My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - KUP TERAZ

ChOzeN - 16-06-2009, 12:06
Temat postu: KUP TERAZ
Zostały już wprowadzone prawie w większości ograniczenia licytowania więc zaproponował bym wprowadzenie KUP TERAZ jeżeli by było to możliwe na wszystkie rzeczy jeśli jednak nie to tylko na przedmioty do momentu nałożenia na wszystkie itemy cen maksymalnych .

System ten wysiada przy upie ADMINISTARCJA nie może nałożyć cen max na rzeczy nowo wprowadzone każdy ma swoja cenę za nowe eq które jest mu szybko na upa potrzebne .

Wprowadzenie jeszcze takich paru udogodnień i konto premium !?!? Sugestia :mrgreen:

Kactuzz - 16-06-2009, 12:30

https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=16822
Punkt 5.12.

Walkmen - 16-06-2009, 12:31

ChOzeN napisał/a:
Zostały już wprowadzone prawie w większości ograniczenia licytowania więc zaproponował bym wprowadzenie KUP TERAZ

To jest niemożliwe zrobić to oficjalnie.
Są dni (turnieje) kiedy popyt na pewne przedmioty bardzo wzrasta ale chwilę po nich można te same dostać za cenę dużo niższą więc to byłoby złe rozwiązanie.
Wprowadzone limity są dobre z tym, że powinno być zablokowanie licytowania ponad niego. Dużo lepsze rozwiązanie.

ADIHC1 - 16-06-2009, 18:14

Walkmen napisał/a:
Wprowadzone limity są dobre z tym, że powinno być zablokowanie licytowania ponad niego. Dużo lepsze rozwiązanie.

Istnieje taka możliwość i w każdej chwili może zostać wprowadzona.

Aukcje, które osiągnęły maksymalną cenę zostałyby "zamrażane" do końca trwania aukcji i nie można byłoby w nich licytować.

Pytanie brzmi, czy faktycznie jest to lepsze rozwiązanie?

Kactuzz - 16-06-2009, 18:41

ADIHC1 napisał/a:
Aukcje, które osiągnęły maksymalną cenę zostałyby "zamrażane" do końca trwania aukcji i nie można byłoby w nich licytować.

Czyli staje się to opcja kup teraz tylko nazwaną inaczej ;)

Jestem coraz bliżej przekonania, że powinniśmy "uwolnić" rynek jak to jest w większości gier.

Shark - 16-06-2009, 18:49

Cytat:
Jestem coraz bliżej przekonania, że powinniśmy "uwolnić" rynek jak to jest w większości gier.

Na pewno nie w tej wersji gry ;>

ADIHC1 napisał/a:

Pytanie brzmi, czy faktycznie jest to lepsze rozwiązanie?

Znacznie lepsze jest takie, że gracze licytują się do upadłego,
a sprzedający dostaje max. dopuszczalną cenę.

Sosna - 16-06-2009, 18:59

To znacznie lepsze rozwiązanie, a przedmioty, które weszły po upie powinny być przez pewien czas nieograniczone żadnymi limitami.
Co do samego pomysłu to jestem na nie. Byłoby to znaczne ułatwienie dla wszystkich oszustów, co jest przecież rzeczą oczywistą, poza tym to nie allegro ;)

ADIHC1 - 16-06-2009, 21:31

Kactuzz napisał/a:
Czyli staje się to opcja kup teraz tylko nazwaną inaczej ;)

Poniekąd. Różnica będzie taka, że osiągnięcie ceny maksymalnej nie zakończy aukcji, tylko ją "zamrozi" do końca czasu jej trwania. Zwykłe "Kup teraz" byłoby kłopotliwe - wystawiam trzy aukcje, sponsor kupuje, ja wystawiam kolejne aukcje, sponsor kupuje - zapętlić. W ciągu kilku minut można przelać zgodnie z limitem dowolne ilości złota.
Kactuzz napisał/a:

To też można w każdej chwili zmienić, hehe..
Shark napisał/a:
Znacznie lepsze jest takie, że gracze licytują się do upadłego,
a sprzedający dostaje max. dopuszczalną cenę.

Jane, że tak, ale obawiam się, że już się tego nie doczekamy : \
Sosna napisał/a:
przedmioty, które weszły po upie powinny być przez pewien czas nieograniczone żadnymi limitami

Ceny nowych przedmiotów siłą rzeczy są kosmiczne, więc tutaj na pewno limitów ni byłoby.

Frezus - 17-06-2009, 09:19

taa kumpel wystawia 3 gemy speeda ***** w eterni za 1g a ty klikasz kup teraz i oszczedzil 15mln ;P
Evil - 17-06-2009, 13:16

Ja również uważam, że pomysł jest to to zły. Za dużo przekrętów na targu by się porobiło itp. :)
Fracksh - 17-06-2009, 14:16

Ja myślę, że w tej wersji pomysł jest ... do wiecie gdzie ... Mam pomysł, aby użyć funkcji KUP TERAZ cena musi być o 25% :?: ( uzgodnicie sobie sami) od aktualnej... Ale wiem, że itemy i tak by ludzie po 1g wystawiali ale... by można też tak jakby "narzucić" cenę, że np. gem speeda 5* nie mógł by być tańszy niż tam powiedzmy100mln... a im rzadszy item tym cena "narzucona" była by wyrzsza...[/b]
Night Crawler - 17-06-2009, 17:33

No ale o czym my tu gadamy? Propozycja niezgodna z Regulaminem - AMEN - KONIEC - Nie przejdzie - NIE MA!
Jurassa - 17-06-2009, 17:41

To zly pomysl

1. Upolowanie jakiegos itemu bylo by wtedy trudne.
2. Obecny system licytacji jest od poczatku gry, watpie zeby ta zmiana sie komus podobala.

derkmen1990 - 17-06-2009, 17:46

ale chociaż można by wprowadzic coś takiego jak na allegro :) ze bgył by wystawiony przedmiot dajmy mix zycia lv2 i trwa licytacja i przycisk kup teraz była by to cena maxymalna danego przedmiotu tak jak naprzykład 300g za 1 sztuke co jest w max cenach :)
ADIHC1 - 17-06-2009, 17:49

Night Crawler napisał/a:
No ale o czym my tu gadamy? Propozycja niezgodna z Regulaminem - AMEN - KONIEC - Nie przejdzie - NIE MA!

Rozmawiamy o tym samym pomyśle (mój poprzedni post)? Po prostu nie będzie można przebijać aukcji ponad ustalony limit za co teraz grozi kara więzienia.