|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
|
Śmietnik - Statystyki ekwipunku
Kamaize - 24-04-2009, 08:04 Temat postu: Statystyki ekwipunku Co wy na to żeby dodać "stopnie ekwipunku" (nie wiedziałem jak to nazwać) tj. żeby te bronie które lecą z bossów miały nieznacznie różniące się statystyki. Dajmy na to tasak. żeby odejmował mniej od speeda ale więcej od celności lub ataku. Mogłyby być również wprowadzone oznaczniki takiego ekwipunku np. najlepszy z jednego rodzaju ekwipunku np. Zielony pancerz (1) itd. Wypowiadajcie się.
Amfanatik - 24-04-2009, 08:42
Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi o.O
Ale o ile dobrze trybie - jestem na nie. Dlaczego? Już tłumaczę.
Ekwipunek jest zbalansowany. Osoby które chcą mieć więcej ataku, muszą ponieść koszta w ujemnych statach szybkości czy uników etc. Nie ma czegoś takiego jak "najlepsza" na dany lev. Co z tego, że jedna będzie miała o xxx+ do atk skoro inna z mniejszym będzie miała jeden slot więcej?
Dobrze jest jak jest. Nie udziwniać.
EdwinOdesseiron - 24-04-2009, 14:51
Chodzi Ci o to, żeby część przedmiotów była słabsza? Tzn każdy przedmiot ma słabszą i lepszą wersję?
Absolutne nie, już teraz są przedmioty mniej lub bardziej cenne i użyteczne, i to wystarczy.
Ukryty_Samuraj - 24-04-2009, 23:22
A to nawet wesoły pomysł jest
+-10% do statystyk, i broń jak dostajesz ma losowo przydzielone od -10% do +10% statystyk, nawet ciekawe by to było, bronie by schodziły z deczka drożej, gold by się troszkę odsysł... Na Tak
kupeq - 25-04-2009, 11:50
Dobre naprwdę dobre jestem na tak bo tasak odejmuję 3 szybkości to tak by odejmował 2 na przykład.
Lord Grindewald - 25-04-2009, 15:23
Nie spamujcie już i nie piszcie głupot. Bronie są już odpowiednio zróżnicowane i zwykle z bossów wypada lepsze eq niż ze sklepów.
kupeq - 26-04-2009, 13:41
Potwory i bossy to co innego.
Potwór to potwór boss to boss.
Boss jest silniejszy potwór słabszy.
Boss jest szefem potwór od czarnej roboty.
Boss ma diamentowe rzeczy potwór ma skórzane.
Boss daje więcej golda, expa i ap potwór mniej.
Co z tego wynika boss jest silniejszy lepsze rzeczy ma więcej golda ma punktów ap ma więcej czyli:
Z bossa leci lepsze eq...
ADIHC1 - 26-04-2009, 13:57
Wprowadziłoby to niepotrzebny zamęt ("ten sam" przedmiot występujący więcej niż raz). Pojawi się Kowal (TODO), to będziecie modyfikować swoje przedmioty na własną rękę..
|
|