|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - dwie uwagi o grze
czajmen - 30-10-2009, 21:39 Temat postu: dwie uwagi o grze napisze wam co mnie w tym tygodni mega wkurzyło w tej grze
1) pierwsza rzecz to wiezienie na 7 dni za to, ze przez przypadek kupiłem od jednego z graczy 6 szt. mikstury życia lev 3 za 50k (dodam, ze to była cena minimalna). za to dostałem kare od GM VaanDee. O tak, bo mu się nie spodobało. Na prośbę o anulowanie kary po wysłaniu mu 7 wiadomości (kto wymyślił limit 255 znaków ??!!) nie ma żadnej odpowiedzi - chociaż logował się co najmniej 4 razy (bo tyle dni minęło). jak dla mnie to jest chore i meganiesprawiedliwe
2) multialarm opierający się na IP jest totalnie bez sensu. da się naprawdę napisać algorytmy, które będą to w lepszy sposób wyłapywać - po pierwsze po zachowaniu, a nie po samym fakcie posiadania tego samego IP. przykład podam z dnia dzisiejszego - kumpel z pracy wciągnął mnie w ta grę. szukam jednej zbroi i w końcu ja znalazłem, chce zalicytował a tu dupa, jakiś multialarm. patrze i widzę, ze to on sprzedaje - no fajnie. od pon do piątku gramy w pracy ja przeważnie od 8 do 16, on od 9.30 do 17.30, po za tym gram w domu, a on tez (tak mi się wydaje - nie mieszkamy razem :D:D:D).
podsumowując - gra jest fajna, podoba mi się, jest fajnie zbalansowana, daje duże możliwości, wiele sposobów gry, ale takie głupie niedociągnięcia i tak chamskie decyzje innych ludzi, którzy uważają się za nie omylnych powoduje, ze mam ochotę przestać grać, bo szkoda tracić czas, energie, dobrą atmosferę w domu (patrz żona ) bo ktoś coś źle napisał, bo mu się nie chciało (pkt 2), albo ludzie są nie kompetentni i chamscy (pkt 1). mam nadzieje, ze administracja i twórcy tej gry przeczytają ta wiadomość i wyciągną odpowiednie wnioski.
dodam, że sytuacja z pkt 1 ma miejsce na świecie nr 2, a sytuacja nr 2 w świecie nr 1
Oblivioner - 30-10-2009, 22:27
Może i decyzje GMów nie zawsze są do końca trafne i mogą się nam wydawać śmieszne, ale oni postępują wg. regulaminu gry, którego trzeba w 100% przestrzegać, a nie będziemy mieli zatarć z GMami
ADIHC1 - 30-10-2009, 22:39
Nie sądzę, żeby cokolwiek się zmieniło w kwestii systemu multialarmu.
Walkmen - 31-10-2009, 07:51
czajmen napisał/a: | multialarm opierający się na IP jest totalnie bez sensu. da się naprawdę napisać algorytmy, które będą to w lepszy sposób wyłapywać - po pierwsze po zachowaniu, ... |
czajmen napisał/a: | ...szukam jednej zbroi i w końcu ja znalazłem, chce zalicytował a tu dupa, jakiś multialarm. patrze i widzę, ze to on sprzedaje - ... |
I według mnie to jest dobre bo to jaki jest dziwny zbieg okoliczności kiedy w jednej pracy grają dwie osoby i nagle zaczynają od siebie kupować przedmioty, jakby nie było innych ofert. Według mnie to już jest nietypowe zachowanie.
Ps. W razie czego dodam Ciebie do moich ulubionych graczy i będę obserwował te "przerwy w pracy na grę".
Jurassa - 31-10-2009, 09:30
czajmen napisał/a: |
1) pierwsza rzecz to wiezienie na 7 dni za to, ze przez przypadek kupiłem od jednego z graczy 6 szt. mikstury życia lev 3 za 50k (dodam, ze to była cena minimalna). za to dostałem kare od GM VaanDee. O tak, bo mu się nie spodobało. Na prośbę o anulowanie kary po wysłaniu mu 7 wiadomości (kto wymyślił limit 255 znaków ??!!) nie ma żadnej odpowiedzi - chociaż logował się co najmniej 4 razy (bo tyle dni minęło). jak dla mnie to jest chore i meganiesprawiedliwe |
Jeżeli zalicytowałeś to mogłeś to zgłosić na forum. (ewentualnie jakiemuś GM) Wtedy kary by nie było !
czajmen - 31-10-2009, 12:26
Cytat: | I według mnie to jest dobre bo to jaki jest dziwny zbieg okoliczności kiedy w jednej pracy grają dwie osoby i nagle zaczynają od siebie kupować przedmioty, jakby nie było innych ofert. Według mnie to już jest nietypowe zachowanie. |
nie kupowalem od niego dotad rzeczy, bo nie sprzedawal nic co bylo mi potrzebne, teraz wystawil jedna rzecz i tak jak mowie zwrocilem uwage na przedmiot a nie kto wystawia. mozesz mnie opserwowac, jego zreszta tez. najlepiej proponuje weekendy kiedy nie ma nas w pracy
Jurassa napisał/a: | Jeżeli zalicytowałeś to mogłeś to zgłosić na forum. (ewentualnie jakiemuś GM) Wtedy kary by nie było ! |
moze by nie bylo, moze by byla. w liscie kar o celowym przekazywaniu nie ma mowy ile to jest. jest ze nie wolno i tyle. zreszt jest napiscane CELOWE i/lub WIELOKROTNE !!! ja zrobilem to pierwszy raz i nie celowo. no coz czlowiek uczy sie cale zycie, szkoda, ze GM olal odpowiedz do mnie i akurat to mnie najbardziej boli
Aquagen - 31-10-2009, 12:34
Walkmen napisał/a: |
Ps. W razie czego dodam Ciebie do moich ulubionych graczy i będę obserwował te "przerwy w pracy na grę". |
Wiem co to za lista I to bardzo dobrze, chyba na samych jej szczytach sie znajduje
Co do tematu, nic nie wskórasz, kary nakładane przez GM są przemyślane w 95% (nie będę pokazywał palcem do kogo coś mam) i w 90% poprawnie nałożone
Co do "chamstwa", to ja to ujmę inaczej. Różnie są ludzie wychowani, jedni wredne ... (tu cenzure postawimy), inni normalni, jeszcze inny ma charakterek Dr. House`a.
Bywa;]
|
|