|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Nowy Ranking
Crypton - 13-06-2009, 14:53 Temat postu: Nowy Ranking http://w3.my-fantasy.net/...p?r_id=17508622
W newsie nie ma wzmianki o tym, że ataki na niższy lv zostały
ponownie dopuszczone do rankingu..
Kactuzz - 13-06-2009, 14:56
Nie pisze też, że nie zostały dopuszczone ;D
Nie wiem czy to wynik błędu czy zamierzony środek ale chyba nie będzie zbyt miło odbierany.
Chyba, że z wyłączeniem na niższych poziomach.
Tomi - 13-06-2009, 14:57
nie ma ograniczenia lv, więc nie jest wymienione - ograniczenie jest tylko rankingowe i każda walka która jest możliwa i spełnia kryterium rankingowe jest o rank PvP. Czyli de facto walczymy w całym przedziale ataku. Przedziały są teraz małe więc nie widzę problemu.
M3tzu - 13-06-2009, 14:58
oO i co to bedzie ?
czaszki za bicie nizszych + punkty pvp ? brawooooooooooo
Shark - 13-06-2009, 15:01
No to gratulacje panowie, widać nad tym długo myśleliście, usuneliście medal za czaszki.
Ale moment, dodaliście ranking wprost stworzony dla czaszek... Widać same mądre głowy są na górze.
Tomi - 13-06-2009, 15:07
nie widzę problemu z czaszkami.
Zresztą wg mnie po wprowadzeniu nowych przedziałów walki, stały się mało potrzebne.
Shark - 13-06-2009, 15:09
No sorry, ale np. ja mam 10 lvl, czaszka ma 11 lvl i gem [***].
Ja mam (załóżmy) idealnie rozłożone staty, żeby pokonać każdy 10 lvl.
Nabiłem już sporo ranku. A tu wyskakuje taka czaszka i zgarnia 10% mojego ranku.
To raczej nie jest uczciwa walka?
Tomi - 13-06-2009, 15:11
Shark napisał/a: | No sorry, ale np. ja mam 10 lvl, czaszka ma 11 lvl i gem [***].
Ja mam (załóżmy) idealnie rozłożone staty, żeby pokonać każdy 10 lvl.
Nabiłem już sporo ranku. A tu wyskakuje taka czaszka i zgarnia 10% mojego ranku.
To raczej nie jest uczciwa walka? |
wbij 11lv , jak grasz normalnie to na 10 lv jesteś chwilkę
Shark - 13-06-2009, 15:13
Nie chodzi mi o wbijanie leveli, tylko o nieuczciwość walk.
11 lvl ma chyba 10% wszystkich stat 10 levela. Gdzie tu uczciwa walka?
Poza tym, załóżmy, że taka czacha ma dodatkowo nowe eq?
@DOWN
Heh, no nie?
Kactuzz - 13-06-2009, 15:13
Tomi napisał/a: | wbij 11lv , jak grasz normalnie to na 10 lv jesteś chwilkę |
Nie ma to jak fachowa pomoc administracji
A może ktoś chce po prostu dłużej zostać na tym 10lv i ponabijać punktów z równymi i nie przepijać ich z byle czaszką?
Tomi - 13-06-2009, 15:20
kactuzz napisał/a: | Tomi napisał/a: | wbij 11lv , jak grasz normalnie to na 10 lv jesteś chwilkę |
Nie ma to jak fachowa pomoc administracji
A może ktoś chce po prostu dłużej zostać na tym 10lv i ponabijać punktów z równymi i nie przepijać ich z byle czaszką? |
jak chcesz nabijać siedząc na 10 lv to podejmujesz też ryzyko
Poza tym nie byle czaszka ale czaszka z odpowiednim rankingiem PvP - od byle czaszki rankingu nie stracisz (walka nie-rankingowa). Można też zawężyć przedziały Lv
Kactuzz - 13-06-2009, 15:22
Nie pogadasz hehe.
Ale walka nadal jest niesprawiedliwa i w takim zbiegu wydarzeń nadrzędny cel rankingu czyli wyłanianie naprawdę dobrych graczy staje się bezsensu.
Shark - 13-06-2009, 15:23
Tomi napisał/a: | Poza tym nie byle czaszka ale czaszka z odpowiednim rankingiem PvP - od byle czaszki rankingu nie stracisz (walka nie-rankingowa). |
Hmm. Jest sytuacja. Gracz A gra na rank. Gracz B gra na rank.
Jeden i drugi ma po 3000-4000 pkt PvP. Gracz A bezpiecznie wychodzi
na pole, nie spodziewając się ataku od strony gracza B. Jednak ten go
atakuje bez litości i zdobywa rank. Chociaż nie jest żadną czaszką.
Może dodajcie chociaż notkę, ze pkt PvP można stracić nawet kiedy
zaatakuje nas wyższy lvl? Bo ludzie są przyzwyczajeni do jako takiej
ochrony swojego dorobku. I w takim toku myślenia dojdą do wniosku,
że Nigdy nie traciło się rank gdy atakował mnie wyższy lvl, tzn., że teraz
nie stracę pkt PvP. No i fail Oo
Tomi - 13-06-2009, 15:31
kactuzz napisał/a: | Nie pogadasz hehe.
Ale walka nadal jest niesprawiedliwa i w takim zbiegu wydarzeń nadrzędny cel rankingu czyli wyłanianie naprawdę dobrych graczy staje się bezsensu. |
No to co ograniczyć wszystkie walki tylko do tych samych lv? Przecież na starych zasadach też atakowało się wyższe lv (w przedziale ataku) więc też "sprawiedliwie" nie było. Wiem, wiem ale to atakujący decydował itp. ale skoro atakował 3 lv wyższego to znaczy, że szanse na wygraną są nawet jeśli jest różnica lv. Problemem mogą być jedynie granice gdzie dostaje się kolejną gwiazdkę gemu i ten jeden level może sporo zmienić.
PS. Trzeba spróbować innych rozwiązań bo nigdy nie dowiemy się jak działają. Nowy rank to dodatek - można go zignorować
Kactuzz - 13-06-2009, 15:36
Ale jak już jest to mógłby chociaż spełniać swoja rolą przynajmniej w pewnym stopniu.
|
|