My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - online-offline

Mellord - 19-06-2009, 17:00
Temat postu: online-offline
Bardzo denerwujące jest kto wpisujemy do szukajki w mfo graczy i wyswietla ze gracze sa online nawet 5 minut po wylogowaniu. Więc jestem za tym by od razy po kliknięciu wyloguj status zmienial sie na offline. Zmianie powinna także ulec dostepnosc przyjaciół [bialy kolor nicka]
ponieważ on także jest niestabilny i jeszcze gorzej odwzorowuje online lub offline w profilu...
Mała korekta a znacznie ulatwi życie :evil:
Czekam na wasze komentarze

SaKe - 19-06-2009, 17:01

Za bardzo mogloby to obciazac serwer-pewnie dlatego jest tak jak jest...
Jurassa - 19-06-2009, 18:27

Cytat:
Za bardzo mogloby to obciazac serwer-pewnie dlatego jest tak jak jest...

Wątpie żeby to obciąrzyło serwer, ale być nie być proces, który przechodzi z Online do Offine mógłby działać troche szybciej.

Mellord - 19-06-2009, 22:28

pytanie do admina bądź GMa czy wprowadzenie tych zmian jest mozliwe?
Afirion - 19-06-2009, 23:18

Mellord napisał/a:
pytanie do admina bądź GMa czy wprowadzenie tych zmian jest mozliwe?

Do admina tylko i wyłącznie GM`ówie nie zajmują sie wprowadzaniem "updejtów" xD

Windsong - 20-06-2009, 19:36

Jak na mnie to właśnie tak jest to obecnie ustawione - tylko, że serwer powoli reaguje na zmiany aktywności graczy - wielu graczy też nie używa guzika "wyloguj" - i wtedy serwer ze zmianą statusu czeka do końca sesji (poprawcie mnie jeśli się mylę)
Nie potrzebny dodatek, którego jedyną zaletą byłoby umożliwienie szybkiego schowania się do miasta przez rankerów trzęsących portkami gdy pojawi się ktoś, kto może ich pokonać ^^

SaKe - 20-06-2009, 21:05

Windsong napisał/a:
i wtedy serwer ze zmianą statusu czeka do końca sesji (poprawcie mnie jeśli się mylę)

ja jesli sie nie myle,potwierdzam...sam tak wylaczam gre i czasami kolega pyta sie czemu nie odpisal,mimo,ze mialem status online

grzes01 - 03-08-2009, 17:28

nie złe :wink:
Jokerek - 05-08-2009, 11:02

Ludzie, bez przesady parę sekund (minut?) Was nie zbawi. Moim zdaniem jest dobrze jak jest, a jeśli zaczniemy się czepiać szczegółów to nic dobrego z tego nie wyjdzie... :sad:
BarylkaSnK - 05-08-2009, 12:47

oj, jak mnie to denerwuje.
już kilka razy padłem przez coś takiego, szczególnie że mam prześladowce na s1 (veji)
na TAK

Skailer - 05-08-2009, 15:44

Jokerek napisał/a:
Moim zdaniem jest dobrze jak jest

Moim zdaniem to zdanie jest bez sensu ; >
Jokerek napisał/a:
Ludzie, bez przesady parę sekund (minut?) Was nie zbawi.

Sekundy może nie zbawią, ale minuty to już inna sprawa ; >
Jokerek napisał/a:
a jeśli zaczniemy się czepiać szczegółów to nic dobrego z tego nie wyjdzie... :sad:

Bez szczegółów nie było by całości ;] To tak jakby zrobić skórkę forum, ale zapomnieć o wprowadzeniu całej reszty >.<
BarylkaSnK napisał/a:
oj, jak mnie to denerwuje.

Mnie kiedyś też denerwowało, ale już w 80% moi znajomi nie grają w MFO, więc nie korzystam z tej funkcji g:P
BarylkaSnK napisał/a:
na TAK

Popieram
BarylkaSnK napisał/a:
szczególnie że mam prześladowce na s1 (veji)

Właśnie. Chyba jednak te sekundy by nas zbawiły... w wypadku szybkiego wykrywania naszych łowców..

Shark - 05-08-2009, 15:48

Skailer, proszę... pomyśl.
Opcja offline/online jest zrobiona dobrze,
tyle, że serwer nie wyrabia. A często osoby wychodzą bez
wylogowania się, więc dopiero koniec sesji pokazuje czy są online/offline.
Ta propozycja jest nieprzemyślana.

Skailer napisał/a:
Bez szczegółów nie było by całości ;] To tak jakby zrobić skórkę forum, ale zapomnieć o wprowadzeniu całej reszty >.<

Szczegół to to avatar ;) Całość to możliwość napisania posta/działy/logowanie sie :wink:

BarylkaSnK - 05-08-2009, 17:39

Shark, to trzeba poprawić jego wydajność np: wprowadzić tą opcje w zamian za Statystyki zabić graczy i potworków (o tą tabelke w profilu chodzi)
To graczom może się przydać, nie tylko mnie, chodzi o całą społeczność MFO.
A takie dane jak zabicia można zobaczyć na następny dzień (przecież komu to się przydaje, chyba czubom co myślą że jak ich nikt nie zabił a oni po 200 to szpan :/ )

ps. Skailer, thx za poparcie ;)

Shark - 09-08-2009, 12:51

BarylkaSnK napisał/a:
Shark, to trzeba poprawić jego wydajność np: wprowadzić tą opcje w zamian za Statystyki zabić graczy i potworków (o tą tabelke w profilu chodzi)

Podkręcenie wydajności to nowa opcja? Nie wiedziałem...
To nie będzie wprowadzone "w zamian". To i tak jest już
dość mocno podkręcone, a jeśli chcesz, żeby chodziło to wydajniej
to może złożysz się z Jackiem na nowy, droższy, znacznie wydajniejszy
serwer, bo Cię veji ubija? Oj, oj.

BarylkaSnK - 09-08-2009, 13:34

Shark napisał/a:
a jeśli chcesz, żeby chodziło to wydajniej
to może złożysz się z Jackiem na nowy, droższy, znacznie wydajniejszy
serwer

druga opcja to przestać grać ;)