|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
¦mietnik - Pomys³y dot. PvP
Skailer - 11-09-2009, 22:11 Temat postu: Pomys³y dot. PvP By³o kilka podobnych propozycji, przyk³adowo te:
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=15398&start=0
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=27829&start=0
https://forum.mfo2.pl/viewtopic.php?t=24336&start=0
Ale zawa¿cie s³owo "Podobne".
A teraz do rzeczy.
Proponujê wywaliæ PvP z Mapy, tworz±c w zamian Arenê PvP.
Taka arena by³aby w ka¿dym mie¶cie, zasada prosta - chcesz powalczyæ? Idziesz na Arenê. Tylko tam bêdzie mo¿na siê atakowaæ.
Aha i najwa¿niejsze - Arena by³aby wspólna dla wszystkich miast.
Tym sposobem (prawie) wszyscy byliby zadowoleni.. (Oczywi¶cie nie oby³oby siê bez marudzenia graczy PvP ¿e teraz maj± ograniczone miejsce, na high lv. ciê¿ej bêdzie kogo¶ znale¼æ blablablabla...).
No i wtedy te¿ mówimy papa ³owc±, co na pewno ucieszy³oby wszystkich lv'lowców
To rozwi±zanie do MFO2! Rozumiem ¿e wiêkszo¶æ projektów idzie teraz na MFO3, ale o aktualnym tak¿e nie mo¿na zapominaæ.. To nie jest ogromna zmiana my¶lê (chodzi o zmiany w silniku, bo na grê i graczy na pewno wp³ynie), chodzi mi o niewielkie zmiany w silniku (mówiê ¿e tylko "tak my¶lê", niestety sam sie na tym nie znam, to tylko moje przypuszczenia) i dodanie niewielkiej nowej mapy jako arenê PvP.
[Dodane pó¼niej]
Innym rozwi±zaniem, które mi w tym momencie przysz³o do g³owy by³oby wy³±czyæ PvP w innych lokacjach, a zostawiæ je tylko na g³ównej mapie (tyczy siê to równie¿ salamandrii).
cybershot - 11-09-2009, 22:32
Ca³y pomys³ ssie .. zupe³nie zepsuje klimat gry i wielu graczy przez to odejdzie, sama arena te¿ nie jest potrzebna poniewa¿ gracze mog± umówiæ siê na walkê np. w podziemiach.
Skailer napisa³/a: | Aha i najwa¿niejsze - Arena by³aby wspólna dla wszystkich miast. |
Nijak kupy siê to nie trzyma.
Skailer napisa³/a: | (Oczywi¶cie nie oby³oby siê bez marudzenia graczy PvP ¿e teraz maj± ograniczone miejsce, na high lv. ciê¿ej bêdzie kogo¶ znale¼æ blablablabla...). |
Skailer napisa³/a: | No i wtedy te¿ mówimy papa ³owc±, co na pewno ucieszy³oby wszystkich lv'lowców |
Mówisz tak bo sam grasz na level, pomy¶l te¿ o innych.
Skailer - 11-09-2009, 22:49
cybershot napisa³/a: |
Mówisz tak bo sam grasz na level, pomy¶l te¿ o innych. |
Gra³em na rank.. na lv.. jako mag, woj, anty mag, anty woj, hybryda.. próbowa³em wszystkiego, teraz jestem lvl'owcem - to siê zgadza. Nie wiem jak to jest byæ rankowcem na 100+ lv., bo na takim lv. nigdy nim nie by³em, wiêc jest mi siê ciê¿ko postawiæ w ich sytuacji.. Nie popieram ³owców w 100% - co to za frajda rozwaliæ gracza który sobie expi³ i nie by³ na nas przygotowany?! Bo ja w tym nie widzê najmniejszego sensu..
Niestety w mfo jest plaga anty wojów - to czemu ludzie nie pomy¶licie? Róbcie magów! Wtedy to siê wyrówna, bo co drugi gracz bêdzie magiem i plaga zniknie, znó trzeba bêdzie robiæ hybrydy.. Proste, prawda? A lvl'owcy wreszcie mogliby w spokoju expiæ na mapie nie martwi±c siê ci±gle ¿e zaraz kto¶ zacznie go goniæ, lub ¿e jak zostawi postaæ, to jak sie zaloguje widzi przegran± walkê z jakim¶ rankowcem ubranym na anty.. Nie mówie to tylko o mapie ¶wiata, bo ona to najmniejszy problem! Na wy¿szych lv. gracze i tak nie expi± raczej na mapie g³ównej, bo w poszczególnych lokacjach s± "ciekawsze" potwory..
Innym rozwi±zaniem, które mi w tym momencie przysz³o do g³owy by³oby wy³±czyæ PvP w innych lokacjach, a zostawiæ je tylko na g³ównej mapie (tyczy siê to równie¿ salamandrii).
cybershot - 11-09-2009, 23:26
Skailer napisa³/a: | Nie popieram ³owców w 100% - co to za frajda rozwaliæ gracza który sobie expi³ i nie by³ na nas przygotowany?! Bo ja w tym nie widzê najmniejszego sensu.. |
A wielka je¿eli ten kto¶ nie odpisa³ na propozycjê walki..
ok 85% ludu nie odpisuje mi na propozycje walki
ok 7% odpisuje nie
ok 5% daje mi ignora (¿a³o¶æ)
tylko kilku decyduje siê na walkê
Je¿eli nikt nie chcê walczyæ to trzeba polowaæ..gdyby pvp na mapie zosta³o usuniête, du¿a czê¶æ graczy przesta³a by graæ.
Skailer - 11-09-2009, 23:41
I to Cie tak krêci, ze go rozwali³e¶? Wiedzia³e¶ doskonale ¿e nie ma szans, inaczej by zareagowa³ na PW.. Wiesz czemu Ci gracze nie odpisuj±/ignoruj±? Bo dostaj± takich PW kilkana¶cie razy dziennie, szczególnie denerwuj±ce sa osoby uparte, które na okr±g³o siê pytaj±.. Jakby jedno "nie" mu nie wystarczy³o.. £owcy sami s± sobie winni takiego traktowania, wiêc taka argumentacja do mnie nie trafia.
EdwinOdesseiron - 11-09-2009, 23:57
Wla¶ciwe pytanie: czy jak kto¶ siê boi walki, to powinni¶my go atakowaæ wbrew jego woli? A tak, choæby z czystej z³o¶liwo¶ci Jak ja bêdê chcia³ zagraæ solo, to sobie odpalê pasjansa. Oni mog± zrobiæ to samo. Loguj±c siê do gry MMORPG, powinni siê liczyæ z interakcj± (lepsz± czy gorsz±) z innymi osobami. Tak ju¿ jest, nikt siê nad nimi nie ulituje, bo to siê po prostu nie op³aca (równie¿ dla popularno¶ci gry).
cybershot - 12-09-2009, 00:27
Edwin, nic dodaæ nic uj±æ.
Skailer napisa³/a: | I to Cie tak krêci, ze go rozwali³e¶? |
O taak..W mf nie ma dla mnie nic przyjemniejszego ni¿ z³apanie gracza który nie odpisa³ na propozycjê walki..
Skailer napisa³/a: | Wiesz czemu Ci gracze nie odpisuj±/ignoruj±? Bo dostaj± takich PW kilkana¶cie razy dziennie, szczególnie denerwuj±ce sa osoby uparte, które na okr±g³o siê pytaj±.. Jakby jedno "nie" mu nie wystarczy³o.. |
Gdyby jeszcze byli tak ³askawi ¿eby napisaæ to "nie" to z³apa³ bym ich tylko raz/dwa, nie wiêcej
Skoro nie ma z kim walczyæ to trzeba ³apaæ ; ] Teraz ju¿ nie jest tak jak kiedy¶, ju¿ nie ma t³umów przed miastami..teraz na ofiarê trzeba zapolowaæ poniewa¿ sama nie chce do ciebie przyj¶æ ; ]
Legolass - 18-09-2009, 13:49
tak tak... najlepiej zamroziæ walki to bêdzie 100 graczy online na ka¿dym ¶wiecie.
Najlepiej zlikwidowaæ ochronê wszêdzie.. teraz gracze graj±cy na lv czuj± siê bezkarnie bezpieczni.
Dla wysokich lv zosta³ wprowadzony niby rank pvp. to mog³oby wypaliæ gdyby na salamandri nie by³o ochrony. I to jest - du¿ych lv. Jest to niesprawiedliwe w stosunku do rankerów na du¿ym lv. Ma³y lv na starym kontynencie mo¿e kogo¶ upolowaæ a du¿y lv nie. I gdzie tu sprawiedliwo¶æ ?
W kilku s³owach:
raner na ma³ym lv >ranker na du¿ym lv.
a wy jak chcecie to dalej bijcie te lv.. ile mo¿na wykorzystywaæ te ruchy i mozolnie wbijaæ 300 lv ? ?
Jurassa - 18-09-2009, 16:18
Zrozum ¿e np. osób maj±cych +160 lvl jest nie jest du¿o, z tego ponad po³owa nie chce walczyæ. Praktycznie z³apanie kogo¶ przy exp'ieniu i turnieje s± jedynym sposobem na walkê. Dlatego, gdyby powsta³a arena w³a¶ciwie w ogóle nie by³oby z kim walczyæ (Pozosta³y by tylko turnieje).
paxi13 - 23-09-2009, 14:33
Skailer zgadzam siê z tob± kolego !! ze w mie¶cie arena by³a jaka¶ bo np: jestem gdzie¶ daleko i nie mam ruchów na powrót i atakuj± !! dajcie ¿eby nie atakowali na mapie tylko w miastach na arenach
cybershot - 23-09-2009, 14:46
paxi13 napisa³/a: | Skailer zgadzam siê z tob± kolego !! ze w mie¶cie arena by³a jaka¶ bo np: jestem gdzie¶ daleko i nie mam ruchów na powrót i atakuj± !! dajcie ¿eby nie atakowali na mapie tylko w miastach na arenach |
I wszyscy levelowcy bêd± ¶piewaæ identycznie jak u góry .. wasza "arena" nic nie da bo ludzie po prostu nie chc± walczyæ a skoro nie chc± walczyæ to trzeba na nich polowaæ bo w koñcu skoro nie chc± walczyæ to rank który maj± wcale im siê nie nale¿y ;> (za wyj±tkiem sytuacji gdzie np woj-antywoj rzuca wyzwanie wojowi-antymagowi to chyba oczywiste, ¿e ten drugi nie zdecyduje siê na walkê) .
michol11 - 23-09-2009, 19:28
cybershot napisa³/a: | umówiæ siê na walkê np. w podziemiach.
| jemu chodzilo m.in. o to aby nie bylo wystawek a jak wiesz walki w podziemiach czesto sie koncza wystawkami.
Pomysl Ciekawy, jestem ZA.
cybershot - 23-09-2009, 19:42
michol11 napisa³/a: | jemu chodzilo m.in. o to aby nie bylo wystawek a jak wiesz walki w podziemiach czesto sie koncza wystawkami. |
A z t± ca³± aren± bêdzie niby inaczej?
Skailer - 23-09-2009, 19:46
cybershot napisa³/a: | skoro nie chc± walczyæ to rank który maj± wcale im siê nie nale¿y ;> |
Gdyby przy okazji nie tracili z³ota, ekwipunku i nie przenosi³o ich do miasta, a przyk³adowo byli 2 ruchy od bossa do którego próbowali sie dostaæ 10 razy (exp. jeszcze da sie prze¿yæ), to na pewno nie mieliby nic przeciwko..
cybershot - 23-09-2009, 19:53
Skailer napisa³/a: | Gdyby przy okazji nie tracili z³ota, ekwipunku i nie przenosi³o ich do miasta, a przyk³adowo byli 2 ruchy od bossa do którego próbowali sie dostaæ 10 razy (exp. jeszcze da sie prze¿yæ), to na pewno nie mieliby nic przeciwko.. |
Sk±d ta pewno¶æ ? Nie wszyscy my¶l± tak samo ; ]
|
|