My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Świąteczny quest

BLade_immortal - 23-11-2009, 16:38
Temat postu: Świąteczny quest
Być może już coś takiego kiedyś było, ale i tak napiszę ;)

Mianowice, po tym co zaproponował [GM] mnietuniema, odnośnie turnieju, naszła mnie myśl, że skoro niedługo święta, a co za tym idzie zima, oby ze śniegiem, to może by tak dodać jakiś dodatkowy quest świąteczny, nawet aktywny czasowo tak jak ten z PSC, a quest mógłby wyglądać np. tak:

Po drodze do jaskini Shivy, albo w okolicach miast Azarad lub Nordii, atakuje nas Yeti.
Zadanie mógłby zlecić jakiś NPC, który już istnieje i siedzi w jakiejś karczmie albo też święty mikołaj (joke) ;P, więc nie byłoby z tym dużo roboty.

W nagrodę za pokonanie bossa dostalibyśmy jakiś niespotykany dotąd przedmiot, tak jak ze sroczki lub łowcy skarbów ;)
Natomiast od NPC który zlecił to zadanie np. gem szybkości, który najciężej zdobyć.

Oczywiście podałem przykładowy quest, moglibyście wymyślić lepszy. ;)

Pewnie dla niektórych pomysł może wydawać się śmieszny, niepotrzebny, lub mało istotny, ale myślę, że większość graczy by się ucieszyła i byłby to taki miniprezent z okazji mikołajek lub pod choinkę ;) .

Zapraszam do komentowania :)
Tylko nie zamykajcie tego tematu tak od razu :P

Sax - 23-11-2009, 16:51

znając Adminów na święta zawsze coś dadzą w prezencie więc trzeba tylko czekać ...po cichu licze że będzie to Głowny Upek ;)
WoBo - 23-11-2009, 16:54

BLade_immortal napisał/a:
Po drodze do jaskini Shivy, albo w okolicach miast Azarad lub Nordii, atakuje nas Yeti.

A gracze którzy jeszcze nie doszli do tego miasta co by mieli ?

BLade_immortal - 23-11-2009, 16:55

jesteśmy jednomyślni :D
Tomi śmiga z procentami jakby się żenić miał za miesiąc ;p

[ Dodano: 23-11-2009, 16:56 ]
wobo, a co mieli ci, którzy nie doszli na salamandrię ? ja nie mogłem ubic łowcy skarbów i jakoś nie płaczę, to samo ze sroczką, nie każdy mógł ją upolować, w tym cały klimat, bo nie każdy może ;)

WoBo - 23-11-2009, 16:59

wobo, a co mieli ci, którzy nie doszli na salamandrię ?

Mogli ubić srokę.
Jak już zrobić świątecznego questa to najlepiej by był dla każdego ;)

XereS - 23-11-2009, 17:01

Jestem za expa nigdy dosc :)
BLade_immortal - 23-11-2009, 17:04

Kłóciłbym się, o tą srokę, ale mniejsza z tym ;)
Ja jestem jak najbardziej za tym, żeby każdy mógł wypełnić tego dodatkowego questa, ale wiesz, Yeti raczej nie grasuje w zaroślach :D , woli raczej zimniejsze i górzyste tereny, ale oczywiście mógłby to być całkiem inny boss, nie jestem przeciwny ;)

WoBo - 23-11-2009, 17:07

Ja jestem jak najbardziej za tym, żeby każdy mógł wypełnić tego dodatkowego questa, ale wiesz, Yeti raczej nie grasuje w zaroślach

Zawsze można zrobić yeti drzewiastego oO
ale oczywiście mógłby to być całkiem inny boss

jestem za

SaKe - 23-11-2009, 21:03

A co powiecie, na swiateczny prezent w formie upka?
Pewnie + mikolaj w lange...

Dracco - 23-11-2009, 22:08

Boze oby to był upek ....ciekawe propozycje...licze na qeesta i bossa :razz: :wink:
ADIHC1 - 24-11-2009, 00:13

SaKe napisał/a:

A byliście grzeczni w tym roku? ; >

WoBo - 24-11-2009, 00:16

ADIHC1 napisał/a:
SaKe napisał/a:

Okaże się w święta ;)

BLade_immortal - 24-11-2009, 00:18

to zależy co znaczy być grzecznym :D

a ten też mikołaj mógłby zawitać saniami, razem z ze swoim ulubieńcem rudolfem ;P

SaKe - 24-11-2009, 07:51

ADIHC1 napisał/a:

Piwnica Jacka wysprzatana na piatke z plusem!

Sax - 24-11-2009, 12:56

kurde dziwne uczucie juz zaczynałem watpić w tego upka a keidy jest on juz bardzo blisko to nie mogę się doczekać :) a tyle czasu wytrzymałem :-D