|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Uciązliwe ograniczenie
Misiopysio - 03-09-2009, 17:53 Temat postu: Uciązliwe ograniczenie Chodzi o niemożliwość kupowania na targu przedmiotów dostępnych dla gracza w sklepie, ograniczenie ma sens pod warunkiem, ze gracz licytuje powyzej limitu sklepowego (a więc drożej niz mógłby kupić).
pozdrawiam
ambity - 03-09-2009, 17:58
Takich tematów dotyczących targu i konkretnie tej sytuacji jest pełno ostatnio.. Administracja już wie o tym problemie (wypowiadała się na ten temat na forum).
Smile - 03-09-2009, 21:57
Powinno być tak , aby rzeczy wystawiane w sklepie typu miksturki życia lv2 mogły w urk/lange chodzic drożej niż w sklepie , bo po co mialbym wystawiać cos jak tak nic na tym nie zarobie ; > ?
Tomi - 04-09-2009, 11:41
Smile napisał/a: | Powinno być tak , aby rzeczy wystawiane w sklepie typu miksturki życia lv2 mogły w urk/lange chodzic drożej niż w sklepie , bo po co mialbym wystawiać cos jak tak nic na tym nie zarobie ; > ? |
Ale przecież mogą chodzić drożej, tylko nie dla osób które mogą je kupić taniej w sklepie (bo niby po co miały by przepłacać?).
FlaChY - 04-09-2009, 15:42
Zmian jest dość, gra traci popularność.
Zająć się trzeba noobstatami, dodać ograniczenia do statystyk i tym podobnych
Nie narzekam na zmiany które zostały wprowadzone, uważam że tak by było lepiej !
Wiele wybitnych graczy zakończyło przygodę z MF, zaliczam do nich FaNaTyKa, Angela of war, Kadyen itd. Dlaczego ? przez widoczne "modyfikacje". Kiedyś nie było takiego problemu jak dziś, niech twórcy tej gry mają się na baczności.
[/u]
[ Dodano: 04-09-2009, 15:44 ]
Wliczając jeszcze te zmiany na targu. Bezsensu. Według mnie i innych graczy...
ADIHC1 - 04-09-2009, 18:09
Wybitni gracze nie poddają się ze względu na zmiany w grze, wybitni gracze potrafią się do nich dostosować, przetrwać i wciąż przodować. To tak, jak w naturze ; >
Wybitni gracze nie płaczą, jak małe dziewczynki ; >
Misiopysio - 04-09-2009, 20:33
ADIHC1 napisał/a: | Wybitni gracze nie poddają się ze względu na zmiany w grze, wybitni gracze potrafią się do nich dostosować, przetrwać i wciąż przodować. To tak, jak w naturze ; >
Wybitni gracze nie płaczą, jak małe dziewczynki ; > |
Ależ tutaj nikt nie płacze Adi, jak trzeba się dostosowac to trzeba, niemniej sądzę, ze pomysł choć słuszny jest niedopracowany i proponuję jego modyfikację.
pozdrawiam
Legolass - 04-09-2009, 20:35
jak dla mnie zmiana jest bardzo dobrym posunięciem.. coraz mniej przelewów itd.. nie rozumiem po co są wo ogóle takie tematy.
ADIHC1 - 04-09-2009, 20:47
Misiopysio napisał/a: | Ależ tutaj nikt nie płacze Adi |
To co napisałem odnosiło się do wypowiedzi FlaChY.
Misiopysio napisał/a: | niemniej sądzę, ze pomysł choć słuszny jest niedopracowany i proponuję jego modyfikację |
Nie kwestionuję tego.
Misiopysio - 04-09-2009, 21:17
Cytat: | jak dla mnie zmiana jest bardzo dobrym posunięciem.. coraz mniej przelewów itd.. nie rozumiem po co są wo ogóle takie tematy. |
Jeżeli bedzie blok na kupowanie powyżej ceny jaka jest w sklepie do którego jest dostęp to nie ma mowy o przelewie, no prawie bo przelew mozna zrobić nawet na bzdurnych aukcjach za niskie ceny.
Problem jest taki, że wielu graczy do których należe sporo handluje, jedne sprzęty kupuje się w sklepach inne na targu, ale jeżeli na targu jest za pół ceny sprzet który mogę kupić w sklepie to kupuję go na targu.
Ta zmiana nie uderza tylko w kupców ale również w niskie levele (kupcy sobie poradzą) bo gracze którzy mają powiedzmy 6 czy 8 level i mało kasy chetnie kupiliby na targu jakis sprzęt na swój level który jest wystawiony za pół ceny przez zawodnika z 12 (który woli go wystawić na targ niż sprzedawać od reki z zakładki) ale nie moga bo mozna go kupić w sklepie w langu.
pozdrawiam
Tomi - 04-09-2009, 21:43
Misiopysio napisał/a: | Cytat: | jak dla mnie zmiana jest bardzo dobrym posunięciem.. coraz mniej przelewów itd.. nie rozumiem po co są wo ogóle takie tematy. |
Jeżeli bedzie blok na kupowanie powyżej ceny jaka jest w sklepie do którego jest dostęp to nie ma mowy o przelewie, no prawie bo przelew mozna zrobić nawet na bzdurnych aukcjach za niskie ceny.
Problem jest taki, że wielu graczy do których należe sporo handluje, jedne sprzęty kupuje się w sklepach inne na targu, ale jeżeli na targu jest za pół ceny sprzet który mogę kupić w sklepie to kupuję go na targu.
Ta zmiana nie uderza tylko w kupców ale również w niskie levele (kupcy sobie poradzą) bo gracze którzy mają powiedzmy 6 czy 8 level i mało kasy chetnie kupiliby na targu jakis sprzęt na swój level który jest wystawiony za pół ceny przez zawodnika z 12 (który woli go wystawić na targ niż sprzedawać od reki z zakładki) ale nie moga bo mozna go kupić w sklepie w langu.
pozdrawiam |
Już mogą - weszła ta modyfikacja
Shark - 04-09-2009, 21:44
Ja mam tylko zastrzeżenie do tego :
Cytat: | Sprzedaje: Quick
Limit ceny: 3.000.000 G
(5.000 G za sztukę)
Najwyższa oferta:
3.000.000 G
przez waleczny_korek
Koniec: jutro o 07:57
Limit ceny został osiągnięty! |
Chciałem zauważyć, że na targu max. cena za sztukę to 5k.
W sklepie to również 5k. Więc wystawiając choćby za 1g i tak stracę
na samej prowizji. O co chodzi... ?
Tak to jest jak się pcha na siłę z tymi zmianami, a wcześniej się ich nie przemyśli...
Tomi - 04-09-2009, 21:59
Shark napisał/a: | Ja mam tylko zastrzeżenie do tego :
Cytat: | Sprzedaje: Quick
Limit ceny: 3.000.000 G
(5.000 G za sztukę)
Najwyższa oferta:
3.000.000 G
przez waleczny_korek
Koniec: jutro o 07:57
Limit ceny został osiągnięty! |
Chciałem zauważyć, że na targu max. cena za sztukę to 5k.
W sklepie to również 5k. Więc wystawiając choćby za 1g i tak stracę
na samej prowizji. O co chodzi... ?
Tak to jest jak się pcha na siłę z tymi zmianami, a wcześniej się ich nie przemyśli... |
nie rozumiem o co Ci dokładnie chodzi?
Shark - 04-09-2009, 22:01
Chodzi mi o to, że jaki ja mam teraz właściwie zysk ze sprzedaży miksów lvl5? Ujemny.
Kupuję miksturę za 5k w sklepie w Ozaroth, wystawiam w Ballis, a tu ograniczenie,
że mogą kupować max. 5k za sztukę. Więc powiedz mi, gdzie tu zysk? Na dodatek
tracę na samej prowizji, pobieranej za wystawienie.
Tomi - 04-09-2009, 22:05
Shark napisał/a: | Chodzi mi o to, że jaki ja mam teraz właściwie zysk ze sprzedaży miksów lvl5? Ujemny.
Kupuję miksturę za 5k w sklepie w Ozaroth, wystawiam w Ballis, a tu ograniczenie,
że mogą kupować max. 5k za sztukę. Więc powiedz mi, gdzie tu zysk? Na dodatek
tracę na samej prowizji, pobieranej za wystawienie. |
Ale przecież Twoi potencjalni klienci nie mają dostępu do tego miksa lv 5 w sklepie więc limit nadzwyczajny (dla nich) nie jest nadawany. No chyba że limit zwykły również wynosi 5000G - ale to już inna bajka - to już jest zależne od GM'ów a nie od tych modyfikacji.
|
|