|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Potwierdzenie rejestracji
Alurab - 13-09-2009, 11:49 Temat postu: Potwierdzenie rejestracji Moja propozycja polega na tym, aby każdy kto się zarejestruje w grze otrzymywał link aktywujący konto na maila który podał przy rejestracji. Ostatnio jest dużo tematów na forum: Ukradli mi konto itd. i to w pewnym stopniu by temu zapobiegało
Prócz tego można by dodać potwierdzenie zmiany hasła i maila(w przypadku zmiany maila potwierdzenie przychodziło by na "starego")
Wiem, że coś takiego kiedyś było, ale sytuacja stała się "krytyczna"
EdwinOdesseiron - 13-09-2009, 12:15
Alurab, każdy płaci za swoją głupotę. Myślę, że adminom chodziło o to, aby potencjalny nowy użytkownik mógł jak najszybciej zacząć grę i aby szybko się w nią wciągnął.
Night Crawler - 13-09-2009, 12:33
Kiedyś padła już taka propozycja i nic z niej nie wyszło, teraz najprawdopodobniej bedzie podobnie.
Skailer - 13-09-2009, 12:40
Alurab napisał/a: | i maila(w przypadku zmiany maila potwierdzenie przychodziło by na "starego") |
W 100% odpada.. Jeszcze więcej jest tematów że ktoś źle wpisał maila przy rejestracji, wiec skoro zły mail jest ZŁY to jak mamy odebrać potwierdzenie zmiany?
Alurab napisał/a: | potwierdzenie zmiany hasła |
Już jest.
Sam pomysł mi się podoba i jestem za.
Alurab - 13-09-2009, 12:41
Skailer napisał/a: | W 100% odpada.. Jeszcze więcej jest tematów że ktoś źle wpisał maila przy rejestracji, wiec skoro zły mail jest ZŁY to jak mamy odebrać potwierdzenie zmiany? |
No jak by się potwierdzało rejestrację, to jak mail mógł by być zły?
M3tzu - 13-09-2009, 13:10
Za glupote sie placi i nadal bedzie sie placic . Jesli komus "ukradli" konto to juz jego problem ... potwierdzenia tymbardziej niczego nie zmienia.
SaKe - 13-09-2009, 14:21
Proponowalem juz to samo.
Jacek mialby troche mniej nowych graczy, bo niektorym nie chce sie potwierdzac rejestracji...
Anakin S. - 13-09-2009, 14:25
jak dla mnie propozycja słaba bo:
-Bez aktywacji można od razu grać a nie tracić bezcenny czas na wchodzenie na maila.
-Jak komuś sie nie chce podawać prawdziwego maila to jego problem
NaPatelniChomik - 13-09-2009, 14:49
gdyby potwierdzenie maila dawało przykładowe 5 mf każdemu by się chciało
w każdej prawie grze jest potwierdzenie adresu mail, czemu jest tak na forach itp? głupotą bedzie gdy ktoś poda maila który nie istnieje itp, bo nie będzie mógł odzyskać tego konta.
Przestańmy w końcu myśleć co zrobić by 10000 dzieciakó mogło grać a zacznijmy myśleć co zrobić by tym 1000 ludzi którzy już graja i wkładają sporo kasy w gre grało się bezpieczniej
Pitazboras - 13-09-2009, 14:55
Alurab napisał/a: | Wiem, że coś takiego kiedyś było, ale sytuacja stała się "krytyczna" |
Skoro wiesz, to po co nowy temat?
|
|