|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Nowa rzecz do stat- Aspiracja
modyfikator - 24-03-2009, 09:56 Temat postu: Nowa rzecz do stat- Aspiracja Wkurza mnie to, że losowo jest wybierane kto będzie zaczynał walkę. Proponuje stworzyć w statach takie coś jak Aspiracja. Ten kto ma więcej aspiracji ten zaczyna walkę.
Wariat - 24-03-2009, 10:05
Aspiracja (med.) - inaczej zachłyśnięcie. Przypadkowe pobranie z wdechem płynu, kęsu pokarmowego lub ciała obcego podczas połykania. Prowadzi do groźnych objawów ostrej niedrożności oddechowej.
Chyba nie bardzo dobrałeś nazwę tej nowej statystyki
Jestem na nie, bo to by tylko hiterom pomogło.
Pierwszy atakuje ten, kto ma mniej ataku i tak jest dobrze.
gosia - 24-03-2009, 12:12
Wariat napisał/a: | Aspiracja (med.) - inaczej zachłyśnięcie. Przypadkowe pobranie z wdechem płynu, kęsu pokarmowego lub ciała obcego podczas połykania. Prowadzi do groźnych objawów ostrej niedrożności oddechowej.
Chyba nie bardzo dobrałeś nazwę tej nowej statystyki |
Nie doczytałeś innego znaczenia tego słowa
Wariat napisał/a: | Pierwszy atakuje ten, kto ma mniej ataku i tak jest dobrze. |
Wcale tak nie jest, widziałam wiele walk kiedy noobstat, gracz z większym atakiem, zaczyna w walce.
I pytanie do autora tematu: jak to miało by wyglądać? w tą aspiracje trzeba by było dodawać pkt statystyk tak jak w żywotność czy w siłę?
Jelsyn - 24-03-2009, 12:57
modyfikator, Ciebie to wkurza, ale to jest jedna z najlepszych rzeczy w tej grze, taki smaczek dzięki któremu nigdy nie możesz być pewien tego czy wygrasz w walce, oczywiście jestem na nie
Mariko - 24-03-2009, 13:36
Na nie, bo po co to komu. Rozrzedzać jeszcze bardziej statystyki? A co zrobisz dla osób już z większym lvlem? Będą nabijać tą aspirację od zera? Np. na wyższym lvlu gracz A wbija lvl przez tydzień, gdzie gracz B z mniejszym lvlem robi średnio 4 lvle w ciągu tygodnia (chyba wiadomo o co mi chodzi). Taka drobna niewiedza i fart losu naprawdę nadają jakiś klimat, w końcu niedługo wszystko będzie od czegoś zależeć w tej grze...
Lag - 24-03-2009, 13:46
a co jeśli mają po tyle samo "aspiracji"? nie widzę potrzeby wprowadzania takiej zmiany, jeśli masz dobrą postać to nawet jak zaczniesz 2 to wygrasz
Kolorek - 24-03-2009, 14:03
Jeśli zaczynasz drugi to weźmiesz go na speeda
I wygrasz z graczem
Ktoś tak mówił ze jak się 2 zaczyna to wtedy wygrywa się .....
BloodStream - 24-03-2009, 14:24
Kolorek napisał/a: | Ktoś tak mówił ze jak się 2 zaczyna to wtedy wygrywa się ..... |
Chyba, że padniesz na hita
Co do tematu, to "rozrzedzanie statystyk" nie jest dobrym pomysłem. Już i tak jest dużo możliwości do tworzenia postaci. Pomysł tylko dla hiterów - jestem na nie.
Shark - 24-03-2009, 14:38
Jestem na nie, bo tą "aspirację" tworzą Twoje staty, to od Twoich stat zależy kto
pierwszy zaczyna ;>
fajnapostac - 24-03-2009, 14:58
No to przydało by się 20 pkt statystystyk za lvl co ? Nie przydatne, bez sensu, niszczy uniakalne staty jestem na nie .
MichuL - 24-03-2009, 17:54
full w atak/"aspiracje" i trochę w szczęście żeby trafić i kto podskoczy ? ... pomyśl zanim wyskoczysz z głupią propozycją
|
|