My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Sklep i... i nic wiecej

Night Crawler - 04-04-2009, 18:42
Temat postu: Sklep i... i nic wiecej
Joł,
Mam dwie propozycje, szukałem ale nie znalazłęm niczego podobnego, jeśli sie myle to prosze o zamknięcie tematu.

Propozycja pierwsza:

Myśle że na obrazku widać o co mi chodzi jeśli nie, to już tłumacze:
Chodzi o to żeby podczas kupowania nowego EQ był podgląd swojego własnego (tego który masz w tym momencie na sobie). Pozwoliło by to na szybkie porównanie i podjęcie decyzji o kupnie ekwipunku.

Propozycja druga:
Propozycja usunięta!

Jelsyn - 04-04-2009, 18:46

Night Crawler, 1 pomysł podoba mi się ;D i to bardzo, niby nic, ale jednak ułatwienie dla tych którzy się spieszą ;D
Co do drugiego pomysłu, to uważam, że jest on zbędny ponieważ chyba nikt nie rozkłada statystyk po resecie klikając plus ;P masz opcje, że możesz napisać ile ma Tobie dodać statystyki ;> chociaż pomysł może zostać wprowadzony :)

TheQuestion - 04-04-2009, 18:49

Ten drugi bez sensu :P Jak klikniesz prawym i napiszesz -200 to ci odejmie 200 pkt ;P
Co do pierwszego nie mam zdania.

Night Crawler - 04-04-2009, 18:50

Jelsyn napisał/a:
Co do drugiego pomysłu, to uważam, że jest on zbędny ponieważ chyba nikt nie rozkłada statystyk po resecie klikając plus ;P masz opcje, że możesz napisać ile ma Tobie dodać statystyki ;> chociaż pomysł może zostać wprowadzony

Tak? Nie wiedziałem, to zmienia postać rzeczy.
Jeśli to co mówisz jest prawdą to wycofuje drugą propozycje

Jelsyn - 04-04-2009, 20:34

Night Crawler, nie mów mi, że jak robiłeś resa to siedziałeś i klikałeś 10 minut bo się pomyliłeś ? ;D
Lag - 04-04-2009, 20:44

Night Crawler napisał/a:
Propozycja druga:
Gdy awansujesz na wyższy poziom lub resetujesz statystyki to rozkładasz punkty statystyk za pomocą przycisku (plusa?), jeśli jednak podczas dodawania przejedziesz o kilka za dużo to jedyne co możesz zrobić to wyczyszczenie i robienie wszystkiego od nowa. Moją propozycją jest dodatkowy przycisk obok 'plusa', mianowicie 'minus' <- odejmowałby on 1 punkt.

przecież możesz kilknąć PPM na plusa i wpisac -1 i będzie po kłopocie.
1 propozycja dobra, chociaż równie dobrze możnaby sobie kilka kart otworzyc.

Nargo - 04-04-2009, 21:11

1 pomysl dobry , nie trzeba bedzie wchodzic w Opcje Plecak/Gracz i do Ekwipunku :)
llludek - 04-04-2009, 21:37

1 funkcjonalne i przydatne. ulatwia kupowanie/sprzedawanie
2 niepotrzebne jak dla mnie :)

Kolorek - 04-04-2009, 21:41

1. Pomysł się mi nie podoba bo każdy wie jakie ma na sobie eQ

2.Pomysł dobry kiedyś robiłeś reset stat to złe rozłożyłem i musiałem on nowa rozkładać 1400 pkt :neutral: .Jeśli by weszło do MFO to tylko się by klikało - i git a nie od nowa wszystkie punkty g:D>

ADIHC1 - 04-04-2009, 22:51

Kolorek napisał/a:
1. Pomysł się mi nie podoba bo każdy wie jakie ma na sobie eQ

Może i każdy wie, co ma na sobie, ale o ile lepsze EQ może kupić - już nie. Chyba, że powiesz mi, że znasz na pamięć statystyki przedmiotów jakie masz na sobie. W każdym bądź razie nie sądzę, żeby wspomniana przez NC propozycja była potrzebna - w końcu wystarczy plecak otworzyć w jednej zakładce przeglądarki, a sklep w drugiej (jak ktoś gra wciąż spod IE6, to czas na aktualizację, heheh).
Kolorek napisał/a:
2.Pomysł dobry kiedyś robiłeś reset stat to złe rozłożyłem i musiałem on nowa rozkładać 1400 pkt :neutral: .Jeśli by weszło do MFO to tylko się by klikało - i git a nie od nowa wszystkie punkty g:D>

Czy Ty czytasz tematy, w których się wypowiadasz?
TheQuestion napisał/a:
Jak klikniesz prawym i napiszesz -200 to ci odejmie 200 pkt

Lag napisał/a:
przecież możesz kilknąć PPM na plusa i wpisac -1 i będzie po kłopocie.

Night Crawler - 05-04-2009, 10:10

Ja wiem że można otworzyć w innej zakładce i tak do tej pory robiłem. Uważam jednak że sposób przezemnie zaproponowany byłby dużo bardziej wygodny i... profesjonalny (hahaha!).

Co do drugiej mojej prozpozycji to sie z niej wycofuje i prosze o nie komentowanie jej. Chciałem ją usunąć z mojego pierwszego posta ale nie wiem czy mogę. Jeśli tak to ją usunę.

Shark - 05-04-2009, 10:17

Z 1 pomysłem się już spotkałem, chyba cochiloco albo mnietuniema to proponowali,
jak dla mnie bardzo dobry pomysł, chociaż jak już mówił ADIHC - można otworzyć 2 karty .

Co do 2 pomysłu nie będę się wypowiadał, bo koledzy wyżej wszystko na jego
temat napisali i nie mam czym ich uzupełnić .

M3tzu - 05-04-2009, 11:15

Night Crawler napisał/a:
Ja wiem że można otworzyć w innej zakładce i tak do tej pory robiłem. Uważam jednak że sposób przezemnie zaproponowany byłby dużo bardziej wygodny i... profesjonalny (hahaha!).

moze i masz racje , ale biorac pod uwage terminy update to mozemy pomarzyc tylko i spamowac na forum :D

Night Crawler - 05-04-2009, 13:41

M3tzu napisał/a:
moze i masz racje , ale biorac pod uwage terminy update to mozemy pomarzyc tylko i spamowac na forum

Prawde mówiąc to nie licze na wiecej niż na to, że za kilka lat kiedy adminj bedzie robił słynne MFO3 to zajrzy tutaj i może coś w oko mu wpadnie.

M1lan - 05-04-2009, 18:29

Pomysł dobry. Wygodniejjszy od otwierana dwóch kart.
Mi sie podoba ; )