My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Najlepszy Gracz Miesiąca

Zbysiu - 20-03-2009, 14:31
Temat postu: Najlepszy Gracz Miesiąca
Wpadłem na pomysł wprowadzenia czegoś takiego jak Najlepszy gracz miesiąca. Polegałoby to na tym, że gracz który zdobył najwięcej pkt. rankingowych w ciągu 30dni otrzymywałby powiedzmy 10mln golda. Taki ranking byłby wprowadzony tylko na s1 i s2, ponieważ na s3 można przelewac. Piszcie swoje komentarze :)
BloodStream - 20-03-2009, 14:57

Nie podoba mi się ten pomysł. Po pierwsze na niższych levelach gracze łatwiej zdobywają ranking, więc mają znacznie większe szanse na zdobycie tego tytułu, a dla nich kwota 10 mln byłaby zdecydowanie zbyt duża. Po drugie (nawiązując do pierwszego) wyobrażam sobie gracza, który na 10 lvlu zdobywa miano "najlepszego gracza miesiąca" - moim zdaniem to trochę krzywdzące dla innych. Po trzecie myślę, że byłoby to dodatkową pokusą do przelewania ranqu. Po czwarte wreszcie, czy gracz, który najlepiej pokonuje innych musi być najlepszy? Uważam, że o czymś takim powinno decydować więcej kryteriów, niż tylko zdobyty ranq.
Shark - 20-03-2009, 15:02

To już było .
Skoro miałby być nagradzany za cały miesiąc to po co są medale-dniówki ?
Moim zdaniem nie przejdzie .

Sax - 20-03-2009, 15:11

Czy ja wiem na większym lvlu dostaję się wiecej ranku..zobacz że po walce w turnieju najczęściej gracze z grupy 201-230 mają medal za najwięcej ranku w 24h więc nie bylibyśmy na straconej pozycji z mniejszymi lvlami
Zbysiu - 20-03-2009, 15:11

Cytat:
Uważam, że o czymś takim powinno decydować więcej kryteriów, niż tylko zdobyty ranq.

zgadzam się z tobą, ale np co?

Shark napisał/a:

za medale nie dostajesz kasy

Shark - 20-03-2009, 15:13

Zbysiu napisał/a:

Medale też są nagrodą .
Kasę dostajesz za turniej, wtedy widać, że jesteś najlepszym graczem w swoim przedziale .
A takie 30 dniówki to by były trochę nieuczciwe, bo gracz na 20 levelu zdobędzie mniej ranku niż gracz na levelu 40-100 ;)

Zbysiu - 20-03-2009, 15:25

Shark napisał/a:
A takie 30 dniówki to by były trochę nieuczciwe, bo gracz na 20 levelu zdobędzie mniej ranku niż gracz na levelu 40-100

niekoniecznie są przecież gracze mający nawet 8k ranq np aNis

fajnapostac - 20-03-2009, 15:40

Tak przekaże sobie ranq i będę miał 10mln golda za to, że mam kolegów na wysokich lvlach ? zastanów się . Na NIE .
Kamaize - 20-03-2009, 15:43

Zbysiu napisał/a:

To może zrobić medale miesięczne? Ale tylko w złocie i ranku.

Shark - 20-03-2009, 15:44

Zbysiu napisał/a:

8k to nie jest aż tak strasznie dużo, ale teraz mi powiedz ile aNis bije miesięcznie ?
Max 3k (moim zdaniem) . A taki dobry 50 level może wbić i z 10k ;)

BloodStream - 20-03-2009, 15:54

Sax napisał/a:
Czy ja wiem na większym lvlu dostaję się wiecej ranku..zobacz że po walce w turnieju najczęściej gracze z grupy 201-230 mają medal za najwięcej ranku w 24h więc nie bylibyśmy na straconej pozycji z mniejszymi lvlami

Pamiętaj, że miałoby to być obliczane miesięcznie, więc 10k ranqu dla zaczynających to nie jest jakiś kosmos, a na wyższych poziomach raczej tak.
Zbysiu napisał/a:
Cytat:
Uważam, że o czymś takim powinno decydować więcej kryteriów, niż tylko zdobyty ranq.

zgadzam się z tobą, ale np co?

Na pewno dodałbym jakiś punkt o "niekaralności" we wspomnianym zakresie czasu - w końcu ma to być najlepszy gracz. Dodatkowo może jakaś ankieta na Forum, gdzie można byłoby głosować na kogoś z pierwszej 50, może 100 z każdego świata.

aNisek - 20-03-2009, 16:11

Shark napisał/a:
Zbysiu napisał/a:

8k to nie jest aż tak strasznie dużo, ale teraz mi powiedz ile aNis bije miesięcznie ?
Max 3k (moim zdaniem) . A taki dobry 50 level może wbić i z 10k ;)

:D podany jako przykład :D -ale ja to zły przykład, ja nie walczę ;) już odpuściłem sobie tą gierkę ;D czasami wejdę i wyślę poja tak jak dziś i padnę bo trafię na mega noobstata ^^

Jeśli chodzi o pomysł...hmm dobre - tyle, że mogłoby to być 35 MF miesięcznie za najwięcej wbitego ranku ^^ To uatrakcyjniło by propozycję a 35 MF jest równe na każdym lvl w przeciwieństwie do 10 mln golda załóżmy w przedziale 10-20 lvl

Zbysiu - 20-03-2009, 16:51

fajnapostac napisał/a:
Tak przekaże sobie ranq i będę miał 10mln golda za to, że mam kolegów na wysokich lvlach ? zastanów się . Na NIE .

przekaż sobie ranq na s1 to na pewno w ciągu miecha dostaniesz bana ;p

kaczmar - 20-03-2009, 17:06

Co do pomyslu... jezeli nagroda ma byc kasa to napewno na nie... tak jak ktos powiedzial ... jak maly lvl [powiedzmy 10] zdobedzie duzo ranku to te 10 mln to jest za duzo... mimo ze wg mnie latwiej zdobyc rank na wiekszym lvlu
jezeli nagroda bylyby MF'y to jeszcze nie jest zle , ale skoro sa dniowki to dalej nie rozumiem po co bylaby nagroda za miesiac... moim zdaniem raczej lepiej jest tak jak jest i juz , o! ^^
Zbysiu napisał/a:
przekaż sobie ranq na s1 to na pewno w ciągu miecha dostaniesz bana ;p

wiesz... tu sie nie zgodze ;)

Zbysiu - 20-03-2009, 19:08

kaczmar napisał/a:
jezeli nagroda ma byc kasa to napewno na nie... tak jak ktos powiedzial ... jak maly lvl [powiedzmy 10] zdobedzie duzo ranku to te 10 mln to jest za duzo... mimo ze wg mnie latwiej zdobyc rank na wiekszym lvlu

można wprowadzic podział nagród np dla mniejszych lvl (1-20) 500k, dla 21-40 2kk itd, ale pomysł z MFami też nie jest zły