My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Honorowa Walka

Kolorek - 19-03-2009, 17:47
Temat postu: Honorowa Walka
Cześć
Dziś chciałem zaprowaponować żeby wprowadzić jak gracz ma 20 % HP.To by wtedy nie można atakowac gracza bo pisało by:
Poczekaj aż gracz odpocznie
Walki by można toczyć od 70 % HP.Widzę często jak łapią graczy na mapie i atakuja graczy co mają mało HP.Jesli ten temat wejdzie to unikniemy takich pszypadków w grze.
Dzieki temu nie bendziemy atakowani badczas expienia jak mamy poniżej 70 % HP :-)

######################## Zapraszam Do Komentowania ####################################

Wariat - 19-03-2009, 17:49

A co zabili cię jak miałeś mało HP i Cię ruszyło ?? :cool:

Proste, że nie. PO tygodniu by pod miastem stało 40 osób z 20%HP :) Ja bym sobie specjalnie wbił 20% HP i bym czekał na przeciwników, leczył się i atakował . No zastanów się nad sensem twojej propozycji ?? A jak by Ci się atakowało jakbyś musiał wyszukiwać przeciwnika wśród 200 osób pod miastem ???

Kolorek - 19-03-2009, 17:52

Ale chyba nie bedą wiecznośc stać pod miastem z 20 % musza kiedyś się uleczyć :roll:
llludek - 19-03-2009, 17:52

Na NIE

gracz powinien tak opiekowac sie swoja postacia, zeby nie dochodzilo do takich sytuacji i tyle. a jesli tego nei robi to juz tylko jego problem. wiadomo ze zdazaja sie prypadki, kiedy ktos nei zdazy sie uleczyc, ale ta gra częściowo na sprycie i szybkosci polega...

pozatym ciezko by bylo takie cos wprowadzic, bo wymagaloby to duzych zmian w kodzie gry

a wlasnei ze beda stac wiecznosc, bo duzo osob rezygnuje gry i zostawia postacie na polu. pozatym to bylby dobry sposob na dozywotniego prota.

Kolorek - 19-03-2009, 17:56

Wszystko wam nie odpowiada dla mnie to ciekawy temat
MarCin_tcz - 19-03-2009, 17:59

Muszę to powiedzieć sry za offtop...

KOLOREK PO cholerę zakładasz co chwila tematy o pomocy / propozycjach nabijasz tylko sobie posty... A po 2/3/4 czyiś wypowiedziach piszesz zamknijcie to dla mnie zasługujesz na ostra ;) za zbędne i głupie tematy

@down

Naucz się edytować posty bocie :>

@@ https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?p=371266&sid=418af41266f2f67c2c34993c9f7b26b0#371266
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?p=370868&sid=418af41266f2f67c2c34993c9f7b26b0#370868
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=28576

jak byś nie mógł o to wszystko zapytać w 1 temacie ? opcja edytuj nie Gryzie!

llludek - 19-03-2009, 18:00

dla mnie tez bez sensu...zakladasz tematy, a jak ktos jest na nie to od razu mowisz, ze do zamkniecia...
Kolorek - 19-03-2009, 18:04

1.
Cytat:
KOLOREK PO cholerę zakładasz co chwila tematy o pomocy / propozycjach nabijasz tylko sobie posty

Moj pierwszy temat dziś :roll:

2. Nie nabijam postów :roll:
3.
Cytat:
za zbędne i głupie tematy

Moim zdaniem temat mi się podoba

4.
Cytat:
A po 2/3/4 czyiś wypowiedziach piszesz zamknijcie to dla mnie zasługujesz na ostra

Nie udawaj pr0 el0 gracza kturym nie jesteś
Bo wam wiecznie nic nie odpowiada :neutral:

5. W żadnych postach nie robie spamu

llludek - 19-03-2009, 18:09

Kolorek napisał/a:
Cytat:
A po 2/3/4 czyiś wypowiedziach piszesz zamknijcie to dla mnie zasługujesz na ostra

Nie udawaj pr0 el0 gracza kturym nie jesteś

co to ma byc za argument? zakladasz tematy, lewo sie ktos wypowie, a ty juz piszesz zeby zamknac...to bez sensu.

P.S. słownik w dłoń i do boju ;)

Wariat - 19-03-2009, 18:12

Kolorek napisał/a:
No to jeśli więcej osobom coś nie odpowiada, to może znak, że z Tobą jest coś nie tak nie z nami nie uważasz ?? Zastanów się nad tym :)
Shark - 19-03-2009, 18:57

Kolorek napisał/a:
Moim zdaniem temat mi się podoba

Muhahhahahahaha, spadłem z krzesła ^^ Nie no, cóż za osiągnięcie :lol: ><

@TOP
A mi się temat podoba . Tylko trzeba walnąć kilka poprawek .
Chodzi mi o to, że jak ktoś ma mniej niż 20% HP to można go zaatakować,
ale nie ma się z tego żadnego zysku . Wtedy można by przywrócić pvp na salamandrii,
żeby uniknąć tego głupiego łapania i tyle . I zwiększyłbym tą liczbę do 40% HP ;)

EdwinOdesseiron - 19-03-2009, 19:01

Pomysł zły, moi poprzednicy już podali najważniejsze argumenty przeciw niemu.

Ale niegłupim pomysłem byłoby np leczenie postaci do 60-70% hp po walce z graczem. Tomi mówił, że "postać to nie bot", więc pełnego leczenia nie będzie, ale byłby to jakiś kompromis pomiędzy tym stanowiskiem a absurdalną walką gdy gracz pada na pierwszego hita (doceńmy to, że ktoś umożliwia walkę zostawiając postać na mapie).

@UP

Bez sensu, walka w której nie można nic stracić jest lepsza niż prot. I jeszcze każdy musiałby widzieć ile gracz na mapie ma hp, żeby w razie czego go nie atakować.

Kibell - 19-03-2009, 19:28

Heh jaka ankieta......pszydało, by się takie coś nie przydało jak masz 20% hp to się leczysz i wchodzisz do miasta ...Poprostu jak jesteś off to nie zostawiaj postaci na polu

P.S jak robisz temat tak jak napisał llludek, słownik w dłoń i bez błędów ....

mnietuniema - 19-03-2009, 19:35

Rozważany jest pomysł, by była potrzebna zgoda gracza (zaatakowanego) na walkę na mapie.
Wariat - 19-03-2009, 19:49

mnietuniema napisał/a:
Rozważany jest pomysł, by była potrzebna zgoda gracza (zaatakowanego) na walkę na mapie.

Hah moim zdaniem jeden z lepszych pomysłów jakie ostatnimi czasy wyszły od Administracji. A jak chcecie rozwiązać problem ludzi offline ?? Bo 2000 osób pod miastem to troszkę nie tego .