|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Zmiany w rankingu PvP
Misiopysio - 27-07-2009, 22:08 Temat postu: Zmiany w rankingu PvP Chodzi o to że póki ma się niski albo przeciętny ranking jest nieźle ale jak się ma juz dość wysoki, powiedzmy z top 50 to nagle liczba przeciwników do walki drastycznie maleje i zwyczajnie walczy się mniej niż wcześniej, mój pomysł jest taki:
1. zwiększyć przedział przechodzenia punktów PvP lub
2. wprowadzić zasadę że atakujący ryzykuje swoje 10% i wygrywa 10% bez względu na rank przeciwnika.
pozdrawiam
Hate - 27-07-2009, 22:14
Cytat: | 2. wprowadzić zasadę że atakujący ryzykuje swoje 10% i wygrywa 10% bez względu na rank przeciwnika. |
Przecież właśnie na tym polega drugi ranking. Pomyśl chwilę, mielibyśmy 2 identyczne rankingi.
Tom1993 - 28-07-2009, 17:01
Moim zdaniem ranking PVP to ogólne zły pomysł ja mam 161 lvl i na kim ma wbić ten ranking?? Jak większości osób pisze mi ze gran na bossy .. a all już ma pokonane
ADIHC1 - 28-07-2009, 17:20
Tom1993 napisał/a: | Moim zdaniem ranking PVP to ogólne zły pomysł ja mam 161 lvl i na kim ma wbić ten ranking? |
Miałeś wystarczająco czasu (161 poziomów) na wbicie się do TOP.
mnietuniema - 28-07-2009, 19:04
Tom1993 napisał/a: | Moim zdaniem ranking PVP to ogólne zły pomysł ja mam 161 lvl i na kim ma wbić ten ranking?? | Dla HL niestety (?) jest stary rank - ja najpierw sporo straciłem (po tym jak zmieniono grupu levelowe....) ale od grudnia na samych turniejach zdobyłem 16k ranku - więc jak się chce to można nieco adrenalinki jeszcze z mfo wycisnąć
Tom1993 - 28-07-2009, 20:26
ADIHC1 napisał/a: | Tom1993 napisał/a: | Moim zdaniem ranking PVP to ogólne zły pomysł ja mam 161 lvl i na kim ma wbić ten ranking? |
Miałeś wystarczająco czasu (161 poziomów) na wbicie się do TOP. |
Tylko że jak dodali Ranking PVP to już miałem 160
ADIHC1 - 28-07-2009, 21:51
Tom1993 napisał/a: | Tylko że jak dodali Ranking PVP to już miałem 160 |
Na ten temat wypowiadałem się wielokrotnie - przeszukaj forum, może coś się jeszcze zachowało.
Misiopysio - 28-07-2009, 22:15
Hate napisał/a: | Przecież właśnie na tym polega drugi ranking. Pomyśl chwilę, mielibyśmy 2 identyczne rankingi. |
Czyli pozostaje rozszerzenie przedziału.
pozdrawiam
romerozz - 30-07-2009, 00:40
ADIHC1 napisał/a: | Tom1993 napisał/a: | Moim zdaniem ranking PVP to ogólne zły pomysł ja mam 161 lvl i na kim ma wbić ten ranking? |
Miałeś wystarczająco czasu (161 poziomów) na wbicie się do TOP. |
przeciez PvP jest od niedawna
Shark - 30-07-2009, 09:51
Misiopysio napisał/a: | Czyli pozostaje rozszerzenie przedziału. |
Co przez to rozumiesz?
Kod: | Przedział ataku Od 10 do 11 poziomu |
O to Ci chodzi? Czy o coś innego? Bo nie za bardzo skapowałem.
Btw, druga opcja odpada, z powodu, który wymienił już Hate.
cybershot - 30-07-2009, 10:28
Cytat: | - Walka jest rankingowa, gdy iloraz rankingów przeciwników mieści się przedziale od 0.5 do 2, czyli innymi słowy ranking dostaje się jedynie za graczy którzy mają przynajmniej połowę naszego rankingu i nie więcej niż dwukrotność naszego rankingu. |
misiowi chyba chodzi o to żeby rozszerzyć ten przedział ; ]
Shark - 30-07-2009, 10:33
cybershot napisał/a: | misiowi chyba chodzi o to żeby rozszerzyć ten przedział ; ] |
To czym się wtedy będzie różnić jeden ranking od drugiego?
W takim razie propozycja do dupy, 2 identyko rankingi...
Misiopysio - 30-07-2009, 20:52
Cytat: |
To czym się wtedy będzie różnić jeden ranking od drugiego?
W takim razie propozycja do dupy, 2 identyko rankingi... |
PvP to ma byc ranking promujacy graczy którzy sporo walczą i wygrywają, tyle że jak juz jesteś na niezłym miejscu i masz mocne PvP nagle zaczyna brakować przeciwników do walk rankingowych, nie wiem jak ty w nim stoisz, ale ja jestem 36 na swoim swiecie i przeciwnika do walki o PvP spotykam czasem co 2, 3 dni, gosc który jest 1 może zawalczyć z 22 zawodnikami a 4 z 42.
Ten ranking miał zwiekszać ilosc walk i do nich zachęcać a coś mi się zdaje że ja ogranicza zwłaszcza jeżeli chodzi o mocnych graczy, wcześniej chętnie walczyłem z zawodnikami którzy mieli nawet i 600-700 ranku, teraz jak spotykam goscia z 1000 ale z PvP za słabym żeby zdobyć jego punkty to zadko kiedy sie decyduję na starcie.
pozdrawiam
Shark - 30-07-2009, 20:55
Misiopysio napisał/a: |
PvP to ma byc ranking promujacy graczy którzy sporo walczą i wygrywają, tyle że jak juz jesteś na niezłym miejscu i masz mocne PvP nagle zaczyna brakować przeciwników do walk rankingowych, nie wiem jak ty w nim stoisz, ale ja jestem 36 na swoim swiecie i przeciwnika do walki o PvP spotykam czasem co 2, 3 dni, gosc który jest 1 może zawalczyć z 22 zawodnikami a 4 z 42. |
I właśnie o to chodzi.
Twoi przeciwnicy będą musieli walczyć
coraz więcej aby coś od Ciebie zdobyć. Taki jest
cel rankingu Pvp, zamykające się koło.
Misiopysio - 30-07-2009, 21:13
Shark napisał/a: | I właśnie o to chodzi.
Twoi przeciwnicy będą musieli walczyć
coraz więcej aby coś od Ciebie zdobyć. Taki jest
cel rankingu Pvp, zamykające się koło. |
A z kim ja mam walczyć? Im wyżej jesteś tym przeciwnicy też muszą być coraz lepsi i rozsądniejsi żeby zdobyć rank pozwlający im na walke z tobą a mocny rank nie tak łatwo zdobyć w przeciwieństwie do przeciętnego, więc i tak niewielu go zdobywa.
pozdrawiam
|
|