|
My Fantasy Online 2 Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2 |
 |
Śmietnik - Błąd medali.
Aquagen - 20-11-2009, 11:30 Temat postu: Błąd medali. Dzisiaj na s1, zamiast szukajki nacisnąłem ranking. Patrze, jakiś gostek spadł o 5 miejsc (-2000pkt). Chcę zobaczyć kto go zabił, biorę więc "pkt rankingowe w 24h. Klikam profil, koleś ma srebro, a według rankingu ma złoto.
Jak widać na obrazkach, medale graczy się nie zgadzają. Brak złota. Rozważałem opcję "skasował się" ale raczej wątpię, chyba pisało by "[deleted:x] xxxxxxxxxx".
@edit
Przepraszam, pomyliłem działy ;/
mnietuniema - 20-11-2009, 12:47
Zdobywcę, jeśli tak to można nazwać, złotego medalu zbanowałem - i to wyjaśnia tę niezgodność.
Aquagen - 20-11-2009, 13:41
mnietuniema napisał/a: | Zdobywcę, jeśli tak to można nazwać, złotego medalu zbanowałem - i to wyjaśnia tę niezgodność. |
Co nie zmienia faktu, że medale są źle przyznane. Jako zbanowany, nie wliczasz się w ranking, więc czemu gracze nie otrzymali medali? Jak dla mnie błąd.
Sax - 20-11-2009, 16:38
oj ja tam nie płacze że nie mam medalu i tak o nic nie daje tylko prestiż
ambity - 20-11-2009, 16:39
Najpierw zostały rozdane medale, następnie dostał bana i medale nie "przeskoczyły". Jest to błąd, ale nie sądzę, żeby został naprawiony.
ADIHC1 - 20-11-2009, 17:01
Ciężko to nazwać błędem. Po prostu rankingi są zliczane raz na dobę, w nocy. Nie sądzę, żeby miało się to zmienić.
Shark - 20-11-2009, 18:36
Aquagen napisał/a: | Co nie zmienia faktu, że medale są źle przyznane. Jako zbanowany, nie wliczasz się w ranking, więc czemu gracze nie otrzymali medali? Jak dla mnie błąd. |
Skoro dla Ciebie to błąd, to zły dział To nie jest błędem, po prostu medale najpierw
zostały rozdane, a później, wg. starego rytuału, GM looknął w tą zakładkę i sprawdził
czy nie było aby przekrętów. Były - ban.
@down
Przecież wyraźnie napisałem, że najpierw dostał medal, a później został zbanowany?
Aquagen - 21-11-2009, 12:17
Shark napisał/a: | Skoro dla Ciebie to błąd, to zły dział To nie jest błędem, po prostu medale najpierw
zostały rozdane, a później, wg. starego rytuału, GM looknął w tą zakładkę i sprawdził
czy nie było aby przekrętów. Były - ban. |
Aquagen napisał/a: | @edit
Przepraszam, pomyliłem działy ;/ |
@up
Ale z punktu widzenia graczy, medale im się należały. Skoro poszedł do paki, to wraz z aktualizacją rankingu we wszystkim "jesteś nieklasyfikowany". Co by oznaczało, że bana zarobił jeszcze przed aktualizacją o której mowa. Więc medale są źle przyznane, jest to błąd, gdyż server uznał że gracz (z więzienia) ma złoty medal, ale jednocześnie go zablokowało, więc pozostali gracze powinni otrzymać "zloto, srebro, brąz" w kolejności od pkt.
mnietuniema - 21-11-2009, 14:20
Cytat: | @up
Ale z punktu widzenia graczy, medale im się należały. Skoro poszedł do paki, to wraz z aktualizacją rankingu we wszystkim "jesteś nieklasyfikowany". Co by oznaczało, że bana zarobił jeszcze przed aktualizacją o której mowa. Więc medale są źle przyznane, jest to błąd, gdyż server uznał że gracz (z więzienia) ma złoty medal, ale jednocześnie go zablokowało, więc pozostali gracze powinni otrzymać "zloto, srebro, brąz" w kolejności od pkt.
| gracz został zbanowany już po przyznaniu medali
Aquagen - 21-11-2009, 14:30
mnietuniema napisał/a: | gracz został zbanowany już po przyznaniu medali |
Więc nie powinno go wyrzucić z tej listy, skoro jest jedna aktualizacja rankingu. Powinien tam być, pomimo więzienia. Jesli dostaniesz bana po aktualizacji, cały ten dzień jesteś jeszcze wliczany w ranking. Tak więc nie możliwe jest aby tego gracza wyrzuciło z list, jeśli został zbanowany po przyznaniu medali. Jest to błąd, ale bardzo mały.
|
|