My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Nowa rzecz do stat- Aspiracja

modyfikator - 24-03-2009, 09:56
Temat postu: Nowa rzecz do stat- Aspiracja
Wkurza mnie to, że losowo jest wybierane kto będzie zaczynał walkę. Proponuje stworzyć w statach takie coś jak Aspiracja. Ten kto ma więcej aspiracji ten zaczyna walkę.
Wariat - 24-03-2009, 10:05

Aspiracja (med.) - inaczej zachłyśnięcie. Przypadkowe pobranie z wdechem płynu, kęsu pokarmowego lub ciała obcego podczas połykania. Prowadzi do groźnych objawów ostrej niedrożności oddechowej.

Chyba nie bardzo dobrałeś nazwę tej nowej statystyki :)

Jestem na nie, bo to by tylko hiterom pomogło.

Pierwszy atakuje ten, kto ma mniej ataku i tak jest dobrze.

gosia - 24-03-2009, 12:12

Wariat napisał/a:
Aspiracja (med.) - inaczej zachłyśnięcie. Przypadkowe pobranie z wdechem płynu, kęsu pokarmowego lub ciała obcego podczas połykania. Prowadzi do groźnych objawów ostrej niedrożności oddechowej.

Chyba nie bardzo dobrałeś nazwę tej nowej statystyki :)

Nie doczytałeś innego znaczenia tego słowa :)

Wariat napisał/a:
Pierwszy atakuje ten, kto ma mniej ataku i tak jest dobrze.

Wcale tak nie jest, widziałam wiele walk kiedy noobstat, gracz z większym atakiem, zaczyna w walce.

I pytanie do autora tematu: jak to miało by wyglądać? w tą aspiracje trzeba by było dodawać pkt statystyk tak jak w żywotność czy w siłę?

Jelsyn - 24-03-2009, 12:57

modyfikator, Ciebie to wkurza, ale to jest jedna z najlepszych rzeczy w tej grze, taki smaczek dzięki któremu nigdy nie możesz być pewien tego czy wygrasz w walce, oczywiście jestem na nie :)
Mariko - 24-03-2009, 13:36

Na nie, bo po co to komu. Rozrzedzać jeszcze bardziej statystyki? A co zrobisz dla osób już z większym lvlem? Będą nabijać tą aspirację od zera? Np. na wyższym lvlu gracz A wbija lvl przez tydzień, gdzie gracz B z mniejszym lvlem robi średnio 4 lvle w ciągu tygodnia (chyba wiadomo o co mi chodzi). Taka drobna niewiedza i fart losu naprawdę nadają jakiś klimat, w końcu niedługo wszystko będzie od czegoś zależeć w tej grze...
Lag - 24-03-2009, 13:46

a co jeśli mają po tyle samo "aspiracji"? nie widzę potrzeby wprowadzania takiej zmiany, jeśli masz dobrą postać to nawet jak zaczniesz 2 to wygrasz :)
Kolorek - 24-03-2009, 14:03

Jeśli zaczynasz drugi to weźmiesz go na speeda :)
I wygrasz z graczem
Ktoś tak mówił ze jak się 2 zaczyna to wtedy wygrywa się .....

BloodStream - 24-03-2009, 14:24

Kolorek napisał/a:
Ktoś tak mówił ze jak się 2 zaczyna to wtedy wygrywa się .....

Chyba, że padniesz na hita :-)

Co do tematu, to "rozrzedzanie statystyk" nie jest dobrym pomysłem. Już i tak jest dużo możliwości do tworzenia postaci. Pomysł tylko dla hiterów - jestem na nie.

Shark - 24-03-2009, 14:38

Jestem na nie, bo tą "aspirację" tworzą Twoje staty, to od Twoich stat zależy kto
pierwszy zaczyna ;>

fajnapostac - 24-03-2009, 14:58

No to przydało by się 20 pkt statystystyk za lvl co ? Nie przydatne, bez sensu, niszczy uniakalne staty jestem na nie .
MichuL - 24-03-2009, 17:54

full w atak/"aspiracje" i trochę w szczęście żeby trafić i kto podskoczy ? ... pomyśl zanim wyskoczysz z głupią propozycją