|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Broń zadająca obrażenia od żywiołu
cybershot - 17-07-2009, 02:02 Temat postu: Broń zadająca obrażenia od żywiołu A więc można by wprowadzić do gry bronie zadające nie tylko obrażenia fizyczne ale i od żywiołów.Np. Lodowy miecz,
sloty : 2
poziom : 20
obrażenia fizyczne : 295
obrażenia od lodu : 65
atak + 130
Komentarz ataku w raporcie mógłby wyglądać tak "kiepski zaatakował ferdek i zadał mu 573 obrażeń fizycznych oraz 184 obrażeń od lodu i ferdek stracił łącznie 757 HP
Obrażenia od żywiołu nie zwiększałyby się po wyrobieniu atrybutu.Obrona przed obrażeniami od żywiołu zależałaby od inteligencji i wartości odpowiedniego atrybutu.Myślę, że takie coś mogłoby ukazać się w MFO3. Mówcie co o tym sądzicie.
Levusek - 17-07-2009, 09:42
Skoro wojownicy mieliby taką opcję, to i dla magów mogliby coś uszczknąć
Żeby coś takiego wprowadzić, trzeba by było obniżyć wyjściowe obrażenia broni.
Choć nie mówię, że to zły pomysł, to konkretnie zabiłoby anty
Podoba mi się
Mellord - 17-07-2009, 10:32
także mi sie podoba, tylko wymysl jeszcze cos dla magów. Levusek ma racje, to wyeliminowało by anty jestem na TAK
Alurab - 17-07-2009, 10:41
Pomysł niezły. Może i by zmniejszyło to ilość anty, ale nie wiadomo jaki system walki będzie w MFO3
Cytat: | także mi sie podoba, tylko wymysl jeszcze cos dla magów. Levusek ma racje, to wyeliminowało by anty jestem na TAK |
To wymyśl.. I tak w tej wersji MFO nikt tego pomysłu nie wprowadzi w życie A do MFO3 jeszcze duuuuuuuuużo czasu
Sosna - 17-07-2009, 10:58
Dokładnie, w obecnym MFO to nie wejdzie, bo konieczne byłoby zmodyfikowanie wielu broni w grze, ale ogólnie pomysł dobry
cybershot - 17-07-2009, 11:17
Levusek napisał/a: | Skoro wojownicy mieliby taką opcję, to i dla magów mogliby coś uszczknąć | Myślałem o tym, może gem zadający obrażenia od fizy dla odmiany : p Ale to chyba zbyt banalne ; ]
Levusek napisał/a: | Choć nie mówię, że to zły pomysł, to konkretnie zabiłoby anty | Dlatego napisałem ten temat : D Pamiętam mfo 2 lata temu kiedy anty to była zdecydowana mniejszość, hybrydki mogły sobie spokojniej wychodzić przed miasto i czekać aż ich zaatakują.Moim zdaniem dużo lepiej się wtedy grało, teraz 90% anty to moim zdaniem bezsens dlatego pomyślałem żeby coś z nimi zrobić.
Levusek napisał/a: | Żeby coś takiego wprowadzić, trzeba by było obniżyć wyjściowe obrażenia broni. | Oczywiście, że tak ; ] W tym lodowym wszystko mniej/więcej wyrównałem.
BarylkaSnK - 17-07-2009, 11:34 Temat postu: Re: Broń zadająca obrażenia od żywiołu
cybershot napisał/a: | Komentarz ataku w raporcie mógłby wyglądać tak "kiepski zaatakował ferdek i zadał mu 573 obrażeń fizycznych oraz 184 obrażeń od lodu i ferdek stracił łącznie 757 HP |
ten koment mógłby wyglądać inaczej np (wezme tego ferdka i kiepskiego z twojego przykładu)
kiepski zaatakował ferdek i zadał mu 757HP obrażeń (571 fiz., 184 mag.)
pomysł mi się podoba
jestem na TAK
Mellord - 17-07-2009, 11:37
cybershot napisał/a: | Myślałem o tym, może gem zadający obrażenia od fizy dla odmiany : p Ale to chyba zbyt banalne ; ] |
Dajmy na to ferdek rzucił zaklęcie ziemia 1**** które zabrało kiepskiemu 500hp + 90hp siła odrzutu zaklęcia.
Siła odrzutu była by zależna od wity ;>
cybershot - 17-07-2009, 11:47
Mellord napisał/a: | Dajmy na to ferdek rzucił zaklęcie ziemia 1**** które zabrało kiepskiemu 500hp + 90hp siła odrzutu zaklęcia.
Siła odrzutu była by zależna od wity ;> |
Noo i to już jest jakiś pomysł, albo jakiś gem np.meteoryt zadajacy same obr.fiz.
SaKe - 17-07-2009, 11:54
cybershot napisał/a: | Moim zdaniem dużo lepiej się wtedy grało, teraz 90% anty to moim zdaniem bezsens dlatego pomyślałem żeby coś z nimi zrobić. |
Wiesz dlaczego? Bo kiedys niebylo efektywnosci takiej jak jest teraz, wiec nie zawsze trzeba bylo zmienic eq...
cybershot - 17-07-2009, 11:58
Ale i tak lepiej się wtedy grało : ]
Mellord - 17-07-2009, 12:42
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=30253&highlight=efektywno%B6%E6
Znalazłem temat co do efektywności obron, ale oczywiście został on już zamknięty .
Oczywiście jeśli chodzi o to ataki np woj lodem, to bedzie to zalezec od ilosci inty, a nie od eq. bo tak by zbroje full na woja były bez sensu.
Sweep - 17-07-2009, 13:37
Cytat: | A do MFO3 jeszcze duuuuuuuuużo czasu |
Niepowiedział bym Alurab
A Ogólnie Jestem W Polowie Na Tak .
Boje Się Ze To Za Bardzo Zmieni Gre...
Skailer - 17-07-2009, 14:12
Pomysł fenomenalny. 50% anty legnie po wprowadzeniu tego.
Dodatkowo, nie trzeba byłoby zmieniać w ogóle aktualnych broni, admin dodałby jedynie nowe bronie, które miałyby odpowiednio mniej obrażeń zwykłych, ale miałyby obrażenia magiczne (tj. żywiołu) I ja myślę że atrybut mógłby zwiększać te obrażenia
cybershot napisał/a: | kiepski zaatakował ferdek i zadał mu 573 obrażeń fizycznych oraz 184 obrażeń od lodu i ferdek stracił łącznie 757 HP |
Jak dla mnie najlepiej by wyglądało to tak:
Cytat: | Kiepski zaatakował Ferdek i zadał mu 573 obrażeń fizycznych oraz 184 obrażeń od lodu. Ferdek stracił łącznie 757 HP. |
SaKe - 17-07-2009, 14:16
Przed oraz nie ma przecinka...
Pomysl calkiem calkiem, ale kolejny cios dla graczy z malymi obronami... Ktorzy chca sie ustawiac na full na jedna profesje.
|
|