My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Handel na targu :( i błędy GM

Sasori - 01-03-2009, 13:42
Temat postu: Handel na targu :( i błędy GM
Witam

Witam z tego co było mi wiadomo dozwolone jest by handlować zgodnie z cenami średnimi :!:

tym czasem mimo iż sprzedaje item zgodnie z ta cena gm albo anuluje aukcje albo co robi najczęściej po aukcji zabiera mi nadwyżkę ceny przez co praktycznie wychodzi na to że item sprzedałem za free.

Skoro każa nam handlować zgodnie z cenami średnimi to niech sie tego trzymają :!:
NIe nasza broszką jest upilnować oszustów zawyżających aukcje przez co cena średnia rośnie wgóre to jest robota gm :!: a jeżeli oni tego nie zrobili i nie wywiązali się ze swoich obowiązków to nie mogą nadrabiać TEGO wymyślając swoje ceny średnie co jest skandaliczne :!: :!:

Dlatego uważam że gm powinny banować tych co aktualnych cen średnich nie przestrzegają i pilnować aby nikt ich nie zawyżał:!: :!:

A tych co licytują zgodnie z cenami średnimi powinni zostawić w spokoju :!:

:!:

Z Poważaniem wieloletni gracz MFO Sasori :cool:

Jelsyn - 01-03-2009, 15:20

Sasori, nie wiem o co Tobie chodzi. dostałeś karę za to, że za wysoko zalicytowałeś, masz problem, od tego jest inny dział ......
Kolorek - 01-03-2009, 15:28

Ceny średnie ich cena zmienia gdy gracze dają więcej to ich cena średnia rośnie tak jest non stop.Nie radze patrzeć w średnie ceny bo ceny się nie zgadzają a Gm właściwie banuje.
Sasori - 01-03-2009, 15:54

tylko że GM każa licytować zgodnie ze średnimi cenami i broszka gm jest dopilnować aby taka cena była utrzymana skoro sie podwyższyła ich błąd.

A nie że oni swoje błędy poprawiać będą poprzez wymyślanie swoich cen :)

ADIHC1 - 01-03-2009, 18:49

Sasori napisał/a:
Witam z tego co było mi wiadomo dozwolone jest by handlować zgodnie z cenami średnimi :!:

I handlować skórami dzika po 2194 G za sztukę?
Sasori napisał/a:
Skoro każa nam handlować zgodnie z cenami średnimi to niech sie tego trzymają :!:

Gdzie jest napisane, że można?
Sasori napisał/a:
NIe nasza broszką jest upilnować oszustów zawyżających aukcje przez co cena średnia rośnie wgóre to jest robota gm :!:

I w miarę możliwości GM to robią.
Sasori napisał/a:
Dlatego uważam że gm powinny banować tych co aktualnych cen średnich nie przestrzegają i pilnować aby nikt ich nie zawyżał:!: :!:

A może zaproponujesz realne rozwiązanie problemu?

Sasori - 01-03-2009, 19:33

ADIHC1 napisał/a:

Nie moja wina że wypuściliście to z pod kontroli trzeba było pilnowac aby cena średnia wynosiła około 390 :!:

ADIHC1 napisał/a:

Gdzie jest napisane, że można?

Zapytałem GM a on powiedział że ze średnimi , pytałem na forum i większość mówi że handlować zgodnie ze średnimi

ADIHC1 napisał/a:
NIe nasza broszką jest upilnować oszustów zawyżających aukcje przez co cena średnia rośnie wgóre to jest robota gm :!:

I w miarę możliwości GM to robią.

Gdyby robili w miare możliwości to średnia cena skóry z dzika nie wynosiła by
2k tylko 400, i wszyscy gracze wiedzieliby według jakich cen maja handlować

a tak tera nie wiedomo naprawde sprzedasz po cenie średniej to ci zabiorą bo jeden czy drugi GM uważa że dzisiaj np skóra z dzika chodzi po 375gold

Uważam że powinny być jedne ceny według których wszyscy handlują

A NIE JEDNI OSZUKUJA A DRUDZY CENY USTALAJĄ ;)

ADIHC1 - 01-03-2009, 20:16

Sasori napisał/a:
Nie moja wina że wypuściliście to z pod kontroli trzeba było pilnowac aby cena średnia wynosiła około 390 :!:

Kto miałby to kontrolować? I bez tego GM się nie wyrabiają (nie zaczynaj też wątku naboru większej ilości GM - przeczytaj istniejące na forum wątki, żeby zrozumieć jak wygląda sytuacja).
Sasori napisał/a:
Zapytałem GM a on powiedział że ze średnimi , pytałem na forum i większość mówi że handlować zgodnie ze średnimi

Więc udzielił Ci nieszczegółowej odpowiedzi.
Sasori napisał/a:

Wiesz co to znaczy w miarę możliwości?
Sasori napisał/a:
a tak tera nie wiedomo naprawde sprzedasz po cenie średniej to ci zabiorą bo jeden czy drugi GM uważa że dzisiaj np skóra z dzika chodzi po 375gold

To teraz już wiesz, że maksymalna cena za skórę dzika to 200 G ; >

Niedługo powinien pojawić się mechanizm maksymalnych cen i odcinania nadwyżek złota, przez co problem przelewania złota zostanie po części rozwiązany.

mnietuniema - 01-03-2009, 20:51

nad cenami pracujemy...

a na razie - używać szarych komórek..

Kolorek - 01-03-2009, 20:55

A może nie lepiej by wprowadzić stałe ceny GM by je zdecydował jaki przedmiot ile warty ? by wtedy cena by nie wrastała ani spadała w dół ;)
bartoloni - 01-03-2009, 21:30

ciekawy pomysl :D
Sasori - 02-03-2009, 14:19

ADIHC1 napisał/a:

Kto miałby to kontrolować? I bez tego GM się nie wyrabiają (nie zaczynaj też wątku naboru większej ilości GM - przeczytaj istniejące na forum wątki, żeby zrozumieć jak wygląda sytuacja).

NIe wręcz przeciwnie uważam że za dużo jest gm <wszczeególności tych którzy nic nie robią i sa w stanie spoczynku taki
[GM] Val Gaav Ost. logowanie 21.10.2008 CO ON TU ROBI :!: [nic]

a odnosząc sie do tematu nikt nie miał by tego kontrolować poprostu stały przedział cenowy

ADIHC1 napisał/a:

Wiesz co to znaczy w miarę możliwości?

TAK :idea:
wiem to znaczy że każdy gm jest od czego innego jeden od targu drugi od multi a trzeci od czegoś innego ,a nie że gm zapierniczaja we wszystkim i zarazem w niczym

Druga sprawa to to że część gm kompletnie sie do tego nie nadaje bo kieruja sie swoimi uczuciami a nie rozumeme :neutral:

ADIHC1 napisał/a:

To teraz już wiesz, że maksymalna cena za skórę dzika to 200 G ; >

HAHAHAH tylko że gm mnietuniema każe handlować do 390 :?:

no i zobacz każdy gm mówi inaczej po prostu sami nawzajem sobie zaprzeczacie cały ten mechanizm handlu jest poprostu do D....

A GM nie potrafią miedzy sobą ustalić jednej ceny :-( za przedmioty

Shark - 02-03-2009, 15:49

Sasori napisał/a:
to znaczy że każdy gm jest od czego innego jeden od targu drugi od multi a trzeci od czegoś innego ,a nie że gm zapierniczaja we wszystkim i zarazem w niczym

W miarę możliwości to znaczy, że gm nie będzie siedział 24/7 pod kroplówką ...
W miarę możliwości to jest to kiedy ma czas, chęć i możliwość .

ADIHC1 napisał/a:

Czyli Sasori zalicytował to za 2,2 k .

Sasori, puknij się w głowkę, a raczej młotkiem w łeb,
bo każdy wie, że jedna sztuka nie kosztuje 2,2 k ...
Nie usprawiedliwiaj się średnimi cenami bo to żenada ...
Pomyśl, skoro załóżmy największa cena wynosi 30 mln, a najniższa 10 g to hmmm ...
Wychodzi, że np. średnia cena to 10k . I wtedy pomyśl, że te 30 mln sporo zawyżyło ...
I dojdź do wniosku, że może jednak dać mniej ?

Najlepszym rozwiązaniem byłyby stałe ceny, a gracze mogliby się licytować to upadłego,
jednak nadwyżka by przepadała . A zanim to wejdzie to może zrobić taki wykres,
od największe do najmniej oferty, tak jak strony z rankingiem .
Czyli w specjalnej zakładce na targu klikamy np. Skóra z dzika i
wyświetla się coś takiego :
1.Skóra z dzika szt.10 Cena : 50 000 000
2.Skóra z dzika szt. 50 Cena : 500 000
3.Skóra z dzka szt.12 Cena : 20 000

....

...

I może wtedy 'mądre' główy zakumają, że średnie ceny są takie, a nie inne bo ktoś zawyża ?

Sasori - 02-03-2009, 15:56

Widzę że czytanie ze zrozumieniem sie kłania, jak chcesz mogę ci podesłać kilka testów i se poćwiczysz od razu będzie lepiej :)

[ Dodano: 02-03-2009, 16:00 ]
Shark napisał/a:
Sasori, puknij się w głowkę, a raczej młotkiem w łeb,
bo każdy wie, że jedna sztuka nie kosztuje 2,2 k ...
Nie usprawiedliwiaj się średnimi cenami bo to żenada ...
Pomyśl, skoro załóżmy największa cena wynosi 30 mln, a najniższa 10 g to hmmm ...
Wychodzi, że np. średnia cena to 10k . I wtedy pomyśl, że te 30 mln sporo zawyżyło ...
I dojdź do wniosku, że może jednak dać mniej ?

a tak w ogóle to właśnie oto mi chodzi żeby GM nie dopuszczał do tego żeby jedna skóra poszła za 3g a druga za 10kk

wiec przejrzyj jeszcze raz to co napisałem a nie wyzywasz :sad:

ADIHC1 - 02-03-2009, 16:06

Sasori napisał/a:
NIe wręcz przeciwnie uważam że za dużo jest gm <wszczeególności tych którzy nic nie robią i sa w stanie spoczynku taki
[GM] Val Gaav Ost. logowanie 21.10.2008 CO ON TU ROBI :!: [nic]

Pozostawię to bez komentarza. Po prostu przejrzyj istniejące wątki (zdaje się, że nie poleciały do kosza).
Sasori napisał/a:
wiem to znaczy że każdy gm jest od czego innego jeden od targu drugi od multi a trzeci od czegoś innego ,a nie że gm zapierniczaja we wszystkim i zarazem w niczym

Nie, nie istnieje taki podział. Miałem na myśli to, że nierealne jest, żeby ta grupa osób zaczęło robić więcej przeznaczając większą część swojego wolnego czasu na zamiatanie gry. To wolontariat, nie praca. I znowu - jeśli zamierzasz na to odpowiedzieć, przeczytaj najpierw leżące na forum wątki..
Sasori napisał/a:
Druga sprawa to to że część gm kompletnie sie do tego nie nadaje bo kieruja sie swoimi uczuciami a nie rozumeme :neutral:

Poproszę konkrety.
Sasori napisał/a:

Gdzie tak napisał?

Sasori - 02-03-2009, 16:18

ADIHC1 napisał/a:

Poproszę konkrety.

Gm mnietuniema <nie nyguje jego pracy bo to jeden z najsolidniejszych GM gry> ale nie podoba mi się w nim to że za każdym razem jak daje kare , choć bym nie wiadomo jak bym się produkował blokuje mi rozmowe przez co nie mogę z nim dalej prowadzić rozmowy a jak wiemy do GM można odwoływać sie
pod specjalnym panelem który za każdym razem blokuje. to jest po prostu skandal
ADIHC1 napisał/a:

Gdzie tak napisał?
:(

Zajrzyj na jego prezentacje na MFO sw1 :wink:

na resztę odpowiem jak zapoznam sie z tymi watkami które każesz mi przeczytać :oops: