|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
¦mietnik - Propozycja kupowania z³ota za punkty mf
Tommy_1 - 03-10-2009, 21:20 Temat postu: Propozycja kupowania z³ota za punkty mf Witam, co s±dzicie o wprowadzeniu opcji kupowania z³ota za punkty mf ?
Oczywi¶cie by³by ustawiony pewny limit odno¶nie lvla, czyli im wy¿szy lvl tym wiêcej z³ota mo¿na kupiæ.
My¶lê, ¿e du¿o graczy by korzysta³o z tej opcji i to by by³o korzystne dla admina
CroppTown - 03-10-2009, 21:28
Owszem dla Admina tak.... Ale dla gry nie.
Pomy¶l po co zosta³y wprowadzone te wszystkie limity w aukcja itp.??
Je¿eli Taka opcja by siê pojawi³a w ci±gu 24 hp mia³bym 10 lv i kilkana¶cie gemów. A w ci±gu 3 tygodni by³bym w top50.
Jurassa - 03-10-2009, 21:31
Mo¿e jeszcze punkty rankingowe do tego ?
1. Medal za z³oto by³ by wtedy nie czysty.
2. Nie ka¿dy ma tyle pieniêdzy, ¿eby sobie pozwoliæ na taki zakup. Gracze nie maj±cy mo¿liwo¶ci kupna z³ota byli by zdeklasowani np. na targu.
TURBODYMOM3N - 03-10-2009, 22:15
Pomys³ ma i wady i zalety
wady:
kto ma kase na fonie ten ma kase na mfo
zwiêkszenie siê liczby osób wy³udzaj±cych sms
zalety
Mniejsza ilo¶æ przelewów kasy
momentalna pomoc w czasie gdy potrzebna jest pilnie kasa na mfo
[ Dodano: 03-10-2009, 22:15 ]
Ale i tak pomys³ mi siê podoba
MiTi - 03-10-2009, 22:21
Bardzo s³aby pomys³ ,patrz±c na ¶wiat 1 i 2 ,i co by by³o 10lvl z 10kk?? bezsensu ,lepiej samemu powoli doj¶æ do fortuny ,a nie j± kupiæ...A 3 ¶wiat to i tak s± tam du¿e przelewy ,wiêc to by³oby tu tak¿e zbêdne
cybershot - 03-10-2009, 22:45
haha! GM'owie siê mêcz± i ci±gle ubijaj± za przelewy i drobne bonusy dla low leveli a ty chcesz wprowadziæ mo¿liwo¶æ kupna z³ota za pkt mf
BarylkaSnK - 03-10-2009, 23:28
z jednej strony dobrze z drugiej ¼le
dobrze dla Jacka, ludzie ci±gle bêd± kupowaæ kase przez sms to jacek radocha i gites malines
¼le dla wiêkszo¶ci graczy, kto ma kase w realu ten ma kase w MFO
oczywi¶cie ¿e NIE
Tommy_1 - 04-10-2009, 00:27
Dlatego by³by wprowadzony limit. Im ni¿szy lvl tym mniej kasy mo¿na kupic. Czyli np. je¶li mamy 5 lvl to maksymalnie mo¿emy kupiæ 1000G i dopiero jak wbjemy kolejny lvl to bêdziemy mogli kupiæ kolejn± kasê.
S±dzê, ¿e to jest dobry pomys³ je¶li bêd± wprowadzone limity poniewa¿ du¿o kasy nie kupimy na ni¿szych lvlach lecz je¶li kto¶ bêdzie jej pilnie potrzebowa³ w danym momencie to mo¿e sobie j± szybko za³atwiæ.
Równie¿ dobrym pomys³em by³oby zablokowanie mo¿liwo¶ci kupna z³ota np. je¶li ma siê powy¿ej 6000G na 5 lvlu, 8000G na 6lvlu itp.
mnietuniema - 04-10-2009, 12:11
My¶lê, ¿e jak Admin bêdzie móg³ op³acaæ serwery z³otem z gry to pomys³ na pewno pozytywnie rozpatrzy...
Walkmen - 04-10-2009, 12:50
Tommy_1 napisa³/a: | Równie¿ dobrym pomys³em by³oby zablokowanie mo¿liwo¶ci kupna z³ota np. je¶li ma siê powy¿ej 6000G na 5 lvlu, 8000G na 6lvlu itp. |
Pewnie i co jeszcze?
A co mo¿e na 160 lvl to ile w sakiewce mogê trzymaæ kasy? Z tych dwóch przyk³adów tak na szybkiego obliczy³em, ¿e nie móg³bym mieæ wiêcej jak 200kkG. TO absurd. Ja mam ponad 0,5 kkkG a znam graczy co maj± oko³o 1 kkkG na lvl niewiele wy¿szym ode mnie.
Widzê, ¿e kto¶ wychodzi z za³o¿enia, ¿e jak ma kasê w realu to i tutaj j± sobie kupi. A mo¿e tak lepiej zaj±æ siê strategi± czy mechanik± gry bo wci±¿ narzekacie, ¿e kto¶ lepszy, sprytniejszy Was atakuje.
Pieni±dze to nie wszystko
Jestem przeciwny takim dziwnym i drastycznym zmianom.
|
|