|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Limit ceny na targu.
Walkmen - 23-04-2009, 08:37 Temat postu: Limit ceny na targu. Dzisiaj loguję się na konto, zakładka targ, szukaj eliksiry ... i szok!!!! Jestem w Langeburg a tam :
Cytat: | Eliksir Sztuk: 2
Sprzedaje: eClipse
Limit ceny: 3.600.000 G
(1.800.000 G za sztukę)
Najwyższa oferta:
2.000.000 G
przez Raffio |
To jakieś nieporozumienie! Czyli jak ktoś będzie chciał przelewać legalnie złoto to może za sponsorować gracza ceną nawet 1,8kkG/szt!! Przecież te "usprawnienia" są gorsze jak były. Od jakiegoś tygodnia eliksiry na całym starym kontynencie (za wyjątkiem Folhort) można kupić w cenie 500-590k/szt) Nikt rozumny teraz nie skupuje wyżej bo jest ich tak dużo a nabywców niewiele. A tutaj taka przeginka.
Czy ten "Limit ceny: 1.800.000 G za sztukę to na pewno jest to co administracja chciała wprowadzić? Myślę, że jednak nie.
Zajrzałem do zakładki średnie ceny w Langenburg i moje przypuszczenia utwierdziły się:
Cytat: | Eliksir min 500000 G max 661500 G sprzedano 39 średnio 566598 G |
W takiej sytuacji powyższa transakcja pomiędzy eClipse i Rafio to jawny przelew złota.
Proszę Administrację by ten "wynalazek z limitem cen" jak najszybciej poprawiła/usunęła/dopracowała*
* niepotrzebne skreślić.
Guidos69 - 23-04-2009, 08:42
Walkmen mnie tez to zszokowalo jak to widzialem. =/
No nic mowi sie 'trudno' ale jestem za tym zeby ten Limit Ceny wykasowac wtedy bedzie bezpieczniej i sprawiedliwiej...
Walkmen - 23-04-2009, 08:45
Dodam jeszcze, że zniknęło (mi) powiadomienie do [GM] o podejrzanej aukcji. Teraz jak mam zgłaszać przekręty/przelewy??
Guidos69 - 23-04-2009, 08:46
Chodzi o to (chyba) z tym powiadomieniem do [GM] ze jak da wiecej niz limit ceny czyli te 3.6kk to dopiero bedzie ten znaczek ... Nie wiem czy tak ale takie jest moje podejrzenie do tego. Mysle ze to jest niesprawiedliwe troche =/
Walkmen - 23-04-2009, 08:49
Jeżeli tak to będzie wyglądało to ... może ja będę jawnie i legalnie przelewał złoto (chętni już się zapisywać)? Chyba nie o to chodziło Administracji. Poczekamy na jakiś ruch z ich strony.
Kolejne spostrzeżenie to to, że limit ceny jest w Langenburg ale już w Eliar nie. W Eliar jest po staremu. A to może eClipse ma jakieś wtyki i na czas aukcji wprowadził sobie ten limit ceny bo jak robić przekręty kiedy cena max jest taka niska?
Guidos69 - 23-04-2009, 08:58
Ten Limit Ceny jest chyba tylko w Eternia > Langeburg > Urkaden poniewaz tam sie te gemy sprzedawaja wiadomo juz ktore ... wiec to chyba jest TO
A co do eClipse on zawsze takie wtyki ma ;>
PS. Jakby co to ja chetny na legalne przelewy
Anonymous - 23-04-2009, 09:47
1. Każde miasto ma swoje własne limity na wszystkie przedmioty.
2. Ikonka zgłoszenia do GM pojawia się jak się przekroczy dozwolony limit.
3. Limit cezy można w każdej chwili zmienić, podajcie jaki wg was będzie najodpowiedniejszy dla Eterni/Langeburg/Urkaden.
Walkmen - 23-04-2009, 10:43
[GM] MapY napisał/a: | 1. Każde miasto ma swoje własne limity na wszystkie przedmioty.
... |
I tak powinno być bo ceny eliksirów są inne jak Eterni czy Langenburg (nizsze) w porównaniu do Folhort i Ballis (wyższe). Chyba wszyscy GM przyjeli, że max za 1 eliksir można dać 1kkG a ja się z tym nie zgodzę. Taką cenę można wyciągnąć w Folhort czy Ballis ale nie w miastach początkowych a tam większość przekrętów się dokonuje. No bo jak gracz z Ballis specjalnie przepłynął z Salamandrii wydał 1kkG, udał się do Urkaden by tam wydać za 4 eliksiry 4kkG gdzie tego samego dnia były jeszcze inne sztuki po 600k nieprzelicytowane. A gdzie jeszcze teraz powrót do Salamandrii? W sumie na te 4 eliksiry poświęci 6kkG i pkt ruchu a w Ballis można bez problemu eliksiru dostać po 650-700k/szt. W tym drugim przypadku koszt wyniesie poniżej 3kkG.
[GM] MapY napisał/a: | ...2. Ikonka zgłoszenia do GM pojawia się jak się przekroczy dozwolony limit.
... |
Ikona zawsze powinna być widoczna a nie tylko wtedy gdy jest przekręt.
[GM] MapY napisał/a: | ...3. Limit cezy można w każdej chwili zmienić, podajcie jaki wg was będzie najodpowiedniejszy dla Eterni/Langeburg/Urkaden. |
Ja powiem, że limit ceny dla eliksiru niech będzie max ceną za eliksir. Ktoś inny (przekrętas) powie, że tak jest dobrze, czyli limit 3 razy wyższy od max ceny za przedmiot za ostatni miesiąc. Według mnie totalna bzdura.
Kolejną sprawą jest to, że ktoś zrobił przekręt i np.: sprzedał 1 eliksir za 19kkG (został za to ukarany) to i w cenach średnich za dany miesiąc ta cena jest i teraz można już legalnie dać np za 1 eliksir 18kkG. Uważam, że jeżeli gracz został ukarany za przelew to i jego cena powinna być wykasowana jak max za dany przedmiot.
M3tzu - 23-04-2009, 10:50
Walkmen, eclipsia nie zbanuja , nikt na to nie reaguje . te limity to tylko jedna wielka bajka nic to dobrego nie przynioslo.
interesujace co z tym zrobia ;d
Walkmen - 23-04-2009, 11:01
M3tzu napisał/a: | eclipsia nie zbanuja , nikt na to nie reaguje |
Kilka razy już został ukarany za przelew a nawet mu skasowano konto ale tutaj nie chodzi tylko o niego. Podobnych graczy jest całe mnóstwo a jeżeli to "coś" wejdzie w życie na całego to będzie ich jeszcze więcej.
SaKe - 23-04-2009, 11:09
jak dla mnie w 3 poczatkowych miastach limit elkow powinien byc 650-700k...ludzie kupuja glownie po 500-600k,czasami taniej,ale jak ktos chce kupic sobie troche elkow taniej,to nieraz da te 700k...
dawidtysler209 - 23-04-2009, 12:08
SPAM https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=28431
mnietuniema napisał/a: | Ponieważ eliksiry są do nabycia w Ballis za 1kk to tę cenę uznaję za maksymalną dozwoloną (sklepową). |
Guidos69 napisał/a: | A co do eClipse on zawsze takie wtyki ma ;> |
Wiadoma rzecz ; D
Do zamknięcia.
Walkmen - 23-04-2009, 12:24
dawidtysler209 napisał/a: | Wiadoma rzecz ; D
Do zamknięcia. |
Tak dla niewtajemniczonych dawidtysler209 i eClipse to ta sama osoba i czemu mi na pw w grze wysłała:
Temat zamknie ktoś inny i w odpowiednim momencie ale jeszcze nie teraz.
[Ex-GM] Shell - 23-04-2009, 12:40
Guidos69 napisał/a: | Walkmen mnie tez to zszokowalo jak to widzialem. =/
No nic mowi sie 'trudno' ale jestem za tym zeby ten Limit Ceny wykasowac wtedy bedzie bezpieczniej i sprawiedliwiej... |
SZOK! BEZPIECZEŃSTWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ! NA STOS ZE ZDRAJCAMI!
Ludzie opanujcie się : p
dawidtysler209 - 23-04-2009, 12:54
Walkmen napisał/a: | Tak dla niewtajemniczonych dawidtysler209 i eClipse to ta sama osoba i czemu mi na pw w grze wysłała:
Cytat:
Pal stąd gume.
komentarz. To nie ja i proszę nie zarzucac czegos co nie ma potwierdzenia. |
Ja jak i kolega wyżej nie gramy i nie bierzemy już aktywnego udziału w grze..
|
|