|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Zmiany w MF
Kakashi_Hatake - 31-08-2009, 10:43 Temat postu: Zmiany w MF Na początku pragne zaznaczyć iz nie jestem jakims tam nowicjuszem gram w to od dawna (2lata) i jestem swiadkiem ciągłych zmian ktore sie tu dzieją niestety według mnie na gorsze.
Gdy zaczynałem grę, swiat konczył się na scythe, był tylko jeden serwer i multum graczy. Przekrety były owszem, multi przekazywanie kasy itp, prawda jednak jest ze nie bylo w tedy fajnie.
Potem wprowadzono 2 swiat no i oczywiscie kolejne updaty gra sie rozwineła, ale niestety spadła znacznie ilosc graczy (na 1 swiecie) w poszczegolnych miastach. W dalszym ciagu bylo spoko no ale w tym miejscu zaczeły się schody. Najpierw zmiany w turniejach potem w systemie walk zmiany w bonusach kupowanych za złotówki, mniejsza liczba adminów i coraz wieksza kontrola nad graczem. W tym czasie było pare wiekszych afer: zbanowanie najwiekszych multi jak i znacznej ilosci zwyklych graczy z tzw bunty ( takie tematy jak ten masowo zakladane na forum ). W miedzyczasie powstał kolejny swiat 3 mialo to zapobiec przekręta na swiatach 1i 2 efekt byl taki ze teraz graczy było wszedzie mało a przekrety jak byly tak są.
Czas na nieszczesne zmiany w targu zaczeło się dobrze od wprowadzenia przecinka w liczbach np. 8.000.000 potem bylo coraz gorzej poszczegolne ograniczenia wprowadzane na graczy spowodowały iz bardziej stał się to sklep niz rzeczywisty targ. Kiedyś mozna bylo licytowac przez poł dnia jeden przedmiot. Dziesiatki chetnych, mało kasy i zero ograniczen powodowały iz ludzie przebijali sie o najmniejsze wartosci, i to był prawdziwy targ. Teraz ? przychodzi koles daje 80 kk nie do sie go przebic bo masz bana na miejscu i co ? nastepny taki item za tydzien albo miesiac, ty potrzebujesz do walki za 10h (przyklad) i ??
No i teraz to jak masz do tego dostep to nie mozesz tego kupic... 90 % nowych graczy kupowała z oszczednosci ekwipunek na targu nawet jak mogla kupic go w sklepie ( był po prostu o 20-30 % tanszy) teraz tego nie mozna robic. Ale szczytem jest blokada dalszej licytacji gdy osiagnie cene maksymalną poprostu brak mi słow zeby to komentować...
ale wiecie co mam taki pomysl mam na koncie jakies 150 kk polece sobie do pierwszych 4 miast i przez tydzien bd stawial maxymalne oferty nikt nie kupi niczego a ja sie pozbede niepotrzenej kasy ?? fajny układ ?? nastepnym razem sie zastanowcie wiecej niz 30 sec przy piwie zanim wprowadzicie kolejna zajebista zmiane naprawde
sry za orty interpunkcje itp wiem jakie bd komentarze mam to w dupie ostra lub bana chetnie tez dostane sry jezeli pomylilem jakies fakty (kolejnosc glownie) pisze tak jak ja to pamietam i sa to wspomnienia z gry zwyklego gracza pozdro
Alurab - 31-08-2009, 11:04
Wypociłeś się i co..? Nikt nie zwróci na to nawet uwagi.
Ja też zauważyłem te zmiany na targu, bo sam kiedyś kupowałem z targu, bo taniej było. Ale przez co to zostało zmienione to nie wiem.
Spadek graczy też zauważyłem, to pewnie przez te częste updaty. Prócz tego pewnie bany praktycznie za nic, bo kogo obraża noob?
A loterie? Haha.. Nie skomentuję
Jak dla mnie to mogli by lepiej to wyknać.
Jak coś sobie przypomnę coś jeszcze to wspomnę
mnietuniema - 31-08-2009, 11:18
Kakashi_Hatake napisał/a: | Na początku pragne zaznaczyć iz nie jestem jakims tam nowicjuszem gram w to od dawna (2lata) i jestem swiadkiem ciągłych zmian ktore sie tu dzieją niestety według mnie na gorsze. | Każdy może oceniać wszystko tak jak chce...
Kakashi_Hatake napisał/a: | zmiany w bonusach kupowanych za złotówki | Jakie bonusy za złotówki? To, że za PLN nie kupisz tu przewagi nad graczem to jedna z większych zalet MFO.
Kakashi_Hatake napisał/a: | mniejsza liczba adminów | A ja myślałem, że adminów było zawsze dwóch, z czego jeden "prawie"...
Kakashi_Hatake napisał/a: | coraz wieksza kontrola nad graczem | Regulamin jest po to by gracze sami się kontrolowali, no ale skoro tego nie potrafią to trzeba im pomóc...
Kakashi_Hatake napisał/a: | W tym czasie było pare wiekszych afer: zbanowanie najwiekszych multi | Nom, dla ukaranych multikontowców to faktycznie afera, ale dla tych grających tylko jedną postacią?
Kakashi_Hatake napisał/a: | Czas na nieszczesne zmiany w targu zaczeło się dobrze od wprowadzenia przecinka w liczbach np. 8.000.000 | O konieczności wprowadzenia tej zmiany wielu graczy wielokrotnie pisało na forum, jeśli wprowadzanie zmian poprawiających grę, i to zmian o które dopominają się gracze to nieszczęście - to ja poproszę więcej takich nieszczęść...
Kakashi_Hatake napisał/a: | Teraz ? przychodzi koles daje 80 kk nie do sie go przebic bo masz bana na miejscu i co ? | Jeśli za miks 1 - to chyba dobrze... Jeśli za szlachecką zbroje - to najpierw mi pokaż taką karę
Ja nie przypominam sobie żebym kogoś ukarał za ostrą licytację na Salamandrii (wcześniej chyba też sporadycznie). Ale za to ukarałem mnóstwo HL przesyłających złoto w pierwszych miastach - np. po dramatycznie ostrych licytacjach i przebijaniu ofert na tak rzadkie dobro jakim jest miks 1...
Kakashi_Hatake napisał/a: | No i teraz to jak masz do tego dostep to nie mozesz tego kupic... 90 % nowych graczy kupowała z oszczednosci ekwipunek na targu nawet jak mogla kupic go w sklepie ( był po prostu o 20-30 % tanszy) teraz tego nie mozna robic. | Ale zmiana dotyczy wszystkich graczy - i wszyscy mają równy dostęp do tych przedmiotów, więc nikt nie jest poszkodowany.
Kakashi_Hatake napisał/a: | Ale szczytem jest blokada dalszej licytacji gdy osiagnie cene maksymalną poprostu brak mi słow zeby to komentować... | Nie wiem czy zdążyłeś zauważyć co ma ustawione limity, po ostatniej zmianie dotyczy to jedynie gemów i eliksirów. Może częściowo jakieś znaczenie utrzymają limity na uzbrojenie ze sklepu. Eliksir pewnie kupisz w opisanej sytuacji kilkadziesiąt tysięcy drożej w kolejnym mieście, a gemów jest dostatek...
Kakashi_Hatake napisał/a: | ale wiecie co mam taki pomysl mam na koncie jakies 150 kk polece sobie do pierwszych 4 miast i przez tydzien bd stawial maxymalne oferty nikt nie kupi niczego a ja sie pozbede niepotrzenej kasy ?? | Cóż... skoro chcesz... jeśli zablokujesz licytacje w pierwszych miastach - czyli wykupisz skórki i gemy - to i tak niewiele to zmieni, bo teraz dostęp do sponsora mają wybrańcy, ty po prostu sytuację wyrównasz. Ja sam się zastanawiałem, czy czegoś takiego nie zrobić w ramach odcinania graczy ze znajomościami od tanich gemów wystawianych przez innych....
A graczy jest mniej bo wielu się zniechęca nie mając znajomych ze zbędnym złotem, ale przede wszystkim to "zasługa" upków, a raczej ich braku, ale teraz wszystkie siły są, a raczej były skierowane na MFO3. Będzie nowa wersja, będzie można inaczej rozmawiać o wszystkim...
Anonymous - 31-08-2009, 11:20
Nie zauważyłeś jednej kwestii: czy admin rzeczywiście chciał tych zmian?
Odp.: NIE!
To wy sami, robiąc przelewy, podbijając limity doprowadziliście do takie sytuacji! W tej chwili na tergu nie będzie już praktycznie żadnych przekrętów itp. I GMowie będą mieć więcej czasu, bo zwykle połowa zgłoszeń to były zgłoszenia z targu. Po za tym: nikt nikogo na siłę nie trzyma, możesz odejść z honorem i wcale nie będzie Cię nam brakować!
wojo123 - 31-08-2009, 11:31
z tymi limitami zrobili przez graczy którzy przelewali ok.
ale to też poszkodowanie dla ucziwych graczy
a co do przelewania to i tak dalej jest
robią sobie druzyny i przelewają złoto z tym nic nie zrobicie.
albo jeden wbije czaszki drugi zbija i ma złoto nie ma w logach ze sprzedawał a licytuje przedmioty jakie tylko chce czy to ucziwe dla graczy którzy zarabiają ciężko złoto żeby np. jak ja chce kupic sobie kaktusy a wiekszośc graczy którzy mnie przebijają patrze po logach to maja przelew złota jest w tym coś ucziwego NIE.
wiec takie zmiany na targu dały to ze nie przelewają przez targ i nie można zarobić na niskich Poziomach
MarCin_tcz - 31-08-2009, 11:33
Blokada dalszej licytacji czy też nie hmm... co to za różnica skoro w większości sytuacji i tak dostałbyś bana za przekroczenie ceny maxymalnej ?! Blokada została nałożona po to aby zapobiec tego typu aukcja , więc powinieneś się cieszyć a skoro uważasz , że masz za dużo kasy to zbieraj dalej ; D złota nigdy nie za wiele )
Smile - 31-08-2009, 11:33
Mam pytanie . Jeśli na targu jest rzecz , która kosztuje mniej niż w mieście ,to co robie? Chcąc zaoszczędzić pieniądze na małym lvl'u chce ją kupić np. Ćwiekowaną zbroje , a jestem w urk i nie mogę tego kupić . Troche bezsensowna ta zmiana . Wiem , że chcecie zapobiec przelewom , ale to nie powinno iść w tą strone . Moja propozycja to większa ilość aktywnych GM . Tyle z mojej strony
SaKe - 31-08-2009, 11:50
Powiem od siebie tyle: wg mnie zablokowanie mozliwosci kupna rzeczy, ktore mozemy kupic w sklepie to calkiem trafiony pomysl. W koncu wiekszosc przelewow tak sie robilo-kupno po cenie sklepowej-1g = przeciez to nie przelew, oszczedzam golda, oszczedzam 1g, w koncu to majatek na/dla HL. Tyle, ze niektorzy (niestety dzieki przelewaczom juz nie beda tak zarabiac) zarabiali sobie kupujac tanio, a sprzedajac drozej.
Smile napisał/a: | Mam pytanie . Jeśli na targu jest rzecz , która kosztuje mniej niż w mieście ,to co robie? Chcąc zaoszczędzić pieniądze na małym lvl'u chce ją kupić np. Ćwiekowaną zbroje , a jestem w urk i nie mogę tego kupić . |
I moze dlatego, powinny byc jakies dodatki lvlowe? Np w eterni moga licytowac gracze do 10lvla, w lange do 15, w urka do 20... Przykladowe liczby/lvle... W kazdym badz mozna tez zrobic tak, ze +150lvl nie moga licytowac niczego procz elkow i gemow ( i oczywiscie eq, ktorego nie ma w sklepie) na starym kontynencie....
MarCin_tcz - 31-08-2009, 12:04
Właśnie zobaczyłem coś ciekawego związanego z gemami nie chce mi się robić ss-a więc to opiszę :
-Na targu znajduje się gem LÓD 6 ***** a w sklepie mam dostęp do lodu 6 * załóżmy że umówiłem się na walke i chcę zmienić gem a nie mam nabitego go na ***** więc mam teraz wysłać ~20 smsów żeby nabić ten gem ?! ;| trochę nieprzemyślana ta decyzja ;/
@TOP
To jest przykład tylko tak samo jest z innymi gemami (lód , ziemia , leczenie , ogień , wiatr)
Simon08 - 31-08-2009, 12:06
MarCin_tcz napisał/a: | Właśnie zobaczyłem coś ciekawego związanego z gemami nie chce mi się robić ss-a więc to opiszę :
-Na targu znajduje się gem LÓD 6 ***** a w sklepie mam dostęp do lodu 6 * załóżmy że umówiłem się na walke i chcę zmienić gem a nie mam nabitego go na ***** więc mam teraz wysłać ~20 smsów żeby nabić ten gem ?! ;| trochę nieprzemyślana ta decyzja ;/ |
Gdybyś czytał forum to byś wiedział że admin już pracuje nad tym żeby można było kupować gemy na więcej niż * jeśli można je kupić w sklepie.
P.S Poza tym ja gram już trochę ponad 3 lata i uważam że mf zmierza w dobrym kierunku. Jedyne osoby które mają jakieś problemy to głównie przelewacze, rankowcy itp.
Dla normalnego gracza te limity nie mają żadnych ograniczeń. Bardzo łatwo jest uzbierać pieniądze od 2-3 miasta bo wtedy pojawia się zapotrzebowanie na miksy lv2 i lepsze uzbrojenie. W dalszych miastach to już jest z górki. Także nie wiem jaki sens ma istnienie tego tematu.
SaKe - 31-08-2009, 12:07
MarCin_tcz napisał/a: | Właśnie zobaczyłem coś ciekawego związanego z gemami nie chce mi się robić ss-a więc to opiszę : |
Z laski swojej przeczytaj inne tematy-bedziesz wiedzial, ze zostanie to naprawione...
MarCin_tcz - 31-08-2009, 12:09
Czytam forum i jakoś tego niedostrzegłem więc może mnie pokierujesz ?!
@DOWN
Rzeczywiście przeoczyłem to ;D każdemu może sie zdażyć ^^
@TOP2
Sake nie spinaj tak dupy bo Twoje gadki nie tylko mnie wkurzają znam gro osób które dałoby wiele żeby usunęli Cie z tego forum !! każdy może przeoczyć coś a ja nie siedze 24/7 na tym forum tak jak Ty , mam swoje życie towarzyskie którego takie "dzieci" jak Ty nie prowadzą...Wiec zamknij sie już...
SaKe - 31-08-2009, 12:10
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=30862&start=30
Walkmen - 31-08-2009, 12:56
Kakashi_Hatake napisał/a: | mam na koncie jakies 150 kk polece sobie do pierwszych 4 miast i przez tydzien bd stawial maxymalne oferty |
Jeżeli to będzie na W2 to gwarantuję Ci Szanowny kolego, że wciągu 48h wszystkie aukcję będą unieważnione a powód? Jakiś się znajdzie.
Powodzenia w dalszej grze.
Alurab - 31-08-2009, 13:00
Kakashi_Hatake napisał/a: | mam na koncie jakies 150 kk polece sobie do pierwszych 4 miast i przez tydzien bd stawial maxymalne oferty |
Nie będziesz, bo nie można licytować przedmiotów na targu które możesz kupić w sklepie..
|
|