My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Statystyki ekwipunku

Kamaize - 24-04-2009, 08:04
Temat postu: Statystyki ekwipunku
Co wy na to żeby dodać "stopnie ekwipunku" (nie wiedziałem jak to nazwać) tj. żeby te bronie które lecą z bossów miały nieznacznie różniące się statystyki. Dajmy na to tasak. żeby odejmował mniej od speeda ale więcej od celności lub ataku. Mogłyby być również wprowadzone oznaczniki takiego ekwipunku np. najlepszy z jednego rodzaju ekwipunku np. Zielony pancerz (1) itd. Wypowiadajcie się.
Amfanatik - 24-04-2009, 08:42

Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi o.O
Ale o ile dobrze trybie - jestem na nie. Dlaczego? Już tłumaczę.
Ekwipunek jest zbalansowany. Osoby które chcą mieć więcej ataku, muszą ponieść koszta w ujemnych statach szybkości czy uników etc. Nie ma czegoś takiego jak "najlepsza" na dany lev. Co z tego, że jedna będzie miała o xxx+ do atk skoro inna z mniejszym będzie miała jeden slot więcej?
Dobrze jest jak jest. Nie udziwniać.

EdwinOdesseiron - 24-04-2009, 14:51

Chodzi Ci o to, żeby część przedmiotów była słabsza? Tzn każdy przedmiot ma słabszą i lepszą wersję?
Absolutne nie, już teraz są przedmioty mniej lub bardziej cenne i użyteczne, i to wystarczy.

Ukryty_Samuraj - 24-04-2009, 23:22

A to nawet wesoły pomysł jest :P
+-10% do statystyk, i broń jak dostajesz ma losowo przydzielone od -10% do +10% statystyk, nawet ciekawe by to było, bronie by schodziły z deczka drożej, gold by się troszkę odsysł... Na Tak :)

kupeq - 25-04-2009, 11:50

Dobre naprwdę dobre jestem na tak bo tasak odejmuję 3 szybkości to tak by odejmował 2 na przykład.
Lord Grindewald - 25-04-2009, 15:23

Nie spamujcie już i nie piszcie głupot. Bronie są już odpowiednio zróżnicowane i zwykle z bossów wypada lepsze eq niż ze sklepów.
kupeq - 26-04-2009, 13:41

Potwory i bossy to co innego.
:arrow: Potwór to potwór boss to boss.
:arrow: Boss jest silniejszy potwór słabszy.
:arrow: Boss jest szefem potwór od czarnej roboty.
:arrow: Boss ma diamentowe rzeczy potwór ma skórzane.
:arrow: Boss daje więcej golda, expa i ap potwór mniej.
:arrow: :arrow: :arrow: Co z tego wynika boss jest silniejszy lepsze rzeczy ma więcej golda ma punktów ap ma więcej czyli:
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: Z bossa leci lepsze eq...

ADIHC1 - 26-04-2009, 13:57

Wprowadziłoby to niepotrzebny zamęt ("ten sam" przedmiot występujący więcej niż raz). Pojawi się Kowal (TODO), to będziecie modyfikować swoje przedmioty na własną rękę..