My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Uciązliwe ograniczenie

Misiopysio - 03-09-2009, 17:53
Temat postu: Uciązliwe ograniczenie
Chodzi o niemożliwość kupowania na targu przedmiotów dostępnych dla gracza w sklepie, ograniczenie ma sens pod warunkiem, ze gracz licytuje powyzej limitu sklepowego (a więc drożej niz mógłby kupić).

pozdrawiam

ambity - 03-09-2009, 17:58

Takich tematów dotyczących targu i konkretnie tej sytuacji jest pełno ostatnio.. Administracja już wie o tym problemie (wypowiadała się na ten temat na forum).
Smile - 03-09-2009, 21:57

Powinno być tak , aby rzeczy wystawiane w sklepie typu miksturki życia lv2 mogły w urk/lange chodzic drożej niż w sklepie , bo po co mialbym wystawiać cos jak tak nic na tym nie zarobie ; > ?
Tomi - 04-09-2009, 11:41

Smile napisał/a:
Powinno być tak , aby rzeczy wystawiane w sklepie typu miksturki życia lv2 mogły w urk/lange chodzic drożej niż w sklepie , bo po co mialbym wystawiać cos jak tak nic na tym nie zarobie ; > ?

Ale przecież mogą chodzić drożej, tylko nie dla osób które mogą je kupić taniej w sklepie (bo niby po co miały by przepłacać?).

FlaChY - 04-09-2009, 15:42

Zmian jest dość, gra traci popularność.
Zająć się trzeba noobstatami, dodać ograniczenia do statystyk i tym podobnych
Nie narzekam na zmiany które zostały wprowadzone, uważam że tak by było lepiej !
Wiele wybitnych graczy zakończyło przygodę z MF, zaliczam do nich FaNaTyKa, Angela of war, Kadyen itd. Dlaczego ? przez widoczne "modyfikacje". Kiedyś nie było takiego problemu jak dziś, niech twórcy tej gry mają się na baczności.

[/u]

[ Dodano: 04-09-2009, 15:44 ]
Wliczając jeszcze te zmiany na targu. Bezsensu. Według mnie i innych graczy...

ADIHC1 - 04-09-2009, 18:09

Wybitni gracze nie poddają się ze względu na zmiany w grze, wybitni gracze potrafią się do nich dostosować, przetrwać i wciąż przodować. To tak, jak w naturze ; >

Wybitni gracze nie płaczą, jak małe dziewczynki ; >

Misiopysio - 04-09-2009, 20:33

ADIHC1 napisał/a:
Wybitni gracze nie poddają się ze względu na zmiany w grze, wybitni gracze potrafią się do nich dostosować, przetrwać i wciąż przodować. To tak, jak w naturze ; >

Wybitni gracze nie płaczą, jak małe dziewczynki ; >

Ależ tutaj nikt nie płacze Adi, jak trzeba się dostosowac to trzeba, niemniej sądzę, ze pomysł choć słuszny jest niedopracowany i proponuję jego modyfikację.

pozdrawiam

Legolass - 04-09-2009, 20:35

jak dla mnie zmiana jest bardzo dobrym posunięciem.. coraz mniej przelewów itd.. nie rozumiem po co są wo ogóle takie tematy.
ADIHC1 - 04-09-2009, 20:47

Misiopysio napisał/a:
Ależ tutaj nikt nie płacze Adi

To co napisałem odnosiło się do wypowiedzi FlaChY.
Misiopysio napisał/a:
niemniej sądzę, ze pomysł choć słuszny jest niedopracowany i proponuję jego modyfikację

Nie kwestionuję tego.

Misiopysio - 04-09-2009, 21:17

Cytat:
jak dla mnie zmiana jest bardzo dobrym posunięciem.. coraz mniej przelewów itd.. nie rozumiem po co są wo ogóle takie tematy.

Jeżeli bedzie blok na kupowanie powyżej ceny jaka jest w sklepie do którego jest dostęp to nie ma mowy o przelewie, no prawie bo przelew mozna zrobić nawet na bzdurnych aukcjach za niskie ceny.
Problem jest taki, że wielu graczy do których należe sporo handluje, jedne sprzęty kupuje się w sklepach inne na targu, ale jeżeli na targu jest za pół ceny sprzet który mogę kupić w sklepie to kupuję go na targu.
Ta zmiana nie uderza tylko w kupców ale również w niskie levele (kupcy sobie poradzą) bo gracze którzy mają powiedzmy 6 czy 8 level i mało kasy chetnie kupiliby na targu jakis sprzęt na swój level który jest wystawiony za pół ceny przez zawodnika z 12 (który woli go wystawić na targ niż sprzedawać od reki z zakładki) ale nie moga bo mozna go kupić w sklepie w langu.

pozdrawiam

Tomi - 04-09-2009, 21:43

Misiopysio napisał/a:
Cytat:

Jeżeli bedzie blok na kupowanie powyżej ceny jaka jest w sklepie do którego jest dostęp to nie ma mowy o przelewie, no prawie bo przelew mozna zrobić nawet na bzdurnych aukcjach za niskie ceny.
Problem jest taki, że wielu graczy do których należe sporo handluje, jedne sprzęty kupuje się w sklepach inne na targu, ale jeżeli na targu jest za pół ceny sprzet który mogę kupić w sklepie to kupuję go na targu.
Ta zmiana nie uderza tylko w kupców ale również w niskie levele (kupcy sobie poradzą) bo gracze którzy mają powiedzmy 6 czy 8 level i mało kasy chetnie kupiliby na targu jakis sprzęt na swój level który jest wystawiony za pół ceny przez zawodnika z 12 (który woli go wystawić na targ niż sprzedawać od reki z zakładki) ale nie moga bo mozna go kupić w sklepie w langu.

pozdrawiam

Już mogą - weszła ta modyfikacja

Shark - 04-09-2009, 21:44

Ja mam tylko zastrzeżenie do tego :

Cytat:
Sprzedaje: Quick

Limit ceny: 3.000.000 G
(5.000 G za sztukę)

Najwyższa oferta:
3.000.000 G
przez waleczny_korek

Koniec: jutro o 07:57

Limit ceny został osiągnięty!

Chciałem zauważyć, że na targu max. cena za sztukę to 5k.
W sklepie to również 5k. Więc wystawiając choćby za 1g i tak stracę
na samej prowizji. O co chodzi... ?

Tak to jest jak się pcha na siłę z tymi zmianami, a wcześniej się ich nie przemyśli...

Tomi - 04-09-2009, 21:59

Shark napisał/a:
Ja mam tylko zastrzeżenie do tego :

Cytat:
Sprzedaje: Quick

Limit ceny: 3.000.000 G
(5.000 G za sztukę)

Najwyższa oferta:
3.000.000 G
przez waleczny_korek

Koniec: jutro o 07:57

Limit ceny został osiągnięty!

Chciałem zauważyć, że na targu max. cena za sztukę to 5k.
W sklepie to również 5k. Więc wystawiając choćby za 1g i tak stracę
na samej prowizji. O co chodzi... ?

Tak to jest jak się pcha na siłę z tymi zmianami, a wcześniej się ich nie przemyśli...

nie rozumiem o co Ci dokładnie chodzi?

Shark - 04-09-2009, 22:01

Chodzi mi o to, że jaki ja mam teraz właściwie zysk ze sprzedaży miksów lvl5? Ujemny.
Kupuję miksturę za 5k w sklepie w Ozaroth, wystawiam w Ballis, a tu ograniczenie,
że mogą kupować max. 5k za sztukę. Więc powiedz mi, gdzie tu zysk? Na dodatek
tracę na samej prowizji, pobieranej za wystawienie.

Tomi - 04-09-2009, 22:05

Shark napisał/a:
Chodzi mi o to, że jaki ja mam teraz właściwie zysk ze sprzedaży miksów lvl5? Ujemny.
Kupuję miksturę za 5k w sklepie w Ozaroth, wystawiam w Ballis, a tu ograniczenie,
że mogą kupować max. 5k za sztukę. Więc powiedz mi, gdzie tu zysk? Na dodatek
tracę na samej prowizji, pobieranej za wystawienie.

Ale przecież Twoi potencjalni klienci nie mają dostępu do tego miksa lv 5 w sklepie więc limit nadzwyczajny (dla nich) nie jest nadawany. No chyba że limit zwykły również wynosi 5000G - ale to już inna bajka - to już jest zależne od GM'ów a nie od tych modyfikacji.