|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Sotw.
Endry - 20-02-2009, 20:55 Temat postu: Sotw. Sotw upada. Nie mam pomysłów, jak go podtrzymać przy życiu. Tych, którzy narzekają na nowy punkt w regulaminie FS, zapraszam do dawania propozycji, jak go uratować.
Ashiro - 20-02-2009, 20:57
Hmm wydaję mi się, że Madzia specjalnie dała ten pkt. by SotW mógł się utrzymać...
Lag - 20-02-2009, 21:00
Endry napisał/a: | Tych, którzy narzekają na nowy punkt w regulaminie FS |
Mhm, będą dawać sygny na "odwal się", bo muszą, przez co SotW mija się z celem.
Ja proponuje, by na SotW trafiały wszystkie sygny zrobione w aktualnym tygodniu dla FS i udział będzie się łączyć z wykonywaną pracą i problem z głowy.
Conrado - 20-02-2009, 21:00
Ashiro napisał/a: | Hmm wydaję mi się, że Madzia specjalnie dała ten pkt. by SotW mógł się utrzymać... |
Tak, ale tym naraziła się na odejscie z FS zapewne niektórych osób
Moim zdaniem najlepiej byłoby dać rangę SoTW Winner (było to juz proponowane) dopóki ktos inny nie wygra Sotwa ;>
Kolor zapewne zmotywuje niektórych do pracy i możliwości wyróznienia się
Endry - 20-02-2009, 21:04
Conrado napisał/a: | Kolor zapewne zmotywuje niektórych do pracy i możliwości wyróznienia się |
wal do wuja, ja go nie mogłem przekonać. wynegocjowałem żółte gwiazdki i napis "SotW Winner" pod nickiem.
Ehh, nie ten post edytowałem : /
A.
ADIHC1 - 20-02-2009, 21:04
Od razu rozwieję wszelkie wątpliwości - nikogo więcej nie wyróżnię kolorem.
Jedyne co mogę zaoferować, to sam tytuł Zwycięzca SOTW widoczny pod gwiazdkami zamiast tytułu Użytkownik.
#EDIT
Popełniłem błąd wspominając o żółtych gwiazdkach - byłem przekonany, że zwykli użytkownicy je mają, przez co o nich wspomniałem (opisując jak to będzie wyglądać)..
Pitazboras - 20-02-2009, 21:06
czy taki bonus tyczy się również dawnych zwycięzców SotW?
Ashiro - 20-02-2009, 21:10
Tylko jeśli Sotw to i Aotw też powinien.
ADIHC1 - 20-02-2009, 21:11
Mogą być i dwie grupy (na wspomnianych wyżej zasadach) - nieistotne.
Aldarion - 20-02-2009, 22:16
Żółte gwiazdki ma elita
skulio - 21-02-2009, 14:21
Ja bym poparl pomysl laga i polaczyl go z ta ranga sotw winnera wtedy i uzytkownicy beda zadowoleni bo prace nie beda szablonowe bo z kolei graficy beda chcieli range wiec sie beda starac
Pitazboras - 21-02-2009, 14:29
Ale wtedy ograniczy się uczestników do członków kadry, ludzie spoza kadry (np. ja ) nie będą mogli brać udziału (a wiadomo, że jak mnie nie ma, to z poziomem krucho ). Chyba żeby otworzyć fabrykę dla wszystkich...
Lag - 21-02-2009, 17:46
Pitazboras napisał/a: | Ale wtedy ograniczy się uczestników do członków kadry, ludzie spoza kadry (np. ja ) nie będą mogli brać udziału (a wiadomo, że jak mnie nie ma, to z poziomem krucho ). Chyba żeby otworzyć fabrykę dla wszystkich... |
przecież można połaczyć prace z FS + od wolnych użytkowników
Areen - 21-02-2009, 18:28
Lag napisał/a: | przecież można połaczyć prace z FS + od wolnych użytkowników |
To teraz jak wyłapywać prace od zwykłych userów. System wiadomości na PM musiałby być nadal aktualny.
Lag - 21-02-2009, 21:04
Faktycznie ze zbieraniem prac może być problem... A gdyby tak członek kadry miał obowiązek podawać wszystkie zrobione przez siebie prace na PW na końcu tygodnia?
Ale jest jeszcze problem z ilością prac... Załóżmy że prac będzie 30, głosujących tyle samo. Załóżmy że każdy odda głos na inna pracę, co mija się z celem.
Wyjściem z sytuacji mógłby być wybór przez grafika najlepszej (jego zdaniem) pracy, którą zrobił przez ostatni tydzień i nadesłania jej, co skutkowałoby tym, że byłoby wystarczająco dużo prac, a i poziom byłby niezły.
|
|