My Fantasy Online 2
Oficjalne forum gry My Fantasy Online 2

Śmietnik - Informacja o zalicytowaniu naszej aukcji

michol11 - 06-12-2009, 18:54
Temat postu: Informacja o zalicytowaniu naszej aukcji
Witam, szukałem w szukajce czy takowy temat był, ale jakoś nie znalazłem :)

Więc ogólnie co do propozycji:

Chodzi mi żeby zrobić taka opcję, że po zalicytowaniu naszego przedmiotu, którego wystawiliśmy na targu, przychodziła wiadomość z informacją typu "Twój przedmiot wystawiony na targu xxx został zalicytowany przez gracza xxx, jego obecna kwota wynosi xxx"

W czym by to pomogło?

Nie trzeba by było sprawdzać wracając do zamku i tracąc na tym xxx ruchów, lub też można by było nie przerwanie stać na polu...:)

Jeżeli mogę prosić modów, to odpowiedź mniej niż 3 zdania = WARN

Walkmen - 06-12-2009, 19:06

I co np . takich informacji miałbym 100 bo wystawiłem 10 szt eliksirów za 1G i co minutę ktoś przebija ustawowe 5%.
Dla mnie - nieprzydatne.

michol11 - 06-12-2009, 19:23

Walkmen napisał/a:
I co np . takich informacji miałbym 100 bo wystawiłem 10 szt eliksirów za 1G i co minutę ktoś przebija ustawowe 5%.
Dla mnie - nieprzydatne.

A jakby ta opcje było można włączyć lub wyłączyć?:))

A jezeli wystawiasz tak elki :) No to nie skomentuje:)

ADIHC1 - 06-12-2009, 19:42

Tak właściwie po co to? Aukcja dobiegnie końca i dowiesz się za ile sprzedałeś. Informowanie w trakcie jej trwania nie wpłynie na cenę ostateczną, także nie wiem po co w ogóle zawracać sobie tym głowę.
michol11 - 06-12-2009, 20:39

ADIHC1 napisał/a:
Tak właściwie po co to? Aukcja dobiegnie końca i dowiesz się za ile sprzedałeś. Informowanie w trakcie jej trwania nie wpłynie na cenę ostateczną, także nie wiem po co w ogóle zawracać sobie tym głowę.

Żeby wiedzieć czy w ogóle ktoś licytuje i nie pędzić do miasta tylko po to by zobaczyć...:) A czasem kogoś może to interesować czy jego przedmiot jest licytowany;)

ADIHC1 - 06-12-2009, 23:48

michol11 napisał/a:
A czasem kogoś może to interesować czy jego przedmiot jest licytowany;)

Powtarzam pytanie - jaki ma to znaczenie? Niepotrzebnie zawracasz sobie tym głowę.

minek123 - 06-12-2009, 23:55

handlarze, np. mnietuniema dostałby chyba mózgotrzepu jakby mu migała ta żółta kropka co chwile :)

Pomysł kompletnie nietrafiony...