| |
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
妃ietnik - Pomys造 dot. PvP
Skailer - 11-09-2009, 22:11 Temat postu: Pomys造 dot. PvP By這 kilka podobnych propozycji, przyk豉dowo te:
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=15398&start=0
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=27829&start=0
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=24336&start=0
Ale zawa盧ie s這wo "Podobne".
A teraz do rzeczy.
Proponuj� wywali� PvP z Mapy, tworz帷 w zamian Aren� PvP.
Taka arena by豉by w ka盥ym mie軼ie, zasada prosta - chcesz powalczy�? Idziesz na Aren�. Tylko tam b璠zie mo積a si� atakowa�.
Aha i najwa積iejsze - Arena by豉by wsp鏊na dla wszystkich miast.
Tym sposobem (prawie) wszyscy byliby zadowoleni.. (Oczywi軼ie nie oby這by si� bez marudzenia graczy PvP 瞠 teraz maj� ograniczone miejsce, na high lv. ci篹ej b璠zie kogo� znale潭 blablablabla...).
No i wtedy te� m闚imy papa 這wc�, co na pewno ucieszy這by wszystkich lv'lowc闚
To rozwi您anie do MFO2! Rozumiem 瞠 wi瘯szo嗆 projekt闚 idzie teraz na MFO3, ale o aktualnym tak瞠 nie mo積a zapomina�.. To nie jest ogromna zmiana my郵� (chodzi o zmiany w silniku, bo na gr� i graczy na pewno wp造nie), chodzi mi o niewielkie zmiany w silniku (m闚i� 瞠 tylko "tak my郵�", niestety sam sie na tym nie znam, to tylko moje przypuszczenia) i dodanie niewielkiej nowej mapy jako aren� PvP.
[Dodane p騧niej]
Innym rozwi您aniem, kt鏎e mi w tym momencie przysz這 do g這wy by這by wy陰czy� PvP w innych lokacjach, a zostawi� je tylko na g堯wnej mapie (tyczy si� to r闚nie� salamandrii).
cybershot - 11-09-2009, 22:32
Ca造 pomys� ssie .. zupe軟ie zepsuje klimat gry i wielu graczy przez to odejdzie, sama arena te� nie jest potrzebna poniewa� gracze mog� um闚i� si� na walk� np. w podziemiach.
| Skailer napisa�/a: | | Aha i najwa積iejsze - Arena by豉by wsp鏊na dla wszystkich miast. |
Nijak kupy si� to nie trzyma.
| Skailer napisa�/a: | | (Oczywi軼ie nie oby這by si� bez marudzenia graczy PvP 瞠 teraz maj� ograniczone miejsce, na high lv. ci篹ej b璠zie kogo� znale潭 blablablabla...). |
| Skailer napisa�/a: | No i wtedy te� m闚imy papa 這wc�, co na pewno ucieszy這by wszystkich lv'lowc闚 |
M闚isz tak bo sam grasz na level, pomy郵 te� o innych.
Skailer - 11-09-2009, 22:49
| cybershot napisa�/a: |
M闚isz tak bo sam grasz na level, pomy郵 te� o innych. |
Gra貫m na rank.. na lv.. jako mag, woj, anty mag, anty woj, hybryda.. pr鏏owa貫m wszystkiego, teraz jestem lvl'owcem - to si� zgadza. Nie wiem jak to jest by� rankowcem na 100+ lv., bo na takim lv. nigdy nim nie by貫m, wi璚 jest mi si� ci篹ko postawi� w ich sytuacji.. Nie popieram 這wc闚 w 100% - co to za frajda rozwali� gracza kt鏎y sobie expi� i nie by� na nas przygotowany?! Bo ja w tym nie widz� najmniejszego sensu..
Niestety w mfo jest plaga anty woj闚 - to czemu ludzie nie pomy郵icie? R鏏cie mag闚! Wtedy to si� wyr闚na, bo co drugi gracz b璠zie magiem i plaga zniknie, zn� trzeba b璠zie robi� hybrydy.. Proste, prawda? A lvl'owcy wreszcie mogliby w spokoju expi� na mapie nie martwi帷 si� ci庵le 瞠 zaraz kto� zacznie go goni�, lub 瞠 jak zostawi posta�, to jak sie zaloguje widzi przegran� walk� z jakim� rankowcem ubranym na anty.. Nie m闚ie to tylko o mapie 鈍iata, bo ona to najmniejszy problem! Na wy窺zych lv. gracze i tak nie expi� raczej na mapie g堯wnej, bo w poszczeg鏊nych lokacjach s� "ciekawsze" potwory..
Innym rozwi您aniem, kt鏎e mi w tym momencie przysz這 do g這wy by這by wy陰czy� PvP w innych lokacjach, a zostawi� je tylko na g堯wnej mapie (tyczy si� to r闚nie� salamandrii).
cybershot - 11-09-2009, 23:26
| Skailer napisa�/a: | | Nie popieram 這wc闚 w 100% - co to za frajda rozwali� gracza kt鏎y sobie expi� i nie by� na nas przygotowany?! Bo ja w tym nie widz� najmniejszego sensu.. |
A wielka je瞠li ten kto� nie odpisa� na propozycj� walki..
ok 85% ludu nie odpisuje mi na propozycje walki
ok 7% odpisuje nie
ok 5% daje mi ignora (瘸這嗆)
tylko kilku decyduje si� na walk�
Je瞠li nikt nie chc� walczy� to trzeba polowa�..gdyby pvp na mapie zosta這 usuni皻e, du瘸 cz窷� graczy przesta豉 by gra�.
Skailer - 11-09-2009, 23:41
I to Cie tak kr璚i, ze go rozwali貫�? Wiedzia貫� doskonale 瞠 nie ma szans, inaczej by zareagowa� na PW.. Wiesz czemu Ci gracze nie odpisuj�/ignoruj�? Bo dostaj� takich PW kilkana軼ie razy dziennie, szczeg鏊nie denerwuj帷e sa osoby uparte, kt鏎e na okr庵這 si� pytaj�.. Jakby jedno "nie" mu nie wystarczy這.. υwcy sami s� sobie winni takiego traktowania, wi璚 taka argumentacja do mnie nie trafia.
EdwinOdesseiron - 11-09-2009, 23:57
Wla軼iwe pytanie: czy jak kto� si� boi walki, to powinni鄉y go atakowa� wbrew jego woli? A tak, cho熲y z czystej z這郵iwo軼i Jak ja b璠� chcia� zagra� solo, to sobie odpal� pasjansa. Oni mog� zrobi� to samo. Loguj帷 si� do gry MMORPG, powinni si� liczy� z interakcj� (lepsz� czy gorsz�) z innymi osobami. Tak ju� jest, nikt si� nad nimi nie ulituje, bo to si� po prostu nie op豉ca (r闚nie� dla popularno軼i gry).
cybershot - 12-09-2009, 00:27
Edwin, nic doda� nic uj望.
| Skailer napisa�/a: | | I to Cie tak kr璚i, ze go rozwali貫�? |
O taak..W mf nie ma dla mnie nic przyjemniejszego ni� z豉panie gracza kt鏎y nie odpisa� na propozycj� walki..
| Skailer napisa�/a: | | Wiesz czemu Ci gracze nie odpisuj�/ignoruj�? Bo dostaj� takich PW kilkana軼ie razy dziennie, szczeg鏊nie denerwuj帷e sa osoby uparte, kt鏎e na okr庵這 si� pytaj�.. Jakby jedno "nie" mu nie wystarczy這.. |
Gdyby jeszcze byli tak 豉skawi 瞠by napisa� to "nie" to z豉pa� bym ich tylko raz/dwa, nie wi璚ej
Skoro nie ma z kim walczy� to trzeba 豉pa� ; ] Teraz ju� nie jest tak jak kiedy�, ju� nie ma t逝m闚 przed miastami..teraz na ofiar� trzeba zapolowa� poniewa� sama nie chce do ciebie przyj嗆 ; ]
Legolass - 18-09-2009, 13:49
tak tak... najlepiej zamrozi� walki to b璠zie 100 graczy online na ka盥ym 鈍iecie.
Najlepiej zlikwidowa� ochron� wsz璠zie.. teraz gracze graj帷y na lv czuj� si� bezkarnie bezpieczni.
Dla wysokich lv zosta� wprowadzony niby rank pvp. to mog這by wypali� gdyby na salamandri nie by這 ochrony. I to jest - du篡ch lv. Jest to niesprawiedliwe w stosunku do ranker闚 na du篡m lv. Ma造 lv na starym kontynencie mo瞠 kogo� upolowa� a du篡 lv nie. I gdzie tu sprawiedliwo嗆 ?
W kilku s這wach:
raner na ma造m lv >ranker na du篡m lv.
a wy jak chcecie to dalej bijcie te lv.. ile mo積a wykorzystywa� te ruchy i mozolnie wbija� 300 lv ? ?
Jurassa - 18-09-2009, 16:18
Zrozum 瞠 np. os鏏 maj帷ych +160 lvl jest nie jest du穎, z tego ponad po這wa nie chce walczy�. Praktycznie z豉panie kogo� przy exp'ieniu i turnieje s� jedynym sposobem na walk�. Dlatego, gdyby powsta豉 arena w豉軼iwie w og鏊e nie by這by z kim walczy� (Pozosta造 by tylko turnieje).
paxi13 - 23-09-2009, 14:33
Skailer zgadzam si� z tob� kolego !! ze w mie軼ie arena by豉 jaka� bo np: jestem gdzie� daleko i nie mam ruch闚 na powr鏒 i atakuj� !! dajcie 瞠by nie atakowali na mapie tylko w miastach na arenach
cybershot - 23-09-2009, 14:46
| paxi13 napisa�/a: | | Skailer zgadzam si� z tob� kolego !! ze w mie軼ie arena by豉 jaka� bo np: jestem gdzie� daleko i nie mam ruch闚 na powr鏒 i atakuj� !! dajcie 瞠by nie atakowali na mapie tylko w miastach na arenach |
I wszyscy levelowcy b璠� 酥iewa� identycznie jak u g鏎y .. wasza "arena" nic nie da bo ludzie po prostu nie chc� walczy� a skoro nie chc� walczy� to trzeba na nich polowa� bo w ko鎍u skoro nie chc� walczy� to rank kt鏎y maj� wcale im si� nie nale篡 ;> (za wyj徠kiem sytuacji gdzie np woj-antywoj rzuca wyzwanie wojowi-antymagowi to chyba oczywiste, 瞠 ten drugi nie zdecyduje si� na walk�) .
michol11 - 23-09-2009, 19:28
| cybershot napisa�/a: | um闚i� si� na walk� np. w podziemiach.
| jemu chodzilo m.in. o to aby nie bylo wystawek a jak wiesz walki w podziemiach czesto sie koncza wystawkami.
Pomysl Ciekawy, jestem ZA.
cybershot - 23-09-2009, 19:42
| michol11 napisa�/a: | | jemu chodzilo m.in. o to aby nie bylo wystawek a jak wiesz walki w podziemiach czesto sie koncza wystawkami. |
A z t� ca陰 aren� b璠zie niby inaczej?
Skailer - 23-09-2009, 19:46
| cybershot napisa�/a: | | skoro nie chc� walczy� to rank kt鏎y maj� wcale im si� nie nale篡 ;> |
Gdyby przy okazji nie tracili z這ta, ekwipunku i nie przenosi這 ich do miasta, a przyk豉dowo byli 2 ruchy od bossa do kt鏎ego pr鏏owali sie dosta� 10 razy (exp. jeszcze da sie prze篡�), to na pewno nie mieliby nic przeciwko..
cybershot - 23-09-2009, 19:53
| Skailer napisa�/a: | | Gdyby przy okazji nie tracili z這ta, ekwipunku i nie przenosi這 ich do miasta, a przyk豉dowo byli 2 ruchy od bossa do kt鏎ego pr鏏owali sie dosta� 10 razy (exp. jeszcze da sie prze篡�), to na pewno nie mieliby nic przeciwko.. |
Sk康 ta pewno嗆 ? Nie wszyscy my郵� tak samo ; ]
|
|