My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Wybór gemu

Lord Grindewald - 02-03-2009, 07:36
Temat postu: Wybór gemu
Każdy doskonale wie, że na początku gry gdy wybierzemy maga solidus da nam różdżke i ogień1*. Ja uważam, że gracz powinien wybrac gem jakim będzie chciał atakowac. Gdybyśmy wybierali opcje mag to moglibyśmy wybrac: Ogień1*, Lód1*, Wiatr1*, Ziemia1*, Pocisk magiczny1*. Urozmaiciłoby to grę na początkowych levelach no i łatwiej możnaby pokonac rapsa (wbijając atry ziemi w eterni) do tej pory gra narzuca nam ogień1* i robi się to nudne.
co o tym myślicie?

modyfikator - 02-03-2009, 07:56

No nawet, nawet :-)
marceli96 - 02-03-2009, 08:54

No nawet dobry pomysł.Ciekawe co myślą inni ?
Ziomusiq - 02-03-2009, 11:02

jak ja zaczynałem na S1 to był jeszcze wybór... widocznie był jakiś powód dlaczego zostało to usunięte - nie ma szans.
kaczmar - 02-03-2009, 12:39

Ogolnie pomysl dobry , podoba mi sie ale i tak kazdy by bral ziemie ;) wiadomo dlaczego... ale skoro tak jak napisal ZQ byl kiedys wybor to nie wprowadza tego znowu ;/
Kolorek - 02-03-2009, 13:18

Pomysł kiepski bo jak ktoś robi atry ziemi to bendzie miał gem ziemia na "start" wtedy nie musiałby wydać kasy 5-10 k :-)
Shark - 02-03-2009, 15:00

Każdy i tak na początku brałby Ziemię, nikt nie brałby lodu,
bo dostawałby go z questa ze skórami . Więc to jest ułatwienie,
a nie urozmaicenie . Na początkowym lvl możesz zdobyć bez wysiłku 2 gemy - ogień i lód .
Więc zostaje tylko Wiatr i Ziemia . Tylko, że ty wpadłeś na ten pomysł chcąc
łatwo zdobyć Ziemię . I najrzadziej wybieranym gemem byłby wiatr, najczęstszym - ziemia .
A lód & ogień każdy by omijał . Więc pomysł mija się z celem . Chcesz sobie kupić ziemie - zarób .

Night Crawler - 02-03-2009, 16:04

Jest to jedna z głupszych propozycji jakie widziałem...
Dlaczego chcesz sobie wszystko ułatwić? Gdyby było tak jak mówisz gra zmieniła by sie niewyobrażalnie. Wyobraź sobie te setki botów biegających na 5 lvlu z atrami na Ziemie... Ceny gemów sprowadzanych by momentalnie straciły na wartości... Zmniejszyła by sie ilość wojowników w grze... Raps byłby o wiele łatwiejszy do pokonania z atrami Ziemi... a wszystko to dlatego że pan Lord Grindewald i pare innych osób wpadło na pomysł ułatwienia gry...
Powiedział bym wiecej ale nie mam zamiaru powtarzać tego co powiedział Shark.
Pomysł żalowy, to gra rpg, ona nie może być tak łatwa jak byście chcieli.
Następnym razem przemyśl wszystkie skutki swojego pomysłu.
Pozdro