|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Kolorystyka MFO
llludek - 19-03-2009, 15:39 Temat postu: Kolorystyka MFO Propozycja bardziej wizualna/graficzna, niż mająca związek z samą grywalnością. A więc chodzi mi o to, żeby kolorystyka my fantasy zmieniała się wraz z porami roku. Wiem, że na święta była zmiana loga na świąteczne (tylko 1 raz chyba) i raz był śnieg widoczny na mapie. Nie wiem dlaczego takie efekty nie pojawiły się tego roku. Był co prawda temat o tym, że śnieg spowalnia grę, ale przecież można by w profilu zrobić opcję "włącz/wyłącz śnieg" i po problemie... Fajnie by było, gdyby logo MFO na jesieni było pokryte liściami, a w lato np. jakieś słońce lub coś w tym stylu. Poza tym można by zrobić podobne efekty na mapie, jak w przypadku śniegu. Sama kolorystyka strony też mogłaby ulec zmianie. Wiem, że ten pomysł nie wnosi dużo do samej gry, ale z pewnością było by to jakieś urozmaicenie i przyjemniej by się grało. Pomysł jest też łatwy do zrealizowania i wprowadzenie go w życie nie zajęłoby wiele czasu adminom. No i oczywiście można by było zorganizować konkurs na stworzenie tego typu grafik.
Shark - 19-03-2009, 15:58
Tzn, że samo logo to jestem jak najbardziej za tym pomysłem, widziałem coś podobnego w margonem i bardzo mi się podobało .
Ale co do drugiej propozycji, żeby wprowadzić te efekty na mapie ...
Przecież teraz na mapce jest i śnieg i piasek, więc nie wiem jakby wyglądały jesienne
liście na śniegu bądź piasku
llludek - 19-03-2009, 16:02
z tą mapką to mi bardziej chodziło o padający śnieg. taki jak był 2 (?) lata temu.
Shark - 19-03-2009, 16:08
Padający śnieg był teraz przy mini upku ... Hmm, no cóż, śnieg padał w jaskiniach,
śnieg padał w domku leśniczego (a kij z tym, że miał dach) itp .
Sam pomysł z logiem jest dobry, ale z warunkami atmosferycznymi zmieniającymi
się od pory roku - nie .
llludek - 19-03-2009, 16:12
no to mozna by te bledy poprawic...chodzi mi o sam efekt
MichuL - 19-03-2009, 16:13
jeśli chcesz, zrób wersję loga na różne pory roku, święta itp. o ile wiem Jacek nie jest jakimś tam grafikiem i nie zrobi sam loga (w takim np. Swarmie admin zna się na pixelarcie i robi świetne loga na zimę, walentynki, tłusty czwartek itp.)
sama propozycja nic nie da, tak jak z grafikami itemów - dajesz gotowe i mówisz, że będziesz robił następne jak będzie trzeba to może wejdzie
llludek - 19-03-2009, 16:45
no to mowie ze można by zrobic taki konkurs, w ktorym wybrano by najlepsze prace i zostałoby to wprowadzone. nie jest to raczej zbyt pracochlonne. tylko pytanie czy admin sie na tkaie cos zgodzi.
Kibell - 19-03-2009, 19:49
Po co ci coś takiego.....Jakby to byłą gra 3D to można by było ale bez przesady po co ci pory roku co??? Przecież to i tak nic nie zmieni ...tylko zwykłe kolory pixeli..I tak nikt na to nie będzie patrzał ,a komu będzie się chciało to robić jak chcesz to rób może nikt się nie pogniewa
QracK - 19-03-2009, 20:16
pomysł nawet fajny tylko mam jedno pytanko
"a w lato np. jakieś słońce"
jak sobie wyobrażasz stworzenie słońca? =]
llludek - 19-03-2009, 20:24
QracK napisał/a: | jak sobie wyobrażasz stworzenie słońca? =] |
to byl przyklad, niekoniecznie musi byc slonce
Nave - 19-03-2009, 20:58
Wkazdym razie te pory roku sa raczej nie potrzebne z tym sniegiem i wogule a pozatym to raczej i tak nie przejdzie , juz raczej leprzym pomyslem bylo w tamtym temacie z ta noca
Xezze - 20-03-2009, 09:57
Logo - ok . Pory roku - nie. Moim zdaniem nie powinno być różnych pór roku ponieważ i tak często teraz są lagi, a dodając pory roku np. padający śnieg...
kaczmar - 20-03-2009, 20:13
No nie wiem to z porami roku to raczej kiepski pomysl... dlaczego?
tak jak napisal Shark ... sa miejsca gdzie juz jest np. snieg... to co ? w lecie by stopnial?
nie no nie podoba mi sie
za to z logiem uwazam ze dobry przydaloby sie cos takiego nie tylko w zimie...
logo - tak
pory roku - nie xo
edekkuPL - 20-03-2009, 20:18
potwirdzam wszystkie odpowiedzi (mówię tu o tych, którzy uważają zmienianie loga na tak, a zmienianie na mapie na nie).
Ziomusiq - 20-03-2009, 22:16
O_o
śnieg przymulał strasznie(btw. zastanawia mnie czemu był on generowany w formie tekstu... moim skromnym zdaniem prościej użyć animacji + z-index, nie zamulałoby tak jak muliło przy gwiazdkach... (no i obrazek można adblocknąć a * nie ; > ) ), dodatki odpadają...
logo? whatever, to i tak jest brzydkie
|
|