeszcze za ciency jesteście i musicie podexpić . Takich ułatwień nie będzie .

Mariko - 18-02-2009, 14:50

Cytat:
A jak nie możecie dojść do miasta i padacie 3/4 pola przed nim tzn,
że jeszcze za ciency jesteście i musicie podexpić . Takich ułatwień nie będzie .

Hmmm...też tak myślę :) Jeżeli ktoś nie jest w stanie dojść do jakiegoś miasta to znaczy, że to miasto nie jest jeszcze dla niego :) Po prostu trza expić, a nie próbować na siłę.

Pomysł raczej nie przejdzie.

AgresT - 18-02-2009, 15:14

Tzn. że bym miał 9 lvl i padły przy polanie (na wsch. od Lange) i zabiły mnie potwory to bym do Eliar mnie prze teleportowało? I tak MF jest pełne od "bug'ów" ;]
Mortifer - 19-02-2009, 15:58

Zdecydowanie za nie;)
Wiele błędów by było z tego powodu ...Jak gdzieś idziesz to się śpiesz i wejdź...do tego przedmówca mówi "od czego karawana"??

MichuL - 19-02-2009, 16:57

Wystarczy stanąć pole lub dwa od miasta i będzie można pojechać do niego karawaną, zresztą co to za problem szybko śmignąć w jedną stronę? ...
Czaku - 21-02-2009, 23:44

to tak samo można by wejść do Scythe bez pokonania shivy... albo do Oasis bez pokonania Malboro... więc to by nie miało sensu

Zdecydowanie Nie

Ayg - 22-02-2009, 12:14

Jak Ci brakuje ruchów to przecież w każdym momencie możesz sobie doładować konto, nieprawdaż ? ;) Od tego jest płatność SMS żeby z niej korzystać w takich sytuacjach jak ta, którą powyżej opisałeś. A jak nie chcesz tracić na to pieniędzy to załóż reflinka i tam ludzie będą Ci doładowywać o ile trafisz na takich 'doładowywaczy' :) A tak to faktycznie bez sensu, od tego są bossy żeby je pokonywać a nie, jesteś np. przy Shivie, już masz z nią walczyć i niby droga do Nordii i Scythe od tego miejsca jest podobna i znalazłbyś się w Scythe bez jej pokonania. Totalny bezsens.
Mortifer - 22-02-2009, 15:30

A co powiecie na to że mając umiejętność chodzenia po lesie można dojść aż do Oasis...bez problemu..wystarczy stanąć i zginąć nad swoim rodzinnym miastem i potem jak spłatka
Ayg - 22-02-2009, 15:36

Bez sensu.. Co to za skok od Eliar do Oasis ? I omijasz sobie dobre 5 miast :/ Od tego jest fabuła i tak jest zrobiona żeby dojść do każdego miejsca krok po kroku a nie iść na łatwizne.
EdwinOdesseiron - 22-02-2009, 17:04

Czy Wy jesteście ślepi?
KosBin napisał/a:
(Nie ma możliwości takiej przed pokonaniem bossa np. nie zabiliśmy serafina i lecimy do tamtego miasta)

KosBin wyraźnie napisał że ta opcja NIE POZWALA OMINĄĆ BOSSA. A tu już 6. osoba tego nie doczytała i narzeka na to samo.
Lag napisał/a:
MF zawiera mnóstwo błędów i czasem mimo nie pokonania bossa dostaniemy się do miasta.

Tak, pan pr0 h4x0r potrafi wywróżyć gdzie się błędy pojawią....

Pomysł w sumie obojętny, bo jak już raz odwiedzisz jakieś miasto, to zazwyczaj jesteś w stanie dojść. W sumie to tak samo logiczne jak wracanie do ostatniego miasta.

Blizzard - 28-02-2009, 08:39

Jak dla mnie bardzo dobry pomysl :)