My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Przywrócenie dawnego targu

Lord Grindewald - 17-04-2009, 14:10
Temat postu: Przywrócenie dawnego targu
Pewnie wielu graczom ze mną na czele nie podobają się wczorajsze zmiany targu dlatego chcę zrobic ankietę. Jak wiadmomo zostaną nałożone ceny maxymalne itemów ;/ Po co to? Jak komuś będzie bardzo zależało żeby kupic jakiś item i ktoś go przelicytuje na cenę maxymalną to nie będzie mógł już przelicytowac ? Przecież to bezsensu! Jeszcze rozumiem, że admin nie może znaleźc osoby odpowiedniej na stanowisko gm, bo mu się nie chce lub nie ma czasu, to pomoże to na s1/2. Ale na s3 nie powinno byc żadnych zmian. Nie mówię to dlatego, że przelewam kasę. No i na koniec dodam - te odtępy w liczbach większych niż 1000 to wygląda beznadziejnie jak się było przyzwyczajonym przez ponad rok do wcześniejszego wyglądu.
Kolorek - 17-04-2009, 14:17

Cytat:
ak komuś będzie bardzo zależało żeby kupic jakiś item i ktoś go przelicytuje na cenę maxymalną to nie będzie mógł już przelicytowac ?

można przebijać ale później nadwyżki będą skracane ....
Zobaczyłbyś ile jest przekrętów na targu w eterni lub lang
Pomysł z automatycznie obcinanymi nadwyżkami jest dobry :-P

Lord Grindewald - 17-04-2009, 14:42

Kolorek napisał/a:
można przebijać ale później nadwyżki będą skracane ....

To jeszcze lepiej :roll: Ktoś kto ma najwięcej kasy będzie mógł wszystko licytowac za ogromne sumy i nikt go nie przebije, a potem nadwyżka zostanie skrócona i kasa mu wróci? Czy przepadnie, bo jeśli tak to ok.

EdwinOdesseiron - 17-04-2009, 14:45

Lord Grindewald, nadwyżka przepadnie.
Zresztą pamiętaj że ten mechanizm jest dopiero w planach, na razie nie ma obcinania, ceny maksymalne są tylko w celu informacyjnym.

Ja uważam, że należałoby usunąć tą ramkę z informacją, że wygrane aukcje dochodzą po godzinie. Moim zdaniem wystarczy to raz umieścić w aktualnościach, tak to niepotrzebnie zajmuje miejsce.

Co do odstępów - lepsze by były kropki zamiast spacji ;)

llludek - 17-04-2009, 14:47

Lord Grindewald napisał/a:
Ale na s3 nie powinno byc żadnych zmian.

na s3 nie ma zmian, poza odstępami między liczbami...

Lord Grindewald - 18-04-2009, 09:12

EdwinOdesseiron napisał/a:
Co do odstępów - lepsze by były kropki zamiast spacji

Heh, Ty to masz wpływy :D looknąłem właśnie na targ i zamiast odstępów są kropki.

EdwinOdesseiron - 18-04-2009, 10:49

No właśnie też to zauważyłem ;) również zniknęły te napisy "limit ceny" przy towarach, które nie mają limitu, więc myślę że po prostu Tomi jeszcze ulepszał nowe funkcje :P
(tylko ta niepotrzebna ramka została ;) )

@EDIT

Te kropki w dużych liczbach to bardzo stary pomysł, ale tam jeszcze proponowano, żeby kropki były widoczne już przy wpisywaniu oferty. W końcu to na tym etapie najłatwiej się pomylić o 1 zero. Może to też dałoby się dorobić? :)

Lord Grindewald - 18-04-2009, 12:53

Dobrze by było, trudniej o pomyłke kiedy kropki odznaczają odstęp między 3 cyframi i może mniej będzie niepotrzebnych operacji GMa kiedy gracze nie będą się "mylić" na targu.
Afirion - 18-04-2009, 14:17

EdwinOdesseiron napisał/a:
No właśnie też to zauważyłem ;) również zniknęły te napisy "limit ceny" przy towarach, które nie mają limitu, więc myślę że po prostu Tomi jeszcze ulepszał nowe funkcje :P
(tylko ta niepotrzebna ramka została ;) )

@EDIT

Ta ramka jest bardo potrzebna, nawet nie wiecie ile pytań do GM`ów jest o przedmioty które nie dochodzą natychmiast po skończonej aukcji

EdwinOdesseiron - 18-04-2009, 14:41

Azxcpl, domyślam się że początkujący tego nie wiedzą (również podobne tematy pojawiają się na forum) - ale wyświetlanie tego ciągle jest irytujące. Może by zrobić opcję w profilu? albo wyświetlać tylko niskim levelom?
M1lan - 18-04-2009, 18:57

Lord Grindewald: jak długo nie ma nawet malutkiego upka to wszyscy mówią, że twórcy się lenią. A jak już wprowadzą jakis upek to takim jak Ty to się nie podoba... Nie sądzisz, że tej grze upy są potrzebne :?:
EdwinOdesseiron - 18-04-2009, 19:30

Przeczytaj dokładnie temat ...

Lord Grindewald napisał/a:
Czy przepadnie, bo jeśli tak to ok.

Czyli OK :mrgreen: i kropki też wprowadzone, wygląda to lepiej niż ze spacjami (choć nie sądzę żeby sugestia była wzięta z tego tematu ;) ).

ADIHC1 - 19-04-2009, 00:16

Przede wszystkim: obecne rozwiązanie nie jest systemem z TODO - ten wciąż powstaje. To co trafiło do gry, to jedynie rozwiązanie PROWIZORYCZNE! Nadwyżki nie są automatycznie odcinane, pojawiają się jedynie informacje, że gracz zalicytował powyżej ustalonej ceny i może grozić mu za to kara więzienia. Przynajmniej mamy z głowy zażalenia typu "nie wiedziałem, że nie można tak wysoko licytować".

Kiedy pojawi się zapowiadany od wielu miesięcy system (jeśli w ogóle się pojawi), to nadwyżki będą automatycznie odcinane, a złoto będzie przepadać.

Bez względu na to, jak kontrowersyjna jest to zmiana (sztuczne narzucanie limitów) i tak nie ma co liczyć na jej cofnięcie. Zacznijcie się przyzwyczajać.

Elfen Lied - 19-04-2009, 18:46

Dodatek nie robi większej różnicy, osobiscie mi to nie przeszkadza a wręcz mogę powiedzieć że jest tylko jeden plus z wiadomoscia o maksymalnych cenach.
Można byłoby dodać drugi komunikat z nastepujaca trescią "czy chcesz zalicytować dany przedmiot za cenę maksymalną".

Folh Lord - 19-04-2009, 19:59

Moim zdaniem do bardzo dobry pomysł.
Raz się pomyliłem ile daje za miksture życia lvl4 i dałem 1milion 200 tysięcy a myślałem że 120 tysięcy.
Jeszcze raz to bardzo dobry pomysł.