My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Apele do administracji. Liczba aktywnych graczy.

Sage - 29-11-2009, 10:36
Temat postu: Apele do administracji. Liczba aktywnych graczy.
Witam.

Już na samym początku zaznaczam, że nie chcę w tym temacie nikogo atakować, tylko po prostu porozmawiać, co o tym myślicie.

* Spotkałem się ostatnio z jednym apelem:
http://i47.tinypic.com/29n6mo4.png

(Być może się już z nim spotkaliście.)

W tym proteście jest trochę prawdy, przyznajcie...
Chociaż usunięcie całego światu było by naprawdę dużym przedsięwzięciem, to na pewno wpłynęło by na zwiększenie ilości graczy na pozostałych serwerach. Chodzi mi głównie o likwidację 3 świata; na drugim zbyt wiele osób się już zadomowiło - ale na nim przynajmniej są jakieś zasady. Na św.3 panuje bezprawie ;]

Wprowadzenie nowych światów ogólnie nie było dobrym posunięciem administracji.
Główną atrakcją gry są chyba walki, a z czasem - coraz mniej graczy stoi przed miastem, więc co to za gra? Powstał taki rozrzut graczy po 3 światach. Gdyby wszyscy (wyliczając te same osoby x3 światy) grali by tylko na 1 świecie gra na pewno tętniła by życiem, tak jak to było dawniej, kiedy tych światów jeszcze nie było.

Szczerze - to wątpie czy cokolwiek się zmieni. Teraz chyba najważniejsze są pieniądze z sms'ów graczy, więc myślę, że raz - nic się nie zmieni, dwa - administracja pewnie chętnie dorobiła by nawet 4 św., bo było by to dla niej bardziej korzystne. :)

* Druga sprawa. Ciekawie by było, gdyby gra przeszła mały redesign jeśli chodzi o layout strony.
Oczywiście wszystko miało by pozostać nadal w takiej prostej formie jakiej jest, bez ornamentów i zbędnych fajerwerków. Po prostu przydało by się coś nowego. Trochę odświeżonego.

Wypowiadajcie się co myślicie o poruszonych przeze mnie kwestiach.
Starałem się nikogo nie atakować, ale miejscami trzeba było stwierdzić fakty kochani :)
Tylko nie atakujcie od razu pierwszego wątku tylko dlatego, że macie po 100k ranku na 3św. zdobytego na przelewach... podejdźcie do tego poważnie i zastanówcie się czy naprawdę chcecie, żeby jakość gry się polepszyła :)

Pozdrawiam.

minek123 - 29-11-2009, 10:45

Sage napisał/a:
Chociaż usunięcie całego światu było by naprawdę dużym przedsięwzięciem, to na pewno wpłynęło by na zwiększenie ilości graczy na pozostałych serwerach. Chodzi mi głównie o likwidację 3 świata; na drugim zbyt wiele osób się już zadomowiło - ale na nim przynajmniej są jakieś zasady. Na św.3 panuje bezprawie ;]

nie jest możliwe technicznie przenoszenie postaci z jednego świata na drugi

Sage - 29-11-2009, 10:50

minek123: nie zrozumiałeś o co mi chodzi.

Zwiększenie ilości graczy nie było by zajwiskiem, które by się pojawiło z dnia na dzień.
Oczywiście nie chodziło mi o przenoszenie, tylko o likwidację.

Przy rejestracji gracze mieli by mniejszy wybór w światach, czyli rejestrowali by się tylko na 1sw. albo 2.
Więć liczba graczy na tych światach by się regularnie o trochę zwiększała :)

michol11 - 29-11-2009, 10:50

minek123 napisał/a:

nie jest możliwe technicznie przenoszenie postaci z jednego świata na drugi

Można utworzyć taka postać;PPP Jeżeli dobrze się orientuje...

cybershot - 29-11-2009, 11:12

A nie pomyślałeś o tym, co by się stało gdyby wszystkim setnym levelom którzy są w połowie fabuły usunięto konto na s2 lub 3 ? :>
tomaszekf1 - 29-11-2009, 12:16

a czy ktos pomyslal ze gracz moze miec rodzenstwo itp i aby unikac multi korzysta z np s2?? bo chyba po to ten swiat byl stworzony miedzy innymi?
Woj Mroku - 29-11-2009, 12:20

teraz około 230 osób jest online w danej chwili

To mega mało.

Nowi gracze wczoraj: 1074

Taa. z czego 900 to multi.
Poza tym może wstawcie ile osób usunęło konta!!??
Mało tego, wpiszcie w sobie w szukajcie, na jakim kolwiek świecie przedział lvli od 120 do 300.

70%, którzy wam wyskoczyli, są w domku w Dilli (czyt. porzucili grę)
Graczy jest bardzo mało.

Sosna - 29-11-2009, 12:29

Problem jest i trzeba o nim rozmawiać, ale powiedzmy sobie szczerze, usunięcie jakiegokolwiek servera nie wchodzi grę, to tylko pogorszyłoby sprawę, mnóstwo niezadowolonych graczy...

Mnie się wydaje, że lepszym rozwiązaniem będzie jakaś kampania reklamowa w internecie, żeby ściągnąć nowych graczy, może jakiś filmik promujący grę na YT (ale taki porządniejszy)

Sage - 29-11-2009, 12:32

cybershot napisał/a:
A nie pomyślałeś o tym, co by się stało gdyby wszystkim setnym levelom którzy są w połowie fabuły usunięto konto na s2 lub 3 ?

W tym właśnie mały problem i pewnie przez to zostanie wszystko tak jak jest.
Dlatego nowe światy w ogóle były jakimś błędem.

Cytat:
a czy ktos pomyslal ze gracz moze miec rodzenstwo itp i aby unikac multi korzysta z np s2?? bo chyba po to ten swiat byl stworzony miedzy innymi?

Pomyślał... i w zasadzie ciężko rozwiązać ten problem.

EDIT:// Pomysł Sosny, jest chyba dobry. Chyba trzeba by było kombinować na jego sposób, bo faktycznie - usuwanie świata niekoniecznie wyszło by na dobre.

Może redesign wyglądu strony by coś pomógł jeszcze?
Nie znowuż taki gruntowny, ale fajnie by było odświeżyć trochę tą grę. Przynajmniej wizualnie, bo technicznie, moim zdaniem to kawał dobrej roboty. Szczególnie system walk - to coś co stawia tą grę nad wiele innych ;)

przychlast - 29-11-2009, 12:39

ja wiem o co ci chodzi i sie zgadzam nie ma z kim walczyc :!: :!: :sad: :sad: ale ja z jednej strony przestalbym grac po usunieciu 3 swiata poniewaz za duzo czasu w to konto wlozylem no i musze sie przyznac za duzo pieniedzy wydalem ja bym sie za przeproszeniem wkurwil gdybym mi to konto usuneli ja to konto dostalem od kolegi w stanie krytycznym wyprowadzilem je na prosta a i jak doszedlem do wiezy przeznaczenia tez musze sie przyznac dalem sie nabrac na odebranie calego mojego dobytku ale sa na tym swiecie uczciwi ludzie tak jak tagi gracz yoooo bez nie go nic bym nie mial zaufalem mu pul roku tem i teraz nie zaluje jestem magie dobrym magiem. wiec moje zdanie raczej jest przeciw. zgadzam sie z sage ma on racje w ballis prawie nikt nie gra nie ma z kim walczyc ale ja bym byl sprzeciw pozdrowienia dla uczciwych graczy :wink:
recover88 - 29-11-2009, 12:39

pomysł bezsensowny :!: na s3 nie ma limitów cenowych co jest dużym plusem, mamy tam prawdziwy wolny rynek :!: panuje bezprawie? w jakim sensie? chodzi to że ludzie sobie kasę przelewają? przecież to ich kasa sami ją wypracowali mogą z nią robić co chcą, jeśli zarobili ją nie używając bugów nie widzę problemu... s3 jest moim zdaniem najlepszym ze światów mimo, że najlepsze postacie mam na s1 i s2. A że mało graczy na s1 s2 i s3 to nie wina tego, że są 3 światy :!: A likwidacja 3 świata to bezsens, dlaczego nie zlikwidować np s1 czy s2? po co np s2 jak sie nie różni od s1... dyskusja bezsensowna- powtarzam to, że jest coraz mniej graczy nie związane jest z liczbą światów a przynajmniej z tym że jest ich 3 jakby był 10 to by się można tego przyczepić dlatego nowe światy nie są tworzone :!:
Walkmen - 29-11-2009, 12:42

przychlast napisał/a:
ja to konto dostalem od kolegi w stanie krytycznym

!!!! :mrgreen: :twisted:

przychlast - 29-11-2009, 12:44

z jednej strony tak ale ty nie wiem ile grasz na sw3 ale ja troche gram widzielem ruzne lamania prawa byly wyludzienia pieniedzy eq i co gorsza emaila i hasla do konta ja sam tego doswiadczylem a ztego co wiem na sw1 nie ma tam tylu takich przypadkow co na sw3 hm ale jesli chodzi o golda jest jednak racja recover88
Sage - 29-11-2009, 12:48

Dobrze, może zmieńmy tok tej dyskusji.

Czy macie jakieś propozycje, których wprowadzenie do gry nie było by czymś ryzykownym i nie wymagało by ogromu pracy, a mogło by zwiększyć ilość graczy?

Może zmniejszenie prota do 30 minut po przegranej? No nie wiem.
Różne mogą być propozycje :)
Chodzi głównie o to, żeby było dużo osób do walki. Tak jak to było kiedyś :)

recover88 - 29-11-2009, 12:48

Sage napisał/a:
szkoda tylko, że nikt nie wie jak było kiedy był tylko 1 świat... szkoda ;]
Teraz można tylko to powspominać.

ja pamiętam mf jak było kilka pierwszych miast :!: 09.11.2006, 09:28:40 wbiłem swój pierwszy lv więc pamiętam jak było... ale mam duże zastrzeżenia do tego co się porobiło na s1 i s2 i doceniam że nie ma tego na s3 np. limity cenowe jeśli połączyć światy to na jakich zasadach :?: